אחרי שנסגרה במהלך הקורונה: אחת המסעדות הכי יקרות בעיר חוזרת

מה שהיה הוא מה שיהיה? דיינינגס (צילום: איגור לובנסקי)
מה שהיה הוא מה שיהיה? דיינינגס (צילום: איגור לובנסקי)

כשמסעדת דיינינגס, האחות הקטנה של מסעדת היוקרה היפנית מלונדון, נסגרה בראשית הקורונה וקשה לומר שעם המחירים שלה היינו מופתעים. אבל כנראה שהטבע מתעורר, והנה היא שוב כאן באותו הלוקיישן ועם אותם השפים, אך עם גישה חדשה

11 בדצמבר 2022

מה אומר לכם השם Dinings? לא הרבה מן הסתם, אלא אם אתם עוקבים באדיקות אחר תזוזות בזירת המסעדות בעיר או שניחנתם בחשבון הוצאות נדיב במיוחד. כך או אחרת, מסעדת ההיי אנד היפנית נפתחת מחדש לאחר שנסגרת עם פרוץ הקורונה. בראשיתה נפתחה דיינינגס במלון הבוטיק נורמן בסוף שנת 2014, אחות למסעדה יפנית יוקרתית בלונדון באותו השם. התקשורת סערה בעקבות הפרסומים על שף מסאקי סוגיאקי שהגיע מחו"ל במיוחד כדי להתניע את הפרויקט התל אביבי, קיר מצופה עלי זהב אמיתיים ומנות מעודנות ברף מחיר גבוה במיוחד.

ככה זה נראה בסיבוב הקודם. דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו
ככה זה נראה בסיבוב הקודם. דיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו

הקהל, מצדו, הצביע ברגליים. שפים התחלפו בזה אחר זה והמקום הראה סימני דעיכה עד לסגירתו סופית. כעת, כאמור, המסעדה נפתחת מחדש באותו לוקיישן ועם אותם שפים – סוגיאקי על תקן שף ראשי ולצדו השף בפועל וובה לזרוב. הפתיחה מתוכננת לחודשיים-שלושה הקרובים וגורם המקורב למערכת מגלה שהקונספט השתנה מעט, "יותר פס קר, סושי ומנות קטנות ועדינות ופחות מחבתות ופס חם".

כעת נשאלת השאלה האם גם המחירים יתיישרו בהתאם. אין לנו יכולת (וגם לא חשק האמת) לבדוק את העלייה התלולה ביוקר המחייה מאז הסגירה, אך בבדיקה בארכיון מצאנו שטרם הסגירה הופיעו בתפריט של דיינינגס טרטר טונה ופירות ים ב-84 ש"ח, טירדיטו דג לבן ויוזו כוסברה, קוויאר ופלפל ורוד ב-68 ש"ח וטטאקי פילה בקר ואיטריות סובה פריכות בתה ירוק ב-75 ש"ח, כמו בסושיה שכונתית ממוצעת. אולי בגרסת 2023 הקז'ואלית יותר נוכל להרשות אותה לעצמנו.