מתי החלה צריכת אלכוהול?
למרות ערכו התזונתי המוגבל והשפעותיו הבריאותיות השליליות ברובן, האלכוהול נחשב לאחד המזונות המעובדים הקדומים ביותר. חוץ מהסברים פסיכולוגיים וסוציולוגיים יש גם הסבר אבולוציוני. בואו לגלות מהו
שתיית אלכוהול היא אחד המנהגים התרבותיים הקדומים ביותר, וגם לאחר למעלה מ-10,000 שנה שומרת המסורת המוזרה על דומיננטיות גם בתרבות המודרנית, ולא נראה שהיא נמצאת בסכנת היעלמות בעתיד הנראה לעין.
למרות ערכו התזונתי המוגבל והשפעותיו הבריאותיות השליליות ברובן, היין הוא אחד המזונות המעובדים הקדומים ביותר, ומשקלו בסל המזון שומר על יציבות לאורך השנים. ההצדקות למנהג, שלכאורה נוגד את הצורך הבסיסי של האדם לשמור על חדות חושיו, כוללות הסברים פסיכולוגיים וסוציולוגיים מגוונים.
אך לתיאוריות אלה נוסף לאחרונה גם הסבר אבולוציוני. כימאים מאוניברסיטת פלורידה שיחזרו את האנזימים המפרקים אתנול (סוג האלכוהול הנמצא במשקאות חריפים) בפרימטים, ומצאו שהיכולת לפרק את האתנול (בעיקר באמצעות אנזימי כבד) הופיעה אצל קופי האדם, בזמן שלא היתה קיימת אצל פרימטים אחרים.