"לפני 25 שנה, כשהתחלתי במשרד החוץ הבריטי, אנשים נזרקו מהעבודה בגלל היותם גייז"

דיוויד קוורי, 52, נשוי, שגריר בריטניה בישראל, מספר מה הוא חושב על קבלת הקהילה הגאה בתל אביב ומה התגובות לדיפלומט שמשתייך אליה

דיוויד קוורי, שגריר בריטניה בישראל (צילום: שלומי יוסף)
דיוויד קוורי, שגריר בריטניה בישראל (צילום: שלומי יוסף)
6 ביוני 2018

 

שם: דיוויד קוורי

עיסוק: שגריר בריטניה בישראל

גיל: 52

סטטוס: נשוי

מתי הגעת לתל אביב ואיפה אתה מתגורר כיום?
"הגעתי לישראל לפני שלוש שנים ונותרה לי שנה אחת לכהן בתפקיד. כיום אני גר בדירת גן יפהפייה ברמת גן, שזה מעט מנותק מהרעש של העיר הסואנת. אני חושב שחלק מההנאה בתפקיד דיפלומטי הוא שאתה מעביר הרבה זמן בחו"ל וחי בסביבות אדריכליות שונות. חייתי שלוש שנים בדלהי, שיש בה אדריכלות מרהיבה בת מאות שנים, כך גם בניו יורק, שם יש דוגמאות לאדריכלות עירונית נהדרת. גם כאן אנחנו נהנים מהסביבה".

כשגריר שגר כאן עם בן זוגו, איך אתה מתרשם מהיחס של תל אביב לקהילת הלהט"ב?
"אנשים, בעיקר מחוץ לישראל, שואלים אותנו לרוב אם אנחנו סובלים מהיחס – ההפך הוא הנכון. אנחנו מרגישים רצויים ומחובקים. אני חושב שמה שמיוחד פה זה הנורמטיביות של זוגיות חד מינית. אנשים מתייחסים לזה כדבר מיוחד אבל עדיין מחשיבים את זה נורמלי לחלוטין, ואני מאמין שזה אחד הדברים היפים והמשמעותיים בחוויה פה. אנחנו מאוד שמחים שהגענו לפה, ונהנים ומסוקרנים מהעולמות שיש לעיר להציע".

יש קושי או מורכבות מסוימת בלהיות דיפלומט ובו זמנית חלק מהקהילה?
"לפעמים אני מרגיש צורך להסביר את זה, את הבחירה שלי, בעיקר מחוץ לתל אביב, כיוון לאנשים יש ציפיות אחרות מאדם כמוני. אני כן חושב שיש היום התקדמות משמעותית ולדור הצעיר יש הרבה יותר הזדמנויות ואפיקי התפתחות מאשר בעבר. לפני 25 שנה, כשהתחלתי את דרכי במשרד החוץ הבריטי, אנשים נזרקו מהעבודה בגלל היותם גייז. כשהם קיבלו את מכתב הפיטורים נאמר להם באופן גלוי שבתור גיי עליהם לחפש את עתידם במקום אחר. מזעזע לחשוב שזה קרה במדינה מפותחת ומתקדמת בעבר הלא רחוק, אבל היום היחס מקבל ומגוון יותר. כיום יש לבריטניה כמה שגרירים להט"בים במדינות שונות ברחבי העולם – לא רק גייז ובני זוגם אלא גם לסביות ובנות זוגן. העולם השתנה וממשיך להשתנות ויש עוד הרבה מה לעשות".

מה דעתך על הדיונים סביב מצעד הגאווה? למה אתה מאמין שחשוב לחגוג אותו מדי שנה?
"בעיקר כי תמיד יש לאן להתקדם, בלי תלות בכמה הדרך שעשינו עד כה ארוכה ומשמעותית. אני מאמין שנכון לחגוג באופן רשמי ולהדגיש את נוכחות הקהילה לקראת האתגרים הבאים. נוסף על כך, רק לפני פחות משלוש שנים איבדנו את שירה בנקי זכרה לברכה. זה היה מקרה מזעזע, טרגי, ממש סמוך להגעה שלי לישראל. כבר אז ראיתי איך כל החברה הישראלית, על גוניה השונים, מגנה את המעשה. זה מעיד על ההתקדמות שלה, על הנאורות והפתיחות, ובדיוק בגלל זה אני מאמין שצריך להמשיך לקיים את המצעד, להיות עם כל הקהילה ולא לקחת שום הישג כמובן מאליו".

מה אתם מתכננים לקראת מצעד הגאווה?
"זו השנה השנייה שהשגרירות הבריטית מובילה משאית במצעד. המשאית, בחסות מלונות דן, תעוצב כמחווה לרחובות לונדון ולמוזיקה בריטית עם בובות ענק בדמות האייקונים – דיוויד בואי, אלטון ג'ון, איימי וויינהאוס ופרדי מרקיורי. המוזיקה תהיה חגיגה של מוזיקה בריטית עם קלאסיקות של הביטלז, קווין, פט שופ בויז, דיוויד בואי ואחרים. הפתעות מגניבות מובטחות למי שיבוא לצעוד עם המשאית ולחגוג עד לונדון".

מה הסוד התל אביבי שלך?
"ראשון בבוקר. בשגרירות אנחנו עובדים שני עד שישי, כך שביום ראשון יש לנו את כל העיר לעצמנו – כיף גדול".