הכל זהב: הכירו את הבוריטו החדש שיוצא מגבולות מקסיקו

גולדן בוריטו (צילום: ליאל זנד)
גולדן בוריטו (צילום: ליאל זנד)

גולדן בוריטו החדש של אנשי הסטריטס מציע את הגרסה המקסיקנית המסורתית לצד גרסאות שונות שיוצאות מהשטאנץ הקבוע (ומגבולות מקסיקו). אכלנו את הכל וחזרנו לדווח לכם כדי שגם אתם תרוצו לשם. סמכו עלינו

9 במרץ 2022

אנחנו תמיד שמחים כשעוד מקום מקסיקני נפתח. הגולדן בוי החדש הפעם הוא לא אחר מאשר גולדן בוריטו שאף יוצא מגבולות מקסיקו לג'מייקה, קליפורניה ואפילו קוריאה. כבר תבינו. מי שנמצאים מאחורי המקום החדש הם אנשי קפה הסטריטס, הג'ין קלאב סופרים ודנים (נדב נאמן, יונתן גרינברג ורני עופר). 

גולדן בוריטו. צילום: ליאל זנד
גולדן בוריטו. צילום: ליאל זנד

מלבד הביזנס, חולקים השלושה גם אהבה אמיתית לאוכל רחוב ואחרי הרבה שנים שהחליפו ביניהם חוויות קולינריות מחו״ל אודות טאקו ובוריטו, החליטו להרים את הסומבררו ולהביא את הבוריטו עד לעירנו. מה שייחודי בתפריט שלהם הוא שהוא לא נשאר בגבולות הגזרה המקסיקניים, ובנוסף לשעועית השחורה והגאוקמולה תמצאו פה ערב רב של טעמים, ניחוחות ותבלינים מכל רחבי תבל. המיקום רחוק מלהיות מקרי: סמוך לסטריטס באבן גבירול, והוא עובד במתכונת של שירות עצמי (עם שולחנות וכיסאות). 

הזוללים השמרניים ימצאו בתפריט גם בוריטו מקסיקני למהדרין עם אורז אדום, תבשיל שעועית שחורה, סלט עגבניות עם בצל, כוסברה וחסה (52 שקל). לצדם תמצאו רטבים קלאסיים כגון צ'יפוטלה דבש חרפרף וסלסה וורדה.

גולדן בוריטו. צילום: ליאל זנד
גולדן בוריטו. צילום: ליאל זנד

אבל התפריט של גולדן בוריטו בהחלט לא מסתכם באופציה הקלאסית ומציע גם בוריטו קליפורניה – בהשראת הגולשים של סאן דייגו שאחרי יום גלישה מייגע היו חייבים לדחוף גם צ'יפס ומיונז לבוריטו שלהם. מאז הסטייל הזה הוטמע בפוד טראקס האמריקאים ומציע בוריטו שכולל צ'יפס, כרוב לבן וכרוב סגול, גבינת צ'דר, מיונז צ'יפוטלה ורוטב חלפיניו ליים. ליקקנו את האצבעות. ליטרלי (54 ש״ח). עוד מנה שהפכה למנת דגל בפוד טראקס שתוכלו למצוא פה היא לא אחרת מאשר בוריטו קוריאני – מיזוג תרבויות אמיתי בדמות טורטיה עם אורז מתובל, קימצ'י קוריאני מסורתי, הבנרו, חסה, סלט כרוב בשמן שומשום, מיונז ספייסי ורוטב ברביקיו קוריאני (54 ש״ח).

וכמובן, איך לא, נסיים או שבעצם נתחיל עם ברקפסט בוריטו. טיה סופיה, בעלים של דיינר ניו-מקסיקני בסנטה פה, היא כנראה הטוענת לכתר הראשונה שהכניסה לתפריט את הברקפסט בוריטו. הוא מכיל ביצים, סלט, האש בראונס וסלט עגבניות. תהא הראשונה או לא, עם בסט סלר אי אפשר להתווכח. הברקפסט בוריטו של גולדן בוריטו נהדר גם לברקפסט, ללאנץ׳ מוקדם וגם לארוחת ערב. תכלס נשמח לאכול אותו בכל שעה כי הוא מזין, טעים ומכיל את שלל הרכיבים לפי הספר – ביצים מקושקשות, גבינת צ'דר, האש בראונס, אבוקדו, סלט עגבניות פיקנטי, קקטוס מוחמץ, רוטב צ'יפוטלה דבש ושמנת חמוצה (48 ש״ח). נציין לטובה גם את תוספות הרדיפיין הטבעוניות שאפשר להוסיף לכל מנה או לטבעם כל מנה באמצעותם. טעים, בריא ושומר על הכדור. אהבנו. 

גם מרגריטות לא חסכו מאיתנו בגולדן בוריטו, והן מגיעות בבקבוק ובשני טעמים נפלאים (34 ש״ח לבקבוק). האחת קלאסית על בסיס טקילה, ליים וסירופ אגבה הדרי והשנייה עם טקילה, קמפרי פסיפלורה והבנרו טרופי שמעניק לכל טוויסט מתוק, חריף ובעיקר מצטיין. ולא נסיים בלי לציין את הקינוח, סוויט בוריטו עם בננה מטוגנת, נוטלה ופירות העונה. או צ׳ורוס, וכפי שאתם יודעים אנחנו דוגלים בכך שבצק מטוגן הוא אף פעם לא רעיון רע.
אבן גבירול 114, 03-528-1616, וגם בוולט. לפרטים נוספים