בר כוכבא: ביסטרו נטול מניירות בחלל של הקבביטר

ביסטרו פשוט, לא מעוצב ולא יומרני נפתח ברחוב החשמונאים בתל אביב

ביסטרו בר כוכבא. צילום: יולי גורודינסקי
ביסטרו בר כוכבא. צילום: יולי גורודינסקי
24 בדצמבר 2014

אם תרצו לדעת למה קוראים לביסטרו הפינתי החדש שצץ בחשמונאים דווקא "בר כוכבא" תתקשו לקבל מענה לוגי וקוהרנטי. ההסבר כרוך במשהו על חנוכה ותזמון הפתיחה (בר כוכבא זה לא ההוא מל"ג בעומר שנותן במנגל בפארק הירקון, או שבכלל בלבלנו עם יום העצמאות?). אבל בעידן של מקומות סופּר מעוצבים ומגה מושקעים, ביסטרו בר כוכבא הוא סוג של נס חנוכה. מדובר במקום קטן שנפתח כמעט ללא שיפוץ מקדים, כמחטף בחלל שבו היו לפי סדר כרונולוגי יורד קביביטר וקפה כרמיה. בצבעי טורקיז וכיסאות קלועים יצר השף גל קרן בעצמו מקום שנראה כמו יוזמה עצמאית בביצוע אישי. כוכבא היא המקום המתאים ביותר למי שהתגעגע קצת למקומות פחות מהוקצעים, משויפים ומהודקים.קרן מספר שהתכוון ליצור מקום שהוא כמו סלון של סבתא, אבל מדובר כנראה בסבתא שהיא גם בעלת בית קפה ים תיכוני קטן ועובדת מהבית.

צילום: יולי גורודינסקי
צילום: יולי גורודינסקי

קרן עבד כשף במסעדת רוקה והתמחה בבשרים בדרום אמריקה. פה הוא יפתח לכם את היום בארוחות בוקר שאפשר להמשיך איתן לאורך כל היום: ישראלית, זוגית, שקשוקה או מוזלי לבוקר בריאות (59־89 ש"ח). בצהריים מצטרפות לתפריט פסטה ביתית טרייה ברוטב פונגי או רוטב עגבניות (49 ש"ח), פילה דג היום בורי או סלמון צלוי במחבת עם חמאת עשבי תיבול שום ויין (64 ש"ח) או רוסטביף מוקפץ עם בצל ופטריות (59 ש"ח). קרן מבקש לחדד את העובדה שכל עשבי התיבול גדלים במקום ואת הכל הוא מכין בעצמו: פסטה, טחינה, כבושים ועוד ולכן מגדיר את המקום כבית קפה של שף.

[tmwdfpad]לבר כוכבא