בין ספרד לשוק הכרמל, בר חדש רוצה להאכיל אתכם במחיר ממש הגיוני

קחוסוס ביסוס. בר מימון. צילום: עינת דנינו
קחוסוס ביסוס. בר מימון. צילום: עינת דנינו

"בר מימון" - כן, בהשראת הרמב"ם, אבל לא רק - התמקם בצמוד לשוק עם עיצוב דרום-ספרדי מהמם, ואוכל בהשראה מכל אזורי המזרח התיכון. והכי טוב - פיצות במחירים נהדרים של 33-43 ש''ח, כדי שיהיה לכם במה לרפד את הבטן עם כל האלכוהול הזה

14 בדצמבר 2023

לחן פליסקין ולי-און קרקובר, יש מספר עסקים ותיקים בעירנו – הם חלק מבעלי הספוטניק, וחן גם חלק מהצוות של בבל, שבמקווה ישראל. הספוטניק, שקיים כבר קרוב לעשור, הפך למוסד תל אביבי מובהק, והשניים הרגישו שהגיע הזמן להתרחב גם למקומות חדשים ולתת ביטוי לתשוקה הקולינרית שלהם. הם מצאו את הלוקיישן ברחוב רמב״ם – במקום שהיה בעבר מתפרת וילונות – שיפצו אותו למשעי, והפכו אותו לבר עם אוכל טוב וניחוחות אירופאיים ומקומיים. 

הקשתות הספרדיות. בר מימון. צילום: עינת דנינו
הקשתות הספרדיות. בר מימון. צילום: עינת דנינו

את המקום עיצבו האדריכל עומרי בורנשטיין והמעצבת ירדן אדר, ובמהלך השיפוץ המעצבת סיפרה לבעלים כי הרמב"ם – גם הרחוב בו התמקמו וגם המקור לשם "בן מימון" – נולד בקורדובה, ומשם עלה הרעיון לעצב את המקום בסגנון דרום ספרד העתיקה. כן, עם קשתות וצבעי אדום לבן באופן שממש מזכיר את קורדובה, ומייצר חלל נעים ואינטימי בהחלט. מימון הוא גם שם נעוריו של אמו המנוחה של חן, כך שמדובר בפיצוח מכל הבחינות.

בתפריט, אותו הרכיב ביד מיומנת חן (ביחד עם שף מאור בוגין) יש אמנם נגיעות ספרדיות, אך בשונה מאופנת הוורמטוריות שפקדה אותנו, יש גם נגיעות איטלקיות, צרפתיות וגם ישראליות מקומיות. הם מכנים אותו בר-בודגה, שזו מעין חנות יין עם אוכל שבה בעל המקום אמון על הכל – מזיגת היין, על הכנת האוכל ועל השירות. גם אצלם הרעיון דומה – צוות בר מימון שותף ועובד יחד בכל, מה שנקרא בעצם כולם עושים הכל. לפעמים בבר, לפעמים בפלור, ולפעמים במטבח.

איזה טאצ'. בר מימון. צילום: עינת דנינו
איזה טאצ'. בר מימון. צילום: עינת דנינו

התפריט, שכולו על טהרת חומרי הגלם הטריים מהשוק, מציע מנות מהנות וערבות לחיך במחירים הוגנים. עניין המחיר אקוטי לשניהם, וחשוב להם לשמור על מחירים הוגנים ונוחים, כדי שאף אחד לא יתלבט בין עוד מנה לעוד כוס יין. תמצאו בו, למשל, פלוט בתנור אבן עם פרמזן, שמן זית, בלסמי, אורגנו טרי וצ'ילי (25 ש"ח, ביס מנצח), עלי גפן רעננים עם לאבנה וזעתר (27 ש"ח), ארטישוק בגריל עם פרמז'ן ואיולי נפלא שמוכן במקום (33 ש"ח), גם פאן קון טומאט לפי הספר עם אנשובי ושמן זית (35 ש"ח) ואספרגוס בגריל שזה תמיד רעיון טוב (37 ש"ח).

מלבד המנות הקלילות הללו, יש גם מבחר פיצות אותן חן מכין במקום מבצק טרי ואוורירי, והן נאפות בתנור אבן ומוגשות חמימות ונעימות – והחלק הכי טוב, הן עולות 33-43 ש"ח. יש מרגריטה קלאסית, יש פיצת ראגו פטריות המורכב משמפניון, פטריות יער ושימאג'י ותוספת של טימין, חמאה, יין לבן ומוצרלה. מה שנקרא יאמי. יש גם פיצה נפלאה של אנשובי ופרמזן, או אחת עם פסטו טרי בעבודת יד וגבינת עיזים. הפיצות מתאימות לחלוקה בשניים או ליחיד רעב. לקינוח טארט לימון (35 ש"ח) ופנקוטה עם דובדבני אמרנה (31 ש"ח).

ביס קטן ונהדר. בר מימון. צילום: עינת דנינו
ביס קטן ונהדר. בר מימון. צילום: עינת דנינו

בגזרת האלכוהול, יש ארבעה קוקטיילים קלאסיים – גם הם במחירים הוגנים – כגון ספייסי פאלומה, הוגו שפריץ, מיול ונגרוני (46-48 ש"ח). וגם יינות מרחבי העולם שמוצעים בבקבוק או בכוס, מחירי הכוסות נעים בין 36- 45 ש"ח והבקבוקים בין 126-159 ש"ח.
ימים ב'-ה' החל מ17:00 ועד אחרון הלקוחות, יום ו'- 11:00-17:00. יום שבת: 18:00 ועד אחרון הלקוחות