"דמות דראג משולה לשחקן באופרת סבון. הגבול בין הדמות לשחקן מיטשטש"

גיל נוה, 35, נשוי לאורי + 2, מגלם את מלכת הדראג גלינה פור דה-ברה ודובר אמנסטי אינטרנשיונל בישראל. נעל עקבים כבר בגיל 4 ומספר על העבודה והתגובות מהסביבה

מלכת הדראג גלינה פור דה-ברה
מלכת הדראג גלינה פור דה-ברה
18 בדצמבר 2018

 

שם מלא: גיל נוה

גיל: 35

סטטוס: נשוי לאורי ואב לשתי ילדות בהורות משותפת עם לילך

עיסוק: מגלם את מלכת הדראג גלינה פור דה־ברה ודובר אמנסטי אינטרנשיונל בישראל

>> בקרוב לא תראו אירוע בלי דראג, וזה הרבה בזכות תמרה מובשוביץ

כמה זמן אתה מופיע כדראג?
"הפעם הראשונה שנעלתי עקבים הייתה בגיל 4, כשהתגנבתי לארון של אימא. התחלתי להופיע בדראג באופן מקצועי בשנת 2001. אני משווה דמות דראג לדמות ששחקן משחק באופרת סבון או טלנובלה שנמשכת הרבה מאוד שנים. הגבול בין הדמות לבין השחקן מיטשטש. מן הסתם גלינה התפתחה וגדלה בהתאם לגדילה וההתפתחות שלי. כששמנתי בגלל פציעה שבעקבותיה הפסקתי לרקוד, גם מלתחת הדראג השתנה, והדימוי שלה הפך ממישהי ליצנית יותר לאימהית".

אנחנו אמנם בתל אביב, אבל יש גם תגובות פחות נעימות?
"התקיפה ההומופובית הראשונה שחוויתי הייתה דווקא בתל אביב. בשנת 2002 הופעתי בבר על אלנבי ליד מגדל האופרה, עמדנו בחוץ ועברה חבורה של בחורים שקיללו אותנו וירקו לעברנו. מאז עברתי תקיפות חמורות יותר, כמו ניסיונות דקירה בירושלים. יש פעמים שאני מסיים הופעות ועולה למונית והנהג נלחץ, ומקרים שאני הולך ברגל ולפעמים יש צפירות של מכוניות, חלק של הטרדה וחלק של צרחות בנוסח 'איזה קוקסינל'. זה קורה, אבל אני עושה את זה כבר כמעט 18 שנים, זה עובר לידי".

מה מייחד את ליין הדראג שלך, Werk?
"זהו ליין הדראג השבועי היחידי בישראל שמתקיים מדי יום שלישי בשעה 22:00 ב־Desire Club  ברחוב קרליבך. זה ליין שהקמתי יחד עם דניאל מריומה ומנוהל יחד עם דיווה די. מדי שבוע מופיעים מכל סוגי מופעי הדראג שיש בארץ, ויש המון".

באיזו לשון אתה מבקש לפנות לגלינה?
"במקרה שלי האישי, גם וגם תופס, מבחינתי מגדר זה פיקציה. יש אנשים שלהם זה הרבה יותר חשוב. העיקרון הוא לפי מה שרואים – אם רואים משהו שלפי המוסכמות הוא זכר אז על פי רוב לפנות לפי זכר, אם נקבה אז נקבה, אם לא ברור זה בסדר גמור לשאול."

במסגרת אירועי "רגע אחד – המילה הכתובה" אתה אמור לעשות מחווה קווירית לעגנון ולשייקספיר. איך בדיוק זה עובד?
"עגנון וגם שייקספיר, נוסף כל העובדה שהם היו כותבים אדירים בדורם ואפילו בכל היסטוריה, הם מאוד קווירים. הרבה מאוד מהתוכן שלהם, שאנחנו פחות לומדים בבתי הספר, מורכב מעצם השאלה 'מה זה גבר ומה זה אישה – ולמה בכלל זה ככה?'. הם והיוצרות והיוצרים האחרים שאני מתבסס עליהם גם הצביעו על חוויות ייחודיות מאוד למגדר זה או אחר, ואני מנסה לגשר ולתווך את החוויה הזאת. לא הכל יהיה נבירה בעומק הטקסטים, יהיה גם 'בידור נטו' או 'מה שמצפים מדראג', פשוט עם חומרים שמשוררים ומשוררות כתבו. אז יהיה גם הרבה הומור. זה יקרה ב־2 בינואר בבניין העירייה".

מה הכי תל אביבי בעינייך?
"העובדה שביום שישי האחרון הופעתי באירוע שנה לדיגיטף. יום שלם עשיתי שעת סיפור בתור דמות דיסני מוכרת, לפני ואחרי הלכתי ברגל מהעירייה ואליה מאופר לגמרי ולבוש בבגדי גבר, ואנשים עברו לידי ולא העיפו מבט לכיוון שלי".