חצ'פורי להמונים: הגיאורגית המצליחה מגיעה בשעה טובה לעיר

רשת "דדה" שהתחילה בגבעתיים והתפשטה לבת ים, ראשל"צ ונתניה פותחת פה, בינתיים למשלוחים. בתפריט: מרקים, תבשילים, וכמובן - מאפים אותנטיים מבית אמא

המטעמים של דדה. מתוך אינסטגרם
המטעמים של דדה. מתוך אינסטגרם
30 בדצמבר 2020

את דדה (אמא בגיאורגית) פתחו נלי ובנה גור (אוגניסיאן) בגבעתיים לפני תריסר שנים. המסעדה נפתחה בעקבות חלום ילדות של נלי שנהגה להצטרף לאמה בבישולים במטבח עוד כשגרו בגיאורגיה. מלבד הבישולים הרבים, אמה נהגה לארח בסלון ביתם אורחים רבים, ופתחה עבורם שולחן חגיגי כמיטב המסורת הגיאורגית, עם מיני בישולים ריחניים ואלכוהול כמובן.

כשעלתה לארץ נהגה נלי לארח בסלון ביתה ארוחות רבות בנוסח גיאורגי, עד שבנה גור בחר להגשים לה חלום ולפתוח לאמו מקום משלה בו תוכל להכיר גם לחיך הישראלי את הנאות וניחוחות המטבח הגיאורגי.

מטעמים גיאורגיים. מתוך האינסטגרם
מטעמים גיאורגיים. מתוך האינסטגרם

מאז יצאו הרבה חצ'פורים חמים מהתנור, וסניפים של החמארה הגיאורגית נפתחו גם בבת ים, נתניה וראשון לציון וצברו קהל אוהד שלא מוכן לסגור את השבוע ללא צ'יבורקי כהלכתו. כעת, לשמחתנו, בשלהי 2020 הידועה לשמצה, דדה פותחים את שעריהם גם בעירנו תל אביב עם תפריט פופ-אפ מרגש למשלוחים וגם לאיסוף עצמי (ברגע שהסגר, יותיר מהסניף ברחוב שלום עליכם 14).

חצ׳פורי בטריינינג: בראנץ׳ גיאורגי במשלוח

בתפריט מוצעות סלסלות שמזמינות אתכם לפתוח שולחן ברוח הגיאורגית ובמחיר שווה לכל כיס. הסלסלות כוללות מנות לפתיחה, סלטים, חצ'פורי ותבשיל פלוב (204 ש"ח). עוד תמצאו סלסלה לקרניבורים הכוללת כנפיים על הגריל, פלטת בשרים ותוספות בדמות שעועית, אורז או תפוחי אדמה. למוסריים ולצמחוניים מוצעת סלסלה צמחונית שכוללת סלטים, חצ'פורי, מאפים לבחירה ותבשיל תפוחי אדמה אותנטי (165 ש"ח).

התפריט מציע גם מגוון מנות לבחירה זולת הסלסלות, כמו למשל חצ'פורי בגרסאות שונות, עם גבינה או בלעדיה; חינקלי: כופתאה מופלאה ממולאת בבשר או בגבינות עיזים ושמנת חמוצה שניחנת במרקם מנצח; ובורשט חמצמץ בדיוק לפי הספר.

הכיסונים המזמינים של דדה. מתוך אינסטגרם
הכיסונים המזמינים של דדה. מתוך אינסטגרם

תמצאו כאן גם מבחר רב של בצקים פריכים וממולאים בבשר או בגבינות ומתובלים היטב, וכמובן מגוון תבשילים גיאורגיים מסורתיים דוגמת פלוב (59 ש"ח): בשר עגל מבושל, חרצ'ו אותנטי (62 ש"ח) שגם הוא בשר עגל מבושל אך עם תוספת של אגוזים אפויים בתנור או דולמה (56 ש"ח) – עלי גפן במילוי אורז ובקר שמוגשים חמימים וערבים לחיך בהחלט. מי שחושק דווקא בטעמים מהגריל יוכל להנות מקבב (68 ש"ח), פרגית (68 ש"ח) או שיפודי פילה עגל (110) במרינדה טעימה ומתקתקה.

לקינוח, מלבד עוגת נפוליאון קלאסית או פאי לימון בצנצנת, תמצאו גם מנה מסורתית למיטיבי לכת אמתיים המכונה גטה (36 ש"ח) המבוססת על מתכון עתיק יומין שעובר מדור לדור. מדובר במאפה בצק ממולא בקוזינח בנוסח ארמני – מה זה קוזינח אתם שואלים? אז זהו, שזוהי תערובת בצק דחוסה ומתקתקה – ועל כן לא טעיתם, מדובר למעשה בבצק ממולא בבצק. טעמנו, אהבנו, הערכנו!

פתוח למשלוחים, באתר ובוולט. מס': 1-700-700-165