סבבה אגוזים: בר יין וגבינות טבעוני נפתח באבן גבירול

The Blue Cheesery תספק גם לנמנעים ממזון מן החי את החוויה הנחשקת של פלטת גבינות לצד כוס יין, לצד האפשרות לרכוש הביתה מבחר גדול ומשובח במיוחד של תחליפי גבינות על בסיס אגוזים וסויה

The Blue Cheesery: תטבען לי (צילום: חן זבולון)
The Blue Cheesery: תטבען לי (צילום: חן זבולון)
25 בפברואר 2020

טבעונות, ייצור מקומי־ארטיזנלי וקיימות נמצאים בלב השיח הציבורי. למרבה השמחה הערכים שקיימים בעיקר במסעדות שף זולגים למקומות קטנים כמו The Blue Cheesery – Plant-Based Boutique, מעדניה חדשה שמציעה גבינות, יינות, מאפים וכריכים טבעוניים מתוצרת הארץ בלבד. הבעלים ניקיטה יושקוב, עו"ד לענייני קניין רוחני והייטק, צלל לתוך הסצנה ללא הכנה מוקדמת מלבד עשר שנות טבעונות. "שיעמם לי ורציתי לצאת מהמשרד למקום שאפשר לפגוש בו אנשים. כטבעוני גיליתי שחסרות לי גבינות טובות וחיפשתי דברים שאין בסופר", הוא מסביר.

The Blue Cheesery: יש גם בורגר טבעוני (צילום: חן זבולון)
The Blue Cheesery: יש גם בורגר טבעוני (צילום: חן זבולון)

תחקיר שערך יושקוב ובלעדיות במכירת גבינות של Vegan Xpress ממקמים במקרר המעדניה 20־30 סוגי גבינות טבעוניות על בסיס קשיו, שקדים וסויה מתוצרת The Nuts Chef,  Utopi ו"טעם החיים". בקרוב יתווספו גבינות מתוצרת "מעדני הטבע – גבינות אגוזים פרוביוטיות", בית ייצור בוטיקי בדרום העיר, שמייצר גבינות טבעוניות מיוחדות עם עובש אמיתי ("הכי קרוב שאפשר לגבינת עיזים מחלב") וגבינת שום שחור מחלבון קשיו, במרקם קרמי ומתיקות עדינה.

הגבינות מוגשות כפלטות בשני גדלים: גדולה עם חמישה סוגי גבינות במשקל 300 גרם, זיתים וחמוצים (135 ש"ח) וקטנה במשקל 100 גרם (45/55 ש"ח). את הגבינות מלווים יינות ישראלים מיקבי גראז' שמייצרים עד 5,000 בקבוקים בשנה: אדומים, לבנים ורוזה מיקב אדם מאזור בית שאן (ויוניה סירה 2019, גרנאש סירה מלבק 2018) ומיקב Miles בגליל העליון (קברנה סובניון 2013). המחיר: 29-38 ש"ח לכוס, 89-220 ש"ח לבקבוק. עוד בתפריט: סנדוויצ'ים בג'בטה מקמח לבן או מלא עם גבינות מתחלפות משניים-שלושה סוגים, ממרח פסטו, אבוקדו וירקות (31-42 ש"ח); המבורגר אפונה וסלק (39 ש"ח) המבורגר ביונד מיט (50 ש"ח), קישים של Seeds במילוי פטריות, בטטה, בצלים וכרישה ופלפל וגבינות (16 ש"ח), ופונדו טבעוני שמוגש בכלי חרס עם מזלגות עץ מתכלים.

The Blue Cheesery: עוגת גבינה במרכאות (צילום: חן זבולון)
The Blue Cheesery: עוגת גבינה במרכאות (צילום: חן זבולון)

במחלקת הקינוחים תמצאו עוגת גבינה פירורים (25 ש"ח), קאפקייקס עם טופינגז וצלחת כדורי שוקולד (14 ש"ח). קפה בפרנץ' פרס מגיע מבית הקליה Jare בראשל"צ. הבעלים חבר של יושקוב והרכיב במיוחד עבורו תערובת בעלת ארומות עוצמתיות שנדרשות בשיטת החליטה הזו. את הגבינות ניתן לקנות הביתה במשקל (29-53 ש"ח ל־100 גרם), וכן חמאה טבעונית (22 ש"ח ל־100 גרם), פרמזן מגורר, קוטג' קשיו, גבינות שמנת קשיו זיתים ושום־שמיר, יוגורט טבעוני ושמנת טבעונית. בקניית שלושה פריטים מקבלים חמישה אחוזי הנחה ומחמישה פריטים ומעלה 10 אחוזי הנחה. יושקוב מתכנן להציב שולחנות מחוץ למעדניה כדי לקרוץ לעוברים ושבים ולתיירים טבעוניים. "כמו שיש תיירות גאה כך יש תיירות טבעונית, ותל אביב היא יעד חזק. אני רוצה להנגיש את חוויית היין והגבינות מהמקום הטבעוני והישראלי".
אבן גבירול 31 תל אביב, ראשון־רביעי ושבת 11:00-23:00, חמישי־שישי 11:00-חצות, 053-3030419