תירס עם קרמל מלוח, תפוז וזעפרן ועוד טעמים חדשים ומטריפים של גלידות
בכאוס הקורונה יש מעט מקומות לנחמה, וגלידה היא אחד מהם. לכבוד יום הגלידה הבינלאומי קבלו את טעמי הגלידות החדשים לקיץ 2020 העצוב
גלידות חקלאים של בוזה בשוק הנמל
שת"פ בין חקלאי שוק הנמל ואדם זיו (בוזה) הוליד קולקציית קפסולה צבעונית ומיוחדת. גלידת תירס לבן של תירס גילי מבושל בשמנת עם קרמל מלוח; אבטיח צהוב מדוכן אורי רבינוביץ' עם עלי קקטוס ומנתה ממשק שלמה אברבאנל; סורבה עגבניות צבעוניות של 'ירוק בנמל' ממשק מילוא ברמת הנגב עם רוטב בלזמי; וגלידת חלוות גזר מתובלת בהל, זעפרן ופרחי דבש יימכרו בטראק שיוצב ברחבת השוק למשך שני סופי שבוע ארוכים. "שיתוף הפעולה עם בוזה ושוק האיכרים מבחינתנו מתבקש: אלו מיזמים שחולקים ערכים משותפים של מקומיות ועונתיות ודגש על תוצרת מיוחדת. היה לנו כיף לארח את אדם, להראות לו את הדברים המיוחדים שיש בשוק האיכרים ולתת לו להתפרע", אומרת שיר הלפרן מבעלי השוק. מחיר: 20 ש"ח לגביע, 50 ש"ח למארז חצי ק"ג.
טראק גלידות החקלאים, האנגר 12, נמל תל אביב, רביעי־שבת (22-25.7, 29.7-1.8), רביעי־חמישי 16:00-20:00, שישי 7:00-15:00, שבת 10:00-17:00
אוטלו
הגלידריה התל אביבית האהובה (בחירת המערכת בטקס פרסי האוכל 2019) פותחת את הקיץ בטעמי קוקוס ג'מייקני שחור, מזכרת מקולקציית בק טו בלק שהושקה דקה לפני הקורונה; פנקוטה ריבת חלב ופקאן ויוגורט טרי מחלב בקר. מי שמכור לאננס ברולה אל דאגה, הוא חוזר שנית ומביא איתו בננה ברולה. מ־14 ש"ח לגביע, 95 ש"ח לק"ג.
דיזינגוף 165, הרצל 12 תל אביב, 03-6889890
אניטה
כושר גופני שהתברר כחיוני לבריאות הגוף והנפש בימי המגפה הוא הרעיון שעומד מאחורי Pro In – קולקציית גלידות חדשה מועשרת בחלבון ומופחתת סוכר ושומן. ספורטאים בנשמה ובשאיפה יכולים לוותר מעתה על משקה בריאות ולזלול במקום גלידה בטעמי תות שדה, פסיפלורה ומנגו מפירות טריים, ספירולינה וקפה לאטה. מה לא עושים למען הבריאות. מ־17 ש"ח לגביע, 90 ש"ח לק"ג.
אניטה
אנדריי
רשת הגלידריות הוותיקה יוצאת השנה ביוזמה נוסטלגית משהו ומשיקה עוגות גלידה מפונפנות ועשירות בגודיז. אתם בוחרים את טעמי הגלידה שאתם מעוניינים בהם ואת הטופינגס (עשרות סוגי ממתקים, חטיפים ופירות) והגלידרייה מכינה ושולחת לכם הביתה עוגת גלידה שמזכירה את פעם אבל בטעים (110 ש"ח לעוגה).
אנדריי
אליס
תאני בלדי מתוקות ועסיסיות שנמצאות כעת בשיאן וגבינת ריקוטה הן ההשראה לטעם הדגל העכשווי של גלידריית אליס, שפונה לקהל בוגר. לילדים קורצת גלידת קורנפלקס משובצת בפיסות קראנצ'יות של דגני בוקר. מ־16 ש"ח לגביע, 88 ש"ח לק"ג.
אבן גבירול 151, בוגרשוב 35 תל אביב
ארטה
בכל עונה מקפידים בגלידריה הארטיזנלית לאתגר את הלקוחות בהבלחות לא שגרתיות, למשל גלידת גבינת עזים וזרעי סלרי או שוקולד ובירה גיניס. הקולקציה הנוכחית ממשיכה ומשלבת ייצור מסורתי וחדשנות, שפוגעים בול במיוחד בטעמים טבעוניים: אפרסק לבנדר פרחוני עדין, תאנים טריות וחליטת וורדים במתיקות מאופקת, ולימון הל עם אבקת ליקריץ – טעם חמצמץ, מתובל ולא מתנצל. מתוך טעמי השמנת החדשים אהבנו גלידת פקאן במרקם קרמי וטעם אגוזי עמוק. מ־19 ש"ח לגביע, 94 ש"ח לק"ג.
מדרחוב נחלת בנימין 11 תל אביב, 055-8954868
בוזה
זוכרים את אדם זיו והטראק בשוק האיכרים? למגרש הביתי הוא עולה העונה עם טעמים שמשיקים למטבח הערבי, תזכורת לכך שהמותג נולד במעלות-תרשיחא: באחתי – פודינג אורז וחלב, אום עלי – ברד פודינג מצרי, קפה שחור עם הל על שמנת וקרם יוגורט עשיר על בסיס שקדים. מ־16 ש"ח לגביע, 100 ש"ח לק"ג.
בוזה
בוטיק סנטרל
בעקבות קולקציית גלידות בוטיק מוצלחת בשנה שעברה חוזרת רשת הקונדיטוריות לתחום המתוק והקריר ומקבלת את פני הקיץ בעוגת עננים בטעמי תות, מנגו־פיסטוק ושוקולד־אגוזים (135 ש"ח). כמה דקות בטמפרטורת החדר מצדיקות את הרושם הראשוני, כשהיצירה בעלת הלוק האינסטגרמי מקבלת מרקם אוורירי מעודן. אם אתם מעדיפים את הגלידה שלכם בסוליקו – ולא, לזלול עוגה שלמה לבד לא ממש בא בחשבון – קסטה משתי עוגיות פאדג' שוקולד עשירות במילוי קרם מסקרפונה היא מאנץ' מתוק מושלם (14 ש"ח).
ביאנקו נרו
בגלידריה האיטלקית בנחלת יצחק הולכים על השילוב שהכי מייצג קיץ ישראלי – גלידה אבטיח וגבינה בולגרית. בטעמים הפחות נועזים תמצאו גלידת טופיפי ורוגלעך שוקולד וקינמון (מגביע מ-16 ש"ח, קילו 85 ש"ח).
נחלת יצחק 18 תל אביב, 050-8781111
בליקמח
על טירוף הגלידה האמריקאית פלאס טופינגז מינוס גלוטן שמתחוללת ב־SPOON כבר סיפרנו בכתבת פופ אפים שקורים ממש עכשיו, אז מהרו וסורו.
בליקמח
גולדה
האנושות נחלקת לאנשים שמתים על ופלים לימון ולאלה שמתרחקים כמו מאש. אנחנו שייכים לסוג הראשון ולכן עפנו על הצ'אנקי לימון – קרם לימון שמנת בטעם המוכר והאהוב משובץ פיסות ופל קראנצ'יות. שאר טעמי הקיץ גם כן לא פראיירים, למשל קרייזי אננס עם קרם אננס וחתיכות פרי, אבטיח נענע, סורבה פסיפלורה אננס, גלידת שמנת קראנץ' פטל עם שבבי שוקולד (טעם הדגל לקיץ הנוכחי) וגלידת קראק פאי. בשבוע הבא (30.7) משיקה הרשת בשת"פ עם שטראוס מהדורה מוגבלת של גלידות בשילוב חטיפים: מסקרפונה עם שוקולד ושבבי דוריטוס, קרמל מלוח עם קרם בוטנים וצ'יטוס וגלידת אגוזי לוז עם שוקולד לבן ותפוצ'יפס קראנץ'. מ־17 ש"ח לגביע, 95 ש"ח לק"ג.
גולדה
גלידריה סיציליאנית
קינדר בואנו לבן, יוגורט בחמיצות מעודנת עם 4 אחוזי חלבון, קרמל מלוח עם נגיעות בייגלה בנוטלה, קרם מסקרפונה עם פסיפלורה וקראמבל פיסטוק ועוגת גבינה עם פירות יער וקרמבל סבלה הופכים את הוויטרינה של הסיציליאנית לאחת הסקסיות בעיר, עם טעמים שנותנים פייט לקינוחים האלגנטיים. מ־18 ש"ח לגביע (מנה אישית 6 ש"ח), 94 ש"ח לק"ג.
גלידריה סיציליאנית
גרקו דלי
המעדנייה היוונית החדשה של צביקי עשת רוקחת טעמי גלידות שמטיסים אותנו ישר לסנטוריני בלי לעלות על טיסה. קייאמקי (גלידת יוגורט פירות יער ושקדים), גלידת חלב וקראנץ' דבש יווני, גלידת קרם עוגיות 'מלומקרונה' יווניות (מבושמות בהל, ציפורן וקינמון), גלידת תפוז וזעפרן, סורבה אשכוליות ואוזו, גלידת קפה יווני ופולי קפה מקורמלים, והפייבוריטית שלנו: גלידת שוקולד לבן פיסטוק קלוי וחלבה (מ־17 ש"ח לגביע, 96 ש"ח לק"ג).
גרקו דלי
דולצ'ה
באין נסיעה לחו"ל באופק, ברשת דולצ'ה מביאים את העולם לכאן. למשל גריזבי לימון, גלידת שמנת לימון קטיפתית משובצת פיסות עוגיות גריזבי במילוי קרם לימון, ממתק שאין איטלקי שלא מכיר. חובבי לימון שבין הטועמים טענו שזו אחת הגלידות השוות וכהוכחה הציגו קופסה מלוקקת למשעי. קמפרי תפוזים חמוץ עדין מזכיר גם הוא אפריטיבו בכפר קטן באיטליה, וגלידת צזיקי מתוקה־מלוחה מכוונת למי ששתו לו את החופשה ביוון. מ־16 ש"ח לגביע, 89 ש"ח לק"ג.
סניף תל אביב (אבן גבירול 75) אינו פועל כרגע, אפשר להשיג ברחוב האופה 2 קדימה 09-899-9010 או בפרדס חנה רחוב התחייה 12.
לג'נדה
לימון וג'ינג'ר הולכים טוב יחד וכך גם קינמון וג'ינג'ר, אז למה לא לשים את כולם במקום אחד? גלידת לימון ג'ינג'ר קינמון החדש של הרשת האיטלקית לג'נדה היא לגמרי שיחוק, סורבה בחמיצות עדינה מתובל במעט קינמון שנותר בפה כשהביס נמס. גלידת מוצרלה, בזיליקום טרי ועגבניות פילגה את מערך הטועמים שחלקם נרתע מעצם המחשבה ("זה גלידה או פיצה?!") וחלקם עף על היציאה המקורית. מ־13 ש"ח לגביע, 89 ש"ח לק"ג.
לג'נדה
פאלטאס
אמנם לא בדיוק גלידה אבל זו הזדמנות לבדוק מה קורה במותג הקרטיבים הטבעיים. עד סוף החודש (יולי) תוכלו לטעום שלגון אייס T אפרסק למון גראס – אפרסקים טריים בתה מסונן בתוספת למון גראס וג׳ינג׳ר טרי, ביס שמזכיר חופשת חוף בתאילנד. 10 ש"ח. להשיג בחנויות ניצת הדובדבן, חנות פאלטאס בשרונה מרקט ובמשלוח דרך האתר
פינולי
בעידוד ראש העיר שהתלהב מגלידת צנוברים (ובצדק) ממשיכים אנשי פינולי במסע אל עבר טעמים חדשים. כלהיטי הקיץ הנוכחי מסתמנים ג׳אנדויה – גלידת שמנת על בסיס שוקולד אגוזים, גלידת שוקולד מנתה לאוהבי הז'אנר וספיישל סיציליה – גלידת שמנת וחמאת שקדים קלויים עם שברי פיסטוק ומרינדת הדרים במתיקות עדינה. על תקן הדובדבן שבקצפת תקבלו מטבע שוקולד ממותג. מ־17 ש"ח לגביע, 95 ש"ח לק"ג.
כיכר דיזינגוף 6 תל אביב, 03-6117282
שטפן
הג'לאטו מאסטר שטפן מאכר ניצל את תקופת הסגר להמצאת טעמים עונתיים כגון סורבה בננה בראוניז, וניל בטרפליי כחול וגלידת החלב של הקורנפלקס, שמסתמנת כלהיט חוצה גילים. גלידת לימונענע עראק פותרת שתי בעיות באבחה אלגנטית – מפיגה את החום ומשכיחה את המצב. מ־17 ש"ח לגביע, 92 ש"ח לק"ג.
טשרניחובסקי 21 תל אביב, 054-8887713