דיבור טוב

יוזמה חדשה ומקסימה מפגישה בין קשישים בבית אבות לבין סטודנטים שרוצים לתרגל שפה שנייה

2 בפברואר 2014

פרויקט חדש בשם "שפה משותפת" מפגיש בין צעירים, בעיקר סטודנטים, שרוצים לתרגל את השפה השנייה שלהם לבין קשישים דוברי אותה השפה. "שמתי לב שיש מסביבי המון חברים שאין להם עם מי לתרגל שפות זרות", מספר יאיר בן דוד (33), יזם הפרויקט.

הוא הוציא קול קורא באמצעות אגודות הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב ושל סמינר הקיבוצים, והחל לשדך בין סטודנטים לקשישים בבית האבות משען ברמת אביב, ליד אוניברסיטת תל אביב. סטודנטים אחרים, שלא זקוקים לתרגול, נידבו את הסבים והסבתות שלהם לפרויקט, וכיום כבר פעילים עשרה זוגות שמשוחחים בשפות אנגלית, ערבית, גרמנית ובולגרית, כאשר המפגשים מתקיימים בלובי של בית האבות.

"להרבה קשישים חשוב מאוד לתקשר עם הדור הבא ולקבל תחושה שהם תורמים ועושים משהו משמעותי", מסביר בן דוד את ההיענות הנרחבת לפרויקט. "נוסף לכך, הדיבור בשפת האם שלהם מאפשר להם להעלות זיכרונות מהעבר באווירה אינטימית. הפרויקט מחבר בין הצורך של הצעירים לתרגל את הדיבור לבין הרצון של הקשישים בתקשורת". לפני מספר שבועות, לאחר שנוצרה התשתית הראשונית לפעילות, נפתח דף הפייסבוק של הפרויקט תחת השם שפה משותפת, והוא מהווה פלטפורמה נוחה למציאת בן שיח.

בעתיד מקווה בן דוד להפעיל מערכת אינטרנטית שתאפשר למצוא שותף באופן עצמאי לחלוטין, בלי תיווך. בינתיים, מירושלים כבר הגיעה פנייה להרחיב את הפרויקט גם לעיר הבירה. "המטרה היא כמובן שהפרויקט ילך ויתרחב, ושאנשים מכל הארץ יחברו את הקרובים המבוגרים שלהם אליו", מסכם בן דוד.