"הברוליה" מגישה רק דבר קרמי אחד, ואתם יכולים לנחש מה הוא

איך תרצו את הברולה שלכם? ברוליה. צילום: נופר לפיד
איך תרצו את הברולה שלכם? ברוליה. צילום: נופר לפיד

תמיד חלמתם לאכול קרם ברולה שמתקרב בגודלו לעוגה? אה, לא? טוב נו, בכל מקרה יש עכשיו מקום שמציע בדיוק את זה, לצד תפריט שמורכב כולו מגרסאות לקינוח הצרפתי הקלאסי - עם תוספות מופרעות, בגדלים מוגזמים ובכל דרך שרק תרצו

2 באוגוסט 2023

לכולם מגיע להינות מקרם ברולה, אחד הקינוחים הקלאסיים ביותר, ומנה שתמיד יש לנו מקום עבור – טבעונים, נשים בהיריון, סוכרתיים, נמנעים מגלוטן וכמובן, כל מי שאוהב להעמיס את הקינוחים שלו בתוספות מיוחדות. ובדיוק בשביל כל הנ"ל, אתמול (ג', 1.8) נפתח מקום חדש בעל השם "הברוליה". אתם כבר יכולים לנחש מה הדבר היחידי שמכינים שם.

חגיגת ברולה. ברוליה. צילום: נופר לפיד
חגיגת ברולה. ברוליה. צילום: נופר לפיד

כמו לא מעט דברים, הברוליה התחילה בכלל בכפר סבא, כשהקונדיטורית המקומית מיכל אשכנזי-קהילה החלה להכין ולמכור קינוחים ממטבח ביתה לפי הזמנה. בקורונה העסק צבר תאוצה, והלקוחות התאהבו במיוחד בקינוח אחד שהגישה – רוצים לנחש איזה? את קרם הברולה, שהפך למנה המזוהה איתה, הרכיבה אשכנזי-קהילה מכל מיני מתכונים וניסיונות, עד שפיצחה את המתכון המושלם. מאז עבר לא מעט סוכר תחת הברנר, ולפני שנה מיכל פתחה בעיר מגוריה את "הברוליה", מקדש קרם ברולה אלגנטי ומתוק במיוחד. והיה גם חלום קטן לפתוח גם בתל אביב.

עכשיו זה סוף סוף קרה, ברחוב אבן גבירול נפתחה ברוליה בעירנו. המקום מעוצב למשעי בגווני ורוד עם מקומות ישיבה בפנים ובחוץ, ויגיש קרם ברולה בגדלים שונים – אישי (20 ש״ח), קלאסי המיועד לחלוקה (30 ש״ח), ו-XL, שמגיע בגודל של כמעט עוגה (85 ש״ח). אפשר לאכול את קרם הברולה במתכונתו הקלאסית – כלומר רק קרם וניל וסוכר שחורכים במקום – ואפשר גם להוסיף לו תוספות כאוות נפשכם: מרשמלו, פיסטוק, חלבה, סוכריות ושוקולדים שונים, לצד רטבים כגון פיסטוק, בזוקה, נוטלה, חלבה, חמאת בוטנים ונוספים (5 ש״ח).

ספיישלים מיוחדים מאוד. ברוליה. צילום: נופר לפיד
ספיישלים מיוחדים מאוד. ברוליה. צילום: נופר לפיד

ישנם גם ספיישלים צבעוניים ומפתים במיוחד – פופקורן מקורמל, חלבה ופיסטוק, צמר גפן מתוק עם סוכריות או עוגיות מקרון, כי בכל זאת, צרפת וזה (40 ש״ח עבור הספיישלים). ויש גם בונוס נוסף, המיועד למגוון האנשים ששומרים על הגבלות קולינריות – יש קרם ברולה ללא סוכר (כן, אפילו לסוכר שחורכים מלמעלה פתרו עם תחליף סוכר שמותר לסוכרתיים), יש מנה ללא גלוטן, ויש גם מנה טבעונית, על בסיס חלב קוקוס, שממנה יוכלות ליהנות גם נשים בהריון. גם הקלאסי, אגב, עשוי מביצים מפוסטרות. 

ועוד שני דבר אחרונים – בשל הקיץ המתיש הזה, יצרה אשכנזי-קהילה גם קינוחי ברולה קפואים: מיני גלידת ברולה קפואה (3 ב-18 ש״ח) בטעמי שוקולד או פיסטוק בגביע, כשאת הסוכר חורכים מלמעלה במקום; וגם ארטיק ברולה (10 ש״ח), שגם לו תוכלו להוסיף רטבים לפי בחירתכם. והפאן לא נגמר כאן, כי הקונדיטורית גם יצרה ערכת DIY שכוללת אריזה של הקרם עצמו, שקית סוכר ומיני ברנר, כדי שתוכלו להכין בעצמכם. כיף ברולה.

הברוליה, אבן גבירול 113, א'-ש', 14:00-22:00