אין אפס: פיצת השף הטבעונית הכי מדוברת בארה"ב נחתה בתל אביב

ביס משגע שאין לתאר, אבל נתאר בכל זאת. פיצה דאבל זירו (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DoubleZero.TLV)
ביס משגע שאין לתאר, אבל נתאר בכל זאת. פיצה דאבל זירו (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם @DoubleZero.TLV)

רשת דאבל זירו האמריקאית עטורת השבחים, של השף-סלב-טבעוני מת'יו קני נוחתת בנווה שאנן עם פיצות שבחיים לא תנחשו שהגבינה עליהן עשויה מקשיו או מקדמיה. אחרי שלב ההרצה יתרחבו שעות הפתיחה וגם יצטרפו לתפריט סלטים ופסטות

7 בדצמבר 2022

צירוף המילים "פיצה טבעונית" הוא לא צירוף מפתה מאוד עבור רובנו, שכן בדרך כלל נעשה בהן שימוש בתחליף גבינה צמיגי מעט ועם טעם סינתטי. רבות מהפיצריות הטובות בעיר ניסו וניסו, אבל מוצרלה-סויה או גבינת קשיו תעשייתית פשוט לא הצליחה לעשות את העבודה שגבינה אמיתית יודעת לעשות. אבל הנה הגיעה לשכונה (ליתר דיוק, לשכונת נווה שאנן) פיצרייה חדשה שמגישה פיצה טבעונית שאין איך לתאר אותה אלא כפשוט חלומית. אפילו הכותבת הלא-טבעונית-בכלל לא האמינה עד כמה טעים לה.

אדוני, בבקשה תפסיק לצעוק שאתה לא מאמין שזו לא גבינה. דאבל זירו (צילום: יעל שטוקמן)
אדוני, בבקשה תפסיק לצעוק שאתה לא מאמין שזו לא גבינה. דאבל זירו (צילום: יעל שטוקמן)

הפיצרייה המדוברת היא דאבל זירו, שנפתחת בימים אלו להרצה בצ'לנוב 22, במתחם הכולל גם את הסופר-בית קפה הטבעוני פלאנט איקס. מדובר למעשה בסניף ישראלי ראשון לרשת האמריקאית דאבל זירו, לה סניפים בלוס אנג'לס, ניו יורק, בולטימור, בוסטון ופרובידנס. הסניף התל אביבי הוא הסניף הבינלאומי השני של הרשת אחרי ריאד, והיא נוסדה על ידי השף הסלבריטאי הטבעוני מת'יו קני. קני דוגל בשלל המסעדות שלו בגישת "פלנט בייסד", כלומר אוכל מבוסס 100% על חומרים איכותיים מהצומח, תוך כדי שאיפה שהחומרים יהיו לא רק טבעוניים אלא גם כמה שיותר טבעיים וקרובים למקורות. במסעדות של הרשת בארה"ב מגישים גם סלטים ופסטות, שצפויים גם הם להצטרף לתפריט של הסניף התל אביבי – אבל כרגע, גם על סמך הפיצות לבדן, מה שיש לגמרי מספיק.

בבקשה אל תגלו לדוד אנזו מנאפולי. דאבל זירו (צילום: יעל שטוקמן)
בבקשה אל תגלו לדוד אנזו מנאפולי. דאבל זירו (צילום: יעל שטוקמן)

הפיצות של דאבל זירו הן בנוסח נאפוליטני, עשויות מבצק מחמצת איכותי שמותפח במשך שעות רבות ונותר אלסטי, אוורירי ופריך בעת ובעונה אחת. הקראסט חרוך קלות, כמו שצריך, והביס באמת משגע. הגבינות הטבעוניות כולן מוכנות במקום, ולדברי גבי, הפיצאולו במקום, זה מה שעושה את ההבדל. מדובר בגבינות קשיו ומקדמיה בטעמים טובים ונעימים, שלא מנסות להיות תחליף למשהו שהן לא ועומדות בפני עצמן כגבינות מוצלחות בהחלט. בין הפיצות עצמן כדאי לנסות מרגריטה קלאסית עם מוצרלה קשיו כמו פיצה עם כמהין, פורטובלו, שמפיניון, מוצרלה קשיו וקייל – סלייס מוצלח במיוחד עם בשילוב טעמים נכון ומדויק. סליחה על הקלישאה השחוקה, אבל פשוט לא תאמינו שזה טבעוני. אבל על אמת.

שימו לב לתפריט המתחלף. דאבל זירו (צילום: יעל שטוקמן)
שימו לב לתפריט המתחלף. דאבל זירו (צילום: יעל שטוקמן)

עוד בנמצא: פיצה עם תפוחי אדמה פרוסים דק דק, רוזמרין, מוצרלה קשיו וממרח שום; פסטו וזוקיני עם ממרח שום, אורוגולה, ריקוטה מקדמיהף אורוגולה ופרמזן. על הלוח במקום רשומות הפיצות המתעדכנות מעת לעת, כך שווה להתעדכן. כל הפיצות נאות וצבעוניות, ולמרות שטבעונית אני לא, אין ספק שלמקום הזה אני חוזרת. זו לא פיצה שטעימה לטבעונים. היא טעימה, נקודה.

דאבל זירו, צ'לנוב 22. שעות הרצה: שבת-חמישי 19:00-22:00, סגור בשישי. 70-80 ש"ח לפיצה