הכירו את השף פטיסייר שלכם להיום: רק בן 16 ועם תסמונת טורט

יש המון פופ-אפים של מתוקים בעיר, אבל כמה מהם מוכנים על ידי נער צעיר שנעזר באפייה כדי להתמודד עם תסמונת טורט? דניאל גרינברג אנטונוב מגיע לקניון TLV ליומיים כדי להאכיל אתכם בפחזניות ועל הדרך לספק לכם השראה, אבל גם לגרום לכם להרגיש זקנים
כזה עוד לא הכרתם: משיכתו של דניאל גרינברג אנטונוב, קונדיטור צעיר בן 16 מאשדוד, החלה אי אז בימי הקורונה. הסיבה לכך היא שבזמן שאתם רק השתעממתם בבית, דניאל השתעמם בבית עם תסמונת טורט, והבחין שעם השעמום, גם תסמיני הטורט מחמירים – לכן חיפש אחר תחביב שיעזור לו להתמודד עם התקופה. הוא ניסה גינון, נגינה ושירה, אבל רק כשהגיע לאפייה – התאהב. הוא החל לאפות מתכונים שמצא ברשת, וכשהרגיש מספיק ביטחון החל לתעד את סרטוני האפייה והמתכונים שיצר תחת חשבון אינסטגרם בשם "דניאל פטיסרי", שכיום צבר כ-31 אלף עוקבים. ועכשיו גם אתם תוכלו לטעום את מאפיו.
היום ומחר (15-16.9), בין השעות 15:00 ל-18:00 תוכלו להגיע לסניף הקונדיטוריה-בית קפה "טאטי" בקניון TLV, שם דניאל יגשים את חלומו כקונדיטור עם פופ-אפ פחזניות. את הסרטונים שלו דניאל העלה בליווי הסיסמה "גם אנחנו יכולים", והנער הצעיר מתאר איך האפייה עזרה לו גם עם ההתמודדות מול הטורט. "לא רק שהתאהבתי באפייה ונהניתי מכל רגע, זה גם הרגיע את הטיקים", הוא מסביר. "בהתחלה חששתי להצטלם בגלל התנועות, אבל התגובות הטובות גרמו לי להמשיך״.
כשסרטוני האפייה שצילם צברו תאוצה עם מתכונים מפתים לעוגת גבינה טירמיסו, רולדת פיסטוק קדאיף סטייל דובאי, עוגת קרפים ועוד, הוא עיצב בביתו פינת צילום ביתית עם רקע ייעודי. עם זאת, המתכון שבו התאהב יותר מכל הוא זה שהוביל לפופ-אפ פחזניות – המתכון של הקונדיטור הצרפתי סדריק גרולה. ״מרגיש לי שנדיר למצוא בארץ פחזניות טובות. הן או רטובות מדי, או מתוקות מדי. התאמנתי המון עד שיצא לי המתכון המושלם, וזו הפכה למנת הדגל שלי ומה שאני הכי אוהב להכין״.
איך החשיפה ברשת השפיעה על החיים שלך?
"הרבה ילדים כותבים לי שהם לקחו ממני השראה, ואחרים בכיתה התחילו לדבר אליי הרבה יותר יפה. אותי הרשת הצילה. אני יודע שיש הרבה התנגדות לשימוש נוער ברשתות ובמסכים, אבל לי זה שינה את החיים ועזר לי להגשים חלום. אפילו הגעתי לוועידה בכנסת כדי לספר על היתרונות של הרשת החברתית לחלק מהילדים״.
אם כן, היום ומחר תוכלו לטעום מהפחזניות של השף הצעיר בארבעה מילויים שונים, המבוססים כולם על קרם מסקרפונה עשיר – בייגלה מלוח, קרם פיסטוק, קרם נוגט ונשיקת פטל (16 ש"ח ליחידה). כל הרווחים מהפופ-אפ יתרמו לטובת עמותת "קשר", המעניקה סיוע למשפחות עם ילדים בעלי מוגבלויות, כאשר גם קניון TLV יוסיף תרומה נוספת לעמותה, ולא פחות חשוב מזה: יהיה לכם בפה פחזנייה מתוקה. יותר טוב מזה אתם לא צריכים.
דניאל פטיסרי פופ-אפ, ב'-ג' (15-16.9), 15:00-18:00, סניף טאטי בקניון TLV, קומה תחתונה.