ולא היה ביננו אלא: הקסם של "בר זוהר" נמצא בפרטים הקטנים

דואגים לכל פרט ופרט. בר זוהר. (צילום: דריה קוזמינה)
דואגים לכל פרט ופרט. בר זוהר. (צילום: דריה קוזמינה)

על רחוב השומר בשוק הכרמל התמקם בר של אנשי בוקר שרוצים לפרוץ ללילה, בעזרת תפריט מבוסס חומרי גלם טריים מהשוק, ופיצות שהן תענוג - כולל יום מיוחד שכולו מוקדש לסלייס. יש גם האפי האוור משתלם ואווירת שוק מוצלחת, כך שבאמת לא צריך יותר. אולי עוד מגש פיצה

31 באוגוסט 2025

אם רק תציצי פנימה לתוך בר זוהר, הבר החדש שהתמקם ברחוב השומר, אתם עשויים לטעות ולחשוב שמדובר בבר חמוד ושגרתי, מהסוג שכבר ראיתם בעבר אינספור פעמים. אבל רק כשמתיישבים במקום, מתחילים לאכול, לשתות ולהציץ על מגוון הכרזות, מגלים שמדובר במשהו יותר מיוחד, ושאלוהים נמצא בפרטים הקטנים. ובפיצה. אלוהים בטוח נמצא בפיצה.
>> ביס הזהב: כנאפה כעכ של פרח רסלאן סוף סוף נוחת בדרום העיר

כבר מהכניסה קל לשים לב לעיצוב המקום, שמוסיף לחוויה ומעיד על העובדה שמדובר מקום שהושקעה בו מחשבה. צילומים ישראלים מעניינים, כרזות מלאות הומור וגם צילום חד פעמי של ביבי בשירותים מוסיפים קריצה ועניין לחוויית הישיבה במקום, והופעים אותו לבר-אוכל שמח עם אמירה עכשווית ורלוונטית.

אווירת שוק עם מחשבה. בר זוהר. צילום: יעל שטוקמן
אווירת שוק עם מחשבה. בר זוהר. צילום: יעל שטוקמן

מאחורי "בר זוהר" עומדים שלושה שותפים מנוסים, רן טל, טל ביטי ובן בכר, שבאים מעולמות הקפה – "מהבוקר" כפי שכינה זאת רן – וניהלו בעשור האחרון את בית הקפה ג'אבה שבבן יהודה. "יצאנו מאיזור הבוקר לקראת הרפתקאה חדשה של חיי ערב ולילה", הוא מסביר את השינוי. "בחרנו להתמקם בשוק כי אנחנו מאוד מעוניינים להפוך אותו לחלק מהחוויה כאן".

מי שיכור ובוהה בפוסטר? בטח לא אנחנו. בר זוהר. צילום: יעל שטוקמן
מי שיכור ובוהה בפוסטר? בטח לא אנחנו. בר זוהר. צילום: יעל שטוקמן

ואכן, שוק הכרמל מרגיש כחלק בלתי נפרד מרוח המקום, שכן השלושה לא משתמשים בספקים חיצוניים, אלא יוצאים יום יום השוקה, ומלקטים את הסחורה הרצויה לתפריט – דגים טריים, ירקות ופירות, גבינות ושאר דליקטסים. התפריט, שכאמור מבוסס על תוצרת שוק טרייה, מציע פתיחת שולחן נדיבה בדמותם של בייגלה ירושלמי, עלי גפן, פטה מוקצפת עם דבש, צלחת חריפים ולאבנה (15-28 ש"ח לצלוחית, 79 ש"ח לכולן).

משם הם מגבירים היצע של צמד פרוסות עמוסות: ברוסקטת דג, שמיטיבה להיות ביס מעולה, ערב רב של טעמים וניחוחות המורכב מדג לבן מפורק, בצל בסומאק, יוגורט, מיקס עלים ועגבניות שרי (72 ש״ח לשתי יחידות); וגם אחת עם קורנביף, איולי צ׳יפוטלה, אורוגלה, צ׳ילי וזרעי חרדל מותסס (69 ש״ח לשתי יחידות). במקום גם מוגשים סלטי שוק: סלט מהירקות שלוקטו באותו היום עם פטה (67 ש״ח), סלט בישבש מסורתי עם טוויסט על בסיס שומר פיקנטי ותוספת לא שגרתית של אננס ובוטנים (65 ש״ח), וסלט עגבניות עם צנוברים, מוצרלה ובזיליקום (65 ש״ח).

טרי טרי מהשוק. בר זוהר. (צילום: דריה קוזמינה)
טרי טרי מהשוק. בר זוהר. (צילום: דריה קוזמינה)

מדובר בתפריט בו כל אחד יוכל למצוא את עצמו, אבל לא מרגיש כעוד שכפול גנרי של מנות ותפריטי נחלת בנימין. במקום האוטומטיות, הוא מבטא מחשבה יצירתית ושימוש נכון ונבון בחומרי הגלם הזמינים מסביבת השוק. ואפילו עוד לא דיברנו על הפיצות – ללא ספק כוכבות משמעותיות פה, שיככבו בימי ראשון במסגרת ערב פיצרייה חגיגי שיוקדש במיוחד להן. 

מדובר בבצק נפלא שמתפיחים במקום לזמן ממושך, ואופים בתנור אבן לכדי מרקם משובח. באופן קבוע ישנן בתפריט שלוש פיצות, שמתאימות לחלוקה בזוג או ליחיד רעב: פיצה שמעון, שהיא מרגריטה קלאסית (69 ש״ח), אחת חרפרפה ונהדרת עם צ׳ילי, שום קונפי, וריבת פלפלים חריפה (79 ש״ח), וגם אחת עם כרישה, דבש, פטה וגרידת לימון (79 ש״ח). בימי ראשון כאמור, לרגל הספיישל הקבוע יתווספו לתפריט פיצות אורחות שבהמשך אף יוצעו למשלוח בוולט, ולגמרי כדאי לכם לטעום.

ברוסקטה זוהרת. בר זוהר. (צילום: יעל שטוקמן)
ברוסקטה זוהרת. בר זוהר. (צילום: יעל שטוקמן)

ובגלל שבכל זאת מדובר בבר, יש פה גם קוקטיילים קלאסיים צוננים במחירים נוחים – ג׳זמין, אפרול שפריץ, מוחיטו ונגרוני (47-49 ש״ח) – וגם יינות מקומיים ומהעולם, במחירים של 41-52 ש״ח לכוס, או 149-230 ש״ח לבקבוק. אם זה יקר לכם, יש גם האפי האוור מזמין במיוחד שמציע 20% הנחה על האוכל, ו-1+1 על האלכוהול במהלך ערבי השבוע עד 20:00, כך שיש לכם זמן להגיע, להשתכר מוקדם ואז לצאת לשוק ולא להבין למה הכל סגור.
השומר 1, א' עד ה' 19:00-00:00, ו' 12:00-16:00