תל אביב אהבה אותו: המוזיקאי דן תורן נפטר בגיל 63 ממחלת הסרטן

עולם המוזיקה התל אביבי המום וכואב עם פטירתו של דן תורן. תורן ז"ל היה מהדמויות האהובות בסצינה ושיתף פעולה עם אינספור יוצרים בולטים, במהלך קריירה שהפכה אותו משחקן צעיר ולוהט בתחילת האייטיז ועד לאחד היוצרים וכותבי השירים המשפיעים ברוק הישראלי. אנחנו נתגעגע מאוד
עולם המוזיקה הישראלי המום וכואב עם מותו של דן תורן ז"ל, שנפטר אמש ממחלת הסרטן והוא בן 63 בלבד. מותו של תורן, מהאנשים האהובים והמוערכים בסצנת המוזיקה המקומית, הפתיע רבים שלא ידעו כי מצבו הרפואי קשה ועל אישפוזו בשבועות האחרונים בבית החולים איכילוב.
>> זכרונות מתוקים: דן תורן ממשיך לחלום ולחייך. עכשיו הספר
>> העיר של דן תורן: חינוך מוזיקלי בכיכר מסריק וחוף שהוא הילדות
תורן, יליד ראש הנקרה, גדל וייצר רוב חייו בתל אביב ופרץ לתודעה בתחילת שנות ה-80' דווקא כשחקן צעיר ולוהט בתיאטראות הגדולים, בטלוויזיה ("על הברזלים" ב"זהו זה") ובקולנוע ("בחינת בגרות", "עתליה"). את הקריירה המוזיקלית שלו הוא החל ככותב להיטים לשרון ליפשיץ ("גידי", "קולנוע") ולרמי קלינשטיין ("את שרה ברדיו"). אלבומו הראשון יצא ב-1988 והכיל את להיטו הגדול "לבן על לבן", ומשם פיתח קריירה מרשימה כסולן ההרכבים "שונרא" ו"בלאגן" ובקריירת סולו שבמהלכה הוציא שבעה אלבומי אולפן.
בסצנת המוזיקה של תל אביב נחשב תורן לאגדה אמיתית, ושיתף פעולה עם מרבית היוצרים הבכירים בארץ, כולל אריק אינשטיין, יזהר אשדות, רמי פורטיס, ערן צור, מאור כהן, פיטר רוט ועוד. עבודתו המשותפת עם ברי סחרוף ככותב שירים ומנהל אמנותי לאורך הקריירה של האחרון והחל מאלבום הבכורה שלו, נחשבת בעיניי רבים לשיאו המקצועי. סחרוף היה מהראשונים לספוד לתורן ז"ל עם היוודע דבר מותו וכתב ש"דן היה שם בשבילי בתחילת הדרך, לתת יד מכוונת בכתיבה כשהייתי חסר ביטחון. אני מודה לו על כך עד אין סוף".
תורן הפך עם השנים לסוג של גורו מוזיקלי עבור מוזיקאים צעירים רבים, ובשנת 2021 פרסם את ספרו האוטוביוגרפי המצוין "חוזר לשם עכשיו". בריאיון ל"טיים אאוט" סיפר אז תורן על ימיו כמוזיקאי צעיר ואמר ש"החשיש הוא החבר הכי טוב של הטבק, שהוא האויב הכי גדול של האדם שמדמיין שהוא אמן בלונדון או באל.איי, רוכב בסערה, מחפש אישה ענייה מעל הגשר בלונדון ומסתכל בקנאה על זוג מאוהב ברחוב בניו יורק. אלה חלומות, אוסף של רגעים, של התגלויות, של חיבור של המילים והצלילים לכדי הרגשה סוחפת. כשרגע כזה מגיע, השמים מתבהרים והעולם נראה כמו עלה ירוק שטוף בטיפות נוצצות משמש בוקר רעננה".
לאורך השנים היה תורן ז"ל היה מהמוזיקאים הבודדים בישראל שאינם חוששים להביע את דעתם הפוליטית בכל הזדמנות, ובשנה וחצי האחרונות היה פעיל מאוד במחאה נגד ההפיכה המשטרית, והיה גם המוזיקאי הראשון להתייצב ולהופיע בדצמבר האחרון עם התחדשות המחאה נגד הממשלה ובעצרות תמיכה במשפחות החטופים. תורן התגורר בשנים האחרונות בחולון עם חברתו והותיר אחריו שני ילדים ועולם מוזיקה שבור. יהי זכרו ברוך.