דוד ויוסף משחררים את המתכון לעארוק של סבתא

דוד אלמקייס ויוסי שטרית פותחים מסעדת אוכל רחוב ברמת גן וחולקים אתכם מתכון לקציצות עארוק של סבתא אוולין

עארוק של דוד ויוסף. צילום: יולי גורודינסקי
עארוק של דוד ויוסף. צילום: יולי גורודינסקי
29 בספטמבר 2015

החומרים לכ־ 20 לביבות:

חצי ק"ג חזה עוף טחון, או קצוץ ידנית דק דק
1 בצל סגול/ לבן קצוץ דק
חצי זר פטרוזיליה קצוצה
כוס קמח
10 ביצים
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את כל המרכיבים יחד לקבלת תערובת סמיכה ואחידה (אם סמיכה מדי, ניתן להוסיף ביצה). מניחים במקום קריר לרבע שעה לגיבוש טעמים. במחבת רחבה מחממים שמן קנולה בגובה 1 ס"מ. בעזרת כף יוצקים מהבלילה לביבות ומוסיפים אותן לשמן החם. מטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה יפה של הלביבות. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג (טיפ:
ניתן להקפיא את העארוק ולחממו בתנור או בטוסטר אובן. תמיד טעים, תמיד מגרה ותמיד מושלם).

הצעת הגשה

מחממים חצי פיתה, מורחים בכף אריסה ומעט עמבה. מוסיפים פרוסת חציל מטוגן, לביבה וחצי (תסמכו עלינו, זה המינון המדויק), פרוסת עגבנייה, מעט פטרוזיליה קצוצה ופלפל ירוק חריף.