דרך כל בשר: גילי פפרמן מגילי'ז חוזר לשוק הכרמל

שנתיים אחרי שסגר את מסעדת גילי'ז המיתולוגית בתל אביב, שף הבשרים הנודע חוזר ללב השוק עם חמארת בשר בשם גגה, שתיפתח במהלך יולי

גילי'ז. צילום: אנטולי מיכאלו
גילי'ז. צילום: אנטולי מיכאלו
28 ביוני 2017

השף גילי פפרמן, המזוהה עם המותג גילי'ז, חוזר. גילי'ז התחילה את דרכה כמסעדת בשרים בירושלים (1989־2002) והפכה למקום בילוי מיתולוגי, המתהדר במנות בשר מדוברות – פפרמן נודע כעילוי ביישון בשר ובהכנת סינטה חמאתית. בהמשך העתיק  פפרמן את המסעדה לנמל תל אביב (2003) והפעיל אותה שם משך 12 שנים (המסעדה בנמל התפרסמה בין השאר בזכות ארוחות הבוקר הגדולות שהציעה עם מגוון מאפים שהוכנו במקום ועם חביתת שרימפס רכה ונפלאה). לפרק זמן מסוים פפרמן ניסה ב־2015 להפעיל את המסעדה ברחוב החשמונאים אבל נאלץ לסגור עקב פציעה. עכשיו, כשהוא כבר בגיל לגיטימי לפרישה לגמלאות' הוא חוזר לשוק הכרמל וייכהן כשף במטבח של גגה, מסעדה חדשה שאמורה להיפתח במהלך יולי.

וולקאם בק, גילי פפרמן. צילום: אנטולי מיכאלו
וולקאם בק, גילי פפרמן. צילום: אנטולי מיכאלו

מיקומה של המסעדה בלב השוק יבטיח לפפרמן חומרי גלם טובים וטריים, ובמקום יותקנו המבורגרים מבשר שייטחן בה מדי יום (36 ש"ח להמבורגר של 200 גרם). עוד יוגשו פה אנטריקוט עם תוספת (80 ש"ח), סינטה עם תוספת (80 ש"ח) וסטייק פרגית (49 ש"ח). לפתיחה או כתוספת תוכלו להזמין כאן צזיקי ולחם (18 ש"ח), צ'יפס (14 ש"ח), וכרובית מטוגנת (20 ש"ח). לא מדובר בביסטרו מפואר, אלא במסעדה בסיסית בגודל צנוע בגוונים אפורים, המשתלבת באופן הרמוני בחאמרות בשוק. במרכז המסעדה ממוקם בר היקפי שעליו ניתן להתיישב ולהזמין בירות טובורג או קרלסברג מהחבית (15/20 ש"ח) לצד ההמבורגר. אגב, השם גגה אינו אזכור לשיטת המחול של אוהד נהרין, אלא ע"ש סבא ז'ק (גגה) של משה שמנהל את המקום.

עושה שוק, גילי פפרמן. צילום: אנטולי מיכאלו
עושה שוק, גילי פפרמן. צילום: אנטולי מיכאלו

גגה, חבשוש 31, תל אביב (שוק הכרמל), שני 11:00־18:00, שלישי 11:00־21:00, רביעי 11:00־22:00, שישי 11:00־כניסת השבת. הפתיחה במהלך יולי