הו הא מי זה באנז: רועי סופר יפתח מזללת לחמניות מאודות

מזללת הבאנז של השף המזוהה עם המטבח העילי (פנגיאה, בינדלה) תיפתח בעוד כחודש וחצי ותגיש באנז בסגנון מומופוקו הניו יורקית

באנז של רועי סופר: בסגנון מומופוקו
באנז של רועי סופר: בסגנון מומופוקו
28 באוגוסט 2017

עוד שף המזוהה עם המטבח העילי מתמסר לקהל ופותח מזללה: רועי סופר (בינדלה, פנגיאה, סרדיניה ועוד) חוזר בגרסת הבאן.

עוד מעט מוכנים: הבאנז של רועי סופר
עוד מעט מוכנים: הבאנז של רועי סופר

 

בעוד כחודש וחצי יפתח סופר מזללת באנים ברחוב הרצל פינת לילינבלום. הלחמניות האסייתיות המאודות שכבר הפכו לפופולריות בעיר יוגשו אצל סופר בגרסה קצת שונה מהלחמניות השמנמנות שאתם מכירים ממסעדות העילית (טאיזו) והמזללות האסייתיות (כמו דה באן) –  סופר פיתח במהלך חודשים ארוכים של נסיונות באנזגדולות ושטוחות יחסית, שאותן הוא מאדה בעצמו. על אף שהן נראות כמו טאקו וסגנון ההכנה שלהן אצל סופר מזכיר את זה של מומופוקו הניו יורקית, המרקם הוא אותו מרקם רך ואוורירי.

אנחנו כבר מוכנים. הבאנז של רועי סופר. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של סופר
אנחנו כבר מוכנים. הבאנז של רועי סופר. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של סופר

בשלב הזה סופר ימלא את הבאן במבחר אפשרויות; טלה, בקר, עוף, פירות ים או רכיבים טבעוניים. המודל שבחר סופר הוא של מזללות באן מתמחות שכבר פועלות ברחבי העולם, שבהן התפריט מצומצם ומהודק לכדי הלחמניות האסייתיות בלבד. מכיוון שכך לצד הבאנז
יציע סופר רק מספר סלטים אסייתיים.

מרקם רך ואוורירי. הבאנז של רועי סופר. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של סופר
מרקם רך ואוורירי. הבאנז של רועי סופר. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של סופר

 

ברזומה של סופר בעבר ניתן למצוא בעיקר מסעדות יוקרה: בתחילת דרכו טופח על ידי רובי פורטנוי במסעדת מנטה ריי, ועבד עם השפית איה אימתני (ז"ל) בטאקאמרו. הוא התמחה במטבחי המזרח הרחוק כשטייל בחו"ל והוביל את מסעדת הפיוז'ן פנגיאה. לאחר מכן הקים סופר את מסעדת סרדיניה ביפו, והיה השף של מסעדת בינלה היוקרתית עם פתיחתה (והוחלף בהמשך בידי יורם ניצן). 

תתחילו לרייר, רועי סופר. צילום: מיכאל טופיול
תתחילו לרייר, רועי סופר. צילום: מיכאל טופיול

סופר הוא לא הראשון להקים מזללת באנז בעיר – קדמו לו דה באן בהלל הזקן, ואהרוני בהירו, שמגיש לצד מרקי הראמן מנות באנז – אבל סופר הוא הראשון להגדיר את המזללה שלו "מקדש לבאנז". המחירים של הלחמניות המאודות עדיין לא ידועים אבל סופר טוען שהם יהיו בסדר גודל של מחירי המבורגר בעיר. כמו שהבאנז נראים מהאינסטגרם של סופר, אתם יכולים להתחיל לרייר.   

BUNZ, הרצל 17, תל אביב, פתיחה בעוד כחודש וחצי.