גרינברג סאן: הביסטרו הוותיק מתחפש למעדניה אסייתית

המסעדן הוותיק צביקי עשת מחדש שוב עם מעדניה-מסעדה שתציע מגוון רחב של מטעמים מהיבשת הגדולה. בתפריט: גיוזות, באנים וטייקים אסייתיים על מנות מגרינברג

גרינברג סאן (צילום: גל קלדרון)
גרינברג סאן (צילום: גל קלדרון)
28 בפברואר 2021

אפשר לסמוך על צביקי עשת שלקראת פתיחת המסעדות המתוכננת הוא ימציא את עצמו מחדש. ואכן השבוע הופך ביסטרו גרינברג הוותיק לגרינברג סאן – שילוב של מעדניה במובן הרחב של המילה ומסעדה אסייתית.

"אנחנו מוציאים המון משלוחי אוכל ביום מגרקו וחשבתי איך אפשר לעשות משהו דומה בגרינברג. לפתוח עוד מעדניה נראה לי מיותר. כולם פותחים מעדניות שייסגרו עוד שלושה חודשים כשאנשים יחזרו לאכול במסעדות. גרקו מצליחה כי היא נישה", הוא מסביר. "גרינברג סאן פועל באותו עיקרון, מקום שמביא את כל עולם התוכן האסייתי באוכל ומה שמסביבו".

כל מה שאסייתי. גרינברג סאן (צילום: אנטולי מיכאלו)
כל מה שאסייתי. גרינברג סאן (צילום: אנטולי מיכאלו)

זוהי הפעם הראשונה שעשת נוגע בקולינריה אסייתית באופן מקיף. רמז מטרים נמצא בבאן קלאב, פופ אפ מצליח בשיתוף עם האחים קיצ'ס (דה באן) שנמשך שלושה חודשים. "באופן אישי התגעגעתי לאוכל קצת אחר. גרינברג פועל כבר שמונה שנים וחצי. לא יכול להיות מצב שאחרי הקורונה לקוח ייכנס בדלת ויקבל אותו שניצל ואותו המבורגר. משהו חייב להשתנות".

לקראת המהפך חולק ביסטרו גרינברג לשניים. החלק הסמוך למטבח משמש כאזור הכנת משלוחים וכאזור ישיבה עתידי, והחלק שנותר הפך למעדניה. דלת שנפתחת מהרחוב מובילה אל חלל עמוס בתבלינים וחומרי גלם, צירים ורטבים, כלי בית ואביזרי נוי, שימורים ואלכוהול (כולל קוקטיילים מבוקבקים), חטיפים יפניים ואורז סושי בשקיות בד ממותגות. כל מה שאפשר לדמיין כשניגשים להכין ארוחה אסייתית. במרכז ניצבת ויטרינה ובה אוכל וקינוחים לטייק אוויי. "אני מאמין שהנוהג לקחת אוכל ולשבת בחוץ יימשך. גם כשמסעדות תיפתחנה לאנשים לא תהיה סבלנות לחכות לשולחן ולמלצר. פה נכנסים, לוקחים שניים מכל דבר ועוברים למדשאה ממול".

לפיקניק על המדשאה ממול. גרינברג סאן (צילום: גל קלדרון)
לפיקניק על המדשאה ממול. גרינברג סאן (צילום: גל קלדרון)

בתפריט תוכלו למצוא גיוזות במילויי פטריות ובקר, טטאקי וואגיו וסלמון, באנים וסלטים (28-66 ש"ח) שיצר השף ניצן רז. "בשבילי זה לחזור 15 שנים אחורה אבל זה האוכל שהכי מדליק אותי", אומר מי שהביא לארץ את סושי סמבה הטרנדית אי שם בתחילת המילניום. "אמנם השתנו דברים אבל את הבסיס אני יודע יותר טוב מכולם. עבדתי בניו יורק והרבה מהמוצרים אני הבאתי לארץ, למשל צלופח. אוכל אסייתי אינו מסובך, צריך רק לדעת לחבר טעמים. אם יש את ההבנה הזו, שאני למדתי וספגתי במשך שנים, הביצוע פשוט מאוד".

חלק מהמנות הן טייק אוף אסייתי על מנות ותיקות מהביסטרו, למשל סלט קיסר שהפך לסלט קיסר יפן בתוספת מיסו, פילה עוף במירין והויסין ואצות נורי. בתפריט המסעדה תמצאו עוף מעושן (84 ש"ח) שמוגש כעת עם סום טאם, גרסה אסייתית לחצי עוף צלוי שהוגש בביסטרו; ושניצל שהפך לשניצל סאן – שניצל עוף בפנקו עם אורז לבן, רוטב קארי יפני וחמוצים יפנים (76 ש"ח).

רק לנו היא מזכירה פיצה טונה מסושי סמבה? גרינברג סאן (צילום: גל קלדרון)
רק לנו היא מזכירה פיצה טונה מסושי סמבה? גרינברג סאן (צילום: גל קלדרון)

על הקינוחים חתום אורי עשת שאליו נחשפנו לראשונה באמריקה, המסעדה האמריקנית-מקסיקנית שפעלה בבית ציוני אמריקה. מאז הספיק עשת הבן ללמוד בישול בחו"ל ובקרוב הוא צפוי לנסוע להתמחות בנומה. מוס לימון ויוזו חמוץ עדין, פנקוטה צ'אי, טירמיסו קפה וייטנאמי, אקלרים, גלידות ועוגת שוקולד חמישה תבלינים על בסיס הנמסיס הוותיק של גרינברג מייצרים שילוב בין קונדיטוריה קלאסית לטעמים אסייתיים שתואם את הקונספט הכללי.

"אני מחזיק בשלושה תותחים: אורי הצעיר עם ראיית עולם רחבה, ניצן עם הבנה עצומה בעולם האסייתי ואליאב הביצועיסט. הם צוות מנצח", מסכם עשת את סוד ההצלחה. "עובדה ששרדנו את השנה האחרונה, שמרנו על הפרנסה והמשכנו ליצור".
פרטים והזמנות באתר, ראשון-שבת 09:00-23:00