רותי ברודו מזמינה חברים: בר 51 יתארח בהוטל מונטיפיורי

בר 51 בהוטל מונטיפיורי (צילום אלון שסטל)
בר 51 בהוטל מונטיפיורי (צילום אלון שסטל)

עכשיו לזה אנחנו קוראים מפגש פסגה - אנשי בר 51 המצוין, ובראשם מושיקו גמליאלי, יגיעו להתארח בשני ערבים בהוטל מונטיפיורי עם תפריט מיוחד שמחבר את התפריטים של שני המקומות - עם כמה טוויסטים הכרחיים. רק מרשימת הברוסקטות התחלנו לרטוט

29 בנובמבר 2022

שפים שמארחים ומתארחים הם טרנד מוביל במסעדנות העכשווית – ווין-ווין גם עבור המסעדות עצמן וגם עבור האורחים הקבועים שמקבלים חוויה קצת אחרת. כשמדובר בשני מוסדות מובילים, השמחה גדולה שבעתיים: הוטל מונטיפיורי שמארח את בר 51. את שני הערבים המיוחדים יובילו השפים מושיקו גמליאלי (בר 51) וברק חסן (הוטל מונטיפיורי).

"אני מעריך את את המוסדיות ואת הניחוח הקלאסי של הוטל מונטיפיורי, ורוצה להביא גוון אישי למקום שאני כל כך אוהב לבלות בו", אומר גמליאלי. חסן מספר על תהליך עבודה שבו הוא וגמליאלי ישבו יחד והרכיבו מנות שחולקות את הרוח והשפה התמציתית של בר 51. "התפריט נחלק בין המנות שלנו למנות של בר 51, המאופיינות בסגנון מודרני יותר. בחלקן הכנסנו שינויים קלים בחומרי הגלם ובגודל כדי שהן יתאימו לסגנון של בר 51. במנות שיצרנו יחד יש שילוב של שני המקומות באותה מנה".

ברק חסן (מימין) ומושיקו גמליאלי (צילום אלון שסטל)
ברק חסן (מימין) ומושיקו גמליאלי (צילום אלון שסטל)

את שתי הארוחות המיוחדות פותחים פלוטים עם לאבנה וחריפים על חשבון הבית, טייק אוף על סלסלת הלחמים המיתולוגית של הוטל מונטיפיורי. ליד יוגשו פתיחי ברוסקטה טרטר בקר וחזרת, ברוסקטת בורבון, וולינגטון שרימפס וביסק סרטנים, נאמס cha-gio קטנים וקרוקט טלה, קרם שורש פטרוזיליה.

חלקו העיקרי של התפריט כולל מנות ראשונות: סשימי אינטיאס ורוטב פונזו אבוקדו; קרודו טונה אדומה, ירקות צלויים וקרם פרש; חסה ליטל ג'אם, ויניגרט אבוקדו, דואה ופיקורינו; עלים של חורף, תפוח, ויניגרט שום ירוק ומורבייר; ארטישוק ירושלמי, ביצה עלומה וחמאה חומה; אניולוטי תפו"א ומסקרפונה, חמאת מרווה; קריסטל שרימפס ופלפל שושקה; קלמרי, עגבניות לחות וחצילים; פפרדלה זוקיני, בשר סרטנים, חמאת מרווה; לוקוס, קרם למון גראס, אוניגירי; אוכף טלה, חמאת יוזו קושו ושומר; ושקדי עגל, תבשיל מלוחייה וז'ו בקר (עד 90 ש"ח למנה).

כל אחד לחוד ושניהם יחד (צילום אלון שסטל)
כל אחד לחוד ושניהם יחד (צילום אלון שסטל)

בהמשך תוגש מנה זוגית: לברק בר 51 ונאם טוק – סינטה פרוסה, סלט עלים תאילנדי וקארי עגבניות. למנה אחרונה יוגשו טארט קרמל וסנט אונורה; תפוזי דם, שומר ומקלות מרציפן; פלז'יר פיסטוק ודקואז שוקולד; ותותים בשמנת ויין שרי. מלבד האוכל עצמו, הוטל מונטיפיורי יתחפש לבר 51 גם באווירה – במקום שבו ניצבת עמדת הקבלה יתמקם די.ג'יי אברי צופנת, שילווה את הערב במוזיקה מתקליטי ויניל.
מונטיפיורי 36, תל אביב, 03-5646100, שני-שלישי (5-6.12)