שוק הכרמל היה צריך מסעדת שף כשרה. עכשיו יש לו שתיים

מאמינים שזה בשוק? הולה הולה (צילום דור כחלון)
מאמינים שזה בשוק? הולה הולה (צילום דור כחלון)

הולה הולה היא מחזה נדיר בשוק הכרמל: מסעדת שף כשרה, עם תפריט על בסיס דגים וגבינות - כאן זה אומר טרטר ים עם גבינה לבנה ומוסר ים על פירה כמהין. כדי שלא תשכחו מרוב תחכום שאתם בכל זאת בשוק, הם גם קראו לאחד הקוקטיילים שלהם "אבא שמעון"

28 ביוני 2022

שבוע שלם, מאז הידיעה המבאסת על סגירת הדונר המצטיין של גרטי, לא עסקנו בשוק הכרמל – אבל הוא נמצא בתנועה כל הזמן. עכשיו קבלו את הולה הולה (Ola Ola – לא להתבלבל עם Ole של אורן אסידו), מסעדה חלבית־דגים כשרה, חדשה ונוצצת בשוליים המערביים של השוק, שמסתמנים כספוט החם ביותר בסביבה – ואחות למסעדת דואה, הבשרית־כשרה, שנפתחה לפני כארבעה חודשים במרחק הליכה קצרה ממנה. הן גם משלימות זו את זו כאופציות כשרות, בודדות מסוגן מסביבה.

"אני חי ונושם את השוק ושואף להפוך אותו למוקד משיכה עבור אנשים שרוצים ליהנות מבילוי גם בשעות הערב", אומר השף שקד פחימה. "לאוכל כשר יש ביקוש גדול באזור השוק, במיוחד לאור העובדה שאוכל הרחוב כאן אינו כשר. לכן חשוב לי לפתח מנות כשרות ברמה קולינרית גבוהה, תוך שמירה על קלילות שמתכתבת עם אופי השוק. היום אנחנו בגדר חלוצים בתחום באזור".

חי ונושם את השוק. שקד פחימה (צילום דור כחלון)
חי ונושם את השוק. שקד פחימה (צילום דור כחלון)

המסעדה ממוקמת בחלל ששופץ מן היסוד. אלמנטים מעץ וגופי תאורה מסוגננים מתכתבים עם a, היבה ומסעדות שף עדכניות, ובולטים על רקע תפאורת הרחוב – הרבה אלמנטים של עץ, קירות מעוטרים וגופי תאורה מעוצבים. התפריט מתמקד במנות ים תיכוניות מדגים טריים וגבינות: באגף המנות הראשונות תמצאו, לדוגמה, טרטר מוסר ים, גבינה לבנה, סומק, נענע, עירית, צ׳ילי אדום ושמן ירוק (55 ש"ח), אסאדו של בטטה על קרם פרש, גרידת לימון, רוטב פונדו צרפתי ואגוזים (49 ש"ח) וברוסקטת הולה הולה – טונה אדומה, סלסת עגבניות ואיולי שום (68 ש"ח).

אסאדו של בטטה? פוגעני לארגנטינאים, אבל טעים. הולה הולה (צילום: דור כחלון)
אסאדו של בטטה? פוגעני לארגנטינאים, אבל טעים. הולה הולה (צילום: דור כחלון)

מחלקת המנות העיקריות ממשיכה באותו הקו: טורטליני גבינות ברוטב שמנת כמהין, חמאה צהובה ופרמזן (70 ש"ח), ריזוטו מחמישה סוגי פטריות (כן, כולל כמהין) ופרמזן (66 ש"ח), מוסר ים על פירה כמהין, ברוקולי ושמן ירוק (142 ש"ח), פילה סלמון עם ירקות ירוקים ועירית (115 ש"ח) ועוד. תפריט המשקאות כולל קוקטיילים מקוריים עם שמות מקוריים לא פחות: כך, "אבא שמעון" הוא רום קפטן מורגן ספייס, אננס וסירופ אלדרפלאוור (55 ש"ח) ו"איילת חן" היא גרסה מקומית לג'ין טוניק עם טנקרי, פסיפלורה, מלפפון ונענע (59 ש"ח).

בנוסף להיותה כשרה, הולה הולה היא גם ממקומות האוכל הבודדים הפועלים בשוק בשעות הערב, מה שיכול להביא אליה גם קהל שלאו דווקא שומר כשרות, אלא סתם מוצא את עצמו בכרמל בשעות בהן החום פג והרחובות השוק נשטפים מפסולת. אז אם אתם כבר שם, תעיפו מבט מסביב. אולי תשימו לב לאיזה דוכן שלא הכרתם.

יחיא קאפח 3, תל אביב, 050-9322445, ראשון-חמישי 12:00 עד אחרון הלקוחות, שישי 12:00-16:00