אדום וטעים: איפה מומלץ לאכול בטיול לדרום?

הקורונה לא הפריעה לכלניות ואף ניתנו הנחות משמעויות לבאי הפסטיבל השנתי. בדרך תוכלו ליהנות מאוכל אותנטי ומעולה ברהט, צ'וריסו ברזילאי בברור חיל ושניצל בשדרות

פאטמה תכין לכם. פרח המדבר (צילום: רגב כלף)
פאטמה תכין לכם. פרח המדבר (צילום: רגב כלף)
23 בפברואר 2021

גם אם הממשלה תחליט על עוצר לילי, לכלניות לא אכפת. הן פורחות כאילו אין קורונה בעולם, כבכל שנה בזמן פסטיבל דרום אדום. בעקבות המצב מתכונת האירועים הפעם שונה מעט, וכדי לעודד הגעה באמצע השבוע ניתנת הנחה משמעותית על פעילויות ועל סיורים מודרכים. באתר דרום אדום תוכלו למצוא הצעות בתחומי עניין מגוונים, למשל קטיף תותים וסיורי טעימה בחממות, טיולי סוסים וטיסה בכדור פורח, סדנאות יין ואפילו red space – מתחם עבודה בחיק הטבע שכמובן מאובזר ב־wifi. תוך כדי ובתום הפעילות הרעב מתעורר וכאן אנו נכנסים לתמונה. קבלו כמה מקומות לעצור בהם לנשנש משהו לפני שהשמש יורדת וצריך למהר הביתה.

מתחם העבודה red space (צילום: איל בריברם)
מתחם העבודה red space (צילום: איל בריברם)

רהט

תשכחו מכל מה שידעתם על פיתה וזעתר כי רהט היא מרכז קולינרי מסקרן. שיטוט רגלי במרכז העיר מניב טעימות שוות ביותר כמו קבב עסיסי בפיתה עם משוויה מתוצרת בית באטליז הדרום, כנאפה אישית שנכנסת להכנה עם ההזמנה בכנאפה טורקאן ומנסף בדואי אורגינל בטייק אוויי במנסף אל סולטאן – והכל במחירים שמזמן שכחנו. בטיול מתוכנן מראש מומלץ לנצל את האפשרות ולהגיע לארוחה בבתים פרטיים. בזעפרן, פרח המדבר והבית של חוסנייה יגישו לכם מקלובה, כבש בתנור, ממולאים היסטריים וסלטים מעולים מתובלים בהעצמה נשית מעוררת השראה. לטיול עצמאי כדאי לאמץ את קונספט המפית – אפליקציית מסלול טעימות שעוברת בין תחנות אוכל בעיר בסדר ובקצב שמתאימים לכם.

מסאחן מושלם של סברייה. זעפרן (צילום: רגב כלף)
מסאחן מושלם של סברייה. זעפרן (צילום: רגב כלף)

102 Meating Point

בכבאית שהוסבה לפוד-טראק בחיק הטבע מתמחים במנות בשר מהסוג שאי אפשר לעמוד בפניו. סלופי ג'ו, המבורגר ובשרים מעושנים מוגשים בכלים חד פעמיים לאכילה על שולחנות הפזורים בשדה חיטה. יותר טבע מזה ונשתגע.
מתחם קולומביה עודפים, מושב קלחים, 077-7295800, חמישי 13:00-20:00, שישי 10:00-17:00, שבת 10:00-18:00

בשרים בטבע. מיטינג פוינט 102 (צילום: נמרוד רוגל)
בשרים בטבע. מיטינג פוינט 102 (צילום: נמרוד רוגל)

ד"ר שניצל

הספוט המגניב בשדרות, עם עיצוב אינסטגרמי וקיר סלפי חינני, מתמקד בשניצלים – המנה שהכי כיף כשמישהו אחר מכין. השניצ, כך הוא נקרא כאן, מגיע בארבעה טעמים בפיתה, באגט או צלחת, וסוגר ארוחה טעימה כשלעצמו או בתוספת סלטים וצ'יפס. אם בכל זאת לא מתחשק שניצל (מי אתם אנשים מוזרים?) יש בתפריט עוד כמה אופציות כולל שווארמה טבעונית.
מול 7 שדרות, 08-6326060, ראשון-חמישי 10:00-22:00, שישי 10:00-14:00

שניצ בשדרות. דוקטור שניצל (צילום: לי מדיה)
שניצ בשדרות. דוקטור שניצל (צילום: לי מדיה)

מידס

מסעדת מידס היא ככל הנראה המקום היחיד בארץ שבו מגישים אוכל ברזילאי אותנטי: פיז'ואדה ומוקיקה (מנת עוף מצפון ברזיל עם עוף ואננס בקרם קוקוס פיקנטי), צ’וריסו ברזילאי מסורתי בלחמנייה עם כרוב כבוש, אסאדו עם צ'ימיצ'ורי, לחמניות גבינה ממכרות וקינוח בריגדיירו. כרגע ניתן להזמין רק טייק אוויי ולאתר מדשאה או ספסל בסביבה וכן, פתוח בשבת.
קיבוץ ברור חיל, 077-7295711, חמישי 15:00-19:00, שישי ושבת 12:00-18:00

באין קרנבל נאכל אסאדו. מידס (צילום: משה פילברג)
באין קרנבל נאכל אסאדו. מידס (צילום: משה פילברג)

מחלבת צאלה

על אף שעות הפתיחה המוזרות כדאי לכוון את הטיול ולהגיע למחלבה המשפחתית. בכפרייה, מעדניית בוטיק חמודה, אפשר להצטייד בגבינות צאן ולחמים טריים, ריבות ומטבלים, מאפים, עוגות וכל מה שאפשר לבקש לפיקניק בטבע. בהזמנה מראש ניתן לקבל בראנץ’ זוגי או משפחתי בצידנית ממותגת “דרום אדום” או בסלסלת קש ידידותית לסביבה שכוללת גבינות צאן, לחם מחמצת, סלט ירקות אישי, מטבלי ירקות, חמאה, זיתים, לאבנה ועוד, וכן כלים חד”פ מתכלים, מפת פיקניק, מפת האזור ושקית אשפה מתכלה לאיסוף השאריות (175-320 ש"ח).
ליד מושב עין הבשור, 077-7295712, שלישי ושישי 9:00-16:00

סלסלת פיקניק במחלבת צאלה (צילום: נעמה כספי)
סלסלת פיקניק במחלבת צאלה (צילום: נעמה כספי)