החצר הכי יפה בכל יפו מתחדשת במסעדה ים תיכונית יוקרתית, ויקרה

לא להאמין שזה ממש פה. החצר במלון ג'אפה (צילום עמית גירון)
לא להאמין שזה ממש פה. החצר במלון ג'אפה (צילום עמית גירון)

אי שם ביפו העתיקה מסתתרת החצר המהממת של מלון Jaffa, בית הארחה צרפתי מהמאה ה־19 ששופץ בעלות של 180 מיליון דולר. עכשיו מתמקמת בו מסעדת ג'יארדינו, שמציעה אוכל יוקרתי בסגנון ים תיכוני של שני שפים יוצאי מסעדת דלאל, ומחירים שיגרמו לכם להסתחרר תוך כדי מלמול חוזר ונשנה של המילה "ג'נטריפיקציה"

31 באוגוסט 2023

בזמן האחרון יפו לא יורדת מהכותרות שלנו, אולי בכל יום כמעט קורה כאן משהו – מגמגומי השקת הרכבת הקלה, דרך ההאנגרים המשתפצים בנמל ועד מקומות אוכל שצצים כפטריות אחר הגשם (או אולי סברסים אחרי הקיץ? עוד נמצא אנלוגיה יותר טובה). יפו העתיקה היא סיפור אחר – לוקיישן יוקרתי שביקור בו מקביל לקפיצה קטנה בחו"ל באווירה ובמחיר.

מלון Jaffa מרשת מאריוט הוא הדובדבן שבקצפת, או הצנוברים שעל החומוס (עוד נמצא אנלוגיה יותר טובה): בית הארחה צרפתי מהמאה ה־19 ששופץ בעלות של 180 מיליון דולר, ונפתח לפני חמש שנים בקול תרועה רמה. הצ'אפל בר, בר יפהפה שפועל בחלל ששימש בעבר כנסייה, מארח מסיבות סלבס נוצצות וגם את שעת התה של הקונדיטור אלון שבו.

יפו בגבוה. ג'יארדיניו (צילום אנטולי מיכאלו)
יפו בגבוה. ג'יארדיניו (צילום אנטולי מיכאלו)

מזלה של החצר לא שפר כל כך. מסעדת דון קמילו האיטלקייה שפעלה בה לתקופה קצרה התהדרה אמנם בשמות מרשימים כמו שף רועי ברטי (כיום בגריל רום החדש במלון קינג דיוויד) וקבוצת ניהול מניו יורק המחזיקה במסעדות מישלן – אך משהו לא עבד.

כעת היא מקבלת צ'אנס נוסף בסגנון ים תיכוני, שאולי ידבר קצת יותר אל הקהל המקומי, בדמות מסעדת ג'יארדינו. התפריט שיצרו שפים שחר ביטון ובר צנגר (לשעבר מסעדת דלאל) לג'יארדינו נשען על חומרי גלם ים תיכוניים וישראליים בגישת Port to Table. כך, למשל, במנות הראשונות תמצאו מרק אפרסקים לבנים, גרניטה תפוזים וריקוטה פרסקה; סשימי דג נמל יפו ופרי קיץ ישראלי; וקובנייה בקר במעטפת עלי מנגולד צעירים.

שרימפס וקרם כוסברה. ג'יארדינו (צילום אנטולי מיכאלו)
שרימפס וקרם כוסברה. ג'יארדינו (צילום אנטולי מיכאלו)

אגף "מחבתות" מציע קפלטי פטריות בחמאה חומה, קרם גבינה כחולה ועלי זעתר; ולוקוס בתערובת תבלינים מקומיים עם קרם דלעת ולחם תימני, ומקטגוריית "גריל בג'וספר" תוכלו לדוג פילה בס ים תיכון בקרם בצל שרוף וקונפי כרישה בחמאה, וחצי עוף חופש צלוי בתבשיל עלים ירוקים ותפוחי אדמה.

המחירים, אם כן, אינם מפתיעים – בין 54 ל-98 ש"ח עבור ראשונות, 100-178 ש"ח לעיקריות. יוקרתי, כבר אמרנו? אך בשביל אווירת חו"ל, שמות נוצצים והחצר הכי יפה ביפו צריך לשלם. או למצוא דוד עשיר שיסבסד לכם את כל היוקרה הזו.
ג'יארדינו, יפת 36, א'-ש' 19:00-23:00