הבלתי מתפשרים: ויקטור גלוגר

ויקטור גלוגר מקלואליס, מי שעומד בראשה של אחת ממסעדות הגורמה היציבות בארץ מספר על מה בעבודתו הוא לא מתפשר

ויקטור גלוגר (צילום יח"צ)
ויקטור גלוגר (צילום יח"צ)
17 בפברואר 2016

כבר 15 שנה שהמסעדה של ויקטור גלוגר ניצבת איתנה בשיפולי רמת גן בואכה תל אביב, ונראה שהיא לא מתכוונת לזוז משם בקרוב. גלוגר נולד בארגנטינה ועלה לארץ בגיל 19, אבל רק כשנסע לצרפת ללמוד וטרינריה  מצא את אהבתו האמיתית למטבח והסב את לימודיו לקולינריה. את קלואליס, הנקראת על שם בנותיו, הקים ב-2001.

מה הופך את העבודה שלך ליוצאת דופן בתחומה?
יציבות ונאמנות למוצר וללקוח. אני שף כבר מעל ל-35 שנים. העובדה שקלואליס קיימת כבר 15 שנה ושומרת על מעמדה מעידה על כך. בתחום שלי, חומר גלם, מנה או חוויה, חייבת מעבר להנאה הרגעית, לשמור על רמה גבוהה ואחידה. זו אחת הסיבות שהקשר עם הלקוח חשוב לי; אני יוצא מהמטבח, מדבר עם הלקוחות ומתעניין. אולי זו אחת הסיבות שבגללן לא מעט סועדים הפכו במרוצת השנים לחברים שלי.

איך הופכים מנה מבנאלית למושלמת?
בבישול אין דבר כזה שלמות. הוא מושפע באופן ישיר מרגש, אהבה וכמובן טכניקה, שהיא תוצאה של לימוד וניסיון.

אתה לא מתפשר ביצירה שלך?
על הטעם שלי.

כמו ויקטור, כך גם בקרלסברג לא מתפשרים על איכות. 120 שנה לאחר מותו של מייסד קרלסברג, ג’י סי ג’יקובסןהקימה ב-2005 המבשלה את מבשלת הבוטיק ג’יקובסן, המנציחה את מורשתו, של איכות ללא פשרות.

 קלואליס, אבא הלל 16, רמת גן