לילה

הולי שיט: בר חדש במקום האוצר

הולי, בר עם תפריט אוכל מושקע, בעלים מנוסים ושף סלב נפתח להרצה ברחבת בית הכנסת הגדול

תראו איזה רגועה היא. הולי (צילום: שלומי יוסף)
תראו איזה רגועה היא. הולי (צילום: שלומי יוסף)
1 בספטמבר 2019

כמעט שנה חלפה מאז נסגר בר האוצר ברחבת בית הכנסת הגדול, והחלל שאירח את הבר ההיספטרי הפופולרי עמד נטוש. בסוף השבוע האחרון נפתח במקום הולי – בר חדש ומושקע קולינרית שינסה למלא את המשבצת.
המקום בבעלות נתי גוזלן, יוני קנטרו ועומר רובל, מבעלי הספוטניק, השף גומא גלילי (משחקי השף) והמיקסולוג בן זנזורי (וודו) האחראי על הקוקטיילים. ""אנחנו חלק מתוך מתחם שהוא אחד החזקים בעיר ולכן בחרנו שם בהתאם. קליל ומלא בקדושה" מספר גוזלן. "העיצוב של המקום הוא ברוח ים תיכונית עם תאורה של הילה וקשתות שמזכירות את הר סיני".

הולי. (צילום: שלומי יוסף)
הולי. (צילום: שלומי יוסף)

גלילי האוחז ברזומה קולינרי מרשים הכולל עבודה באיביזה, מסעדה בהודו ופרוייקטים נוספים בעולם, בנה תפריט המתמקד במנות פס קר כמו דגים נאים וכבושים, סלטים ומנות שיירינג. "המנות לא מחייבות לאכול בסכין ומזלג, אפשר בידיים, עם כף או עם צ'ופסטיקס. אני רוצה שהאוכל יהיה אוכל של בר, שיהיה צנוע ושקט וירים את האווירה והאלכוהול". כך תוכלו למצוא כאן מנות כמו סביצ'ה טונה אלבקור עם רימונים, אבוקדו, מלפפונים, מסקל וג'ינג'ר (52 ש"ח), טרין תפוחים ביד פרוס דק עם רומסקו שקדים (32 ש"ח) ובגזרת הקוקטיילים שיכר רימונים עם קטל וואן, מיץ רימונים, מיץ ליים, ג'ינג'ר אייל ורוזמרין מעושן (52 ש"ח) ומרגריטה עם דון חוליו בלנקו, סן ג'רמיין וליים (48 ש"ח).

מה גרם לך לחזור לארץ ולפתוח מקום?
"החלטתי לחזור אחרי הרבה שנים בחוץ כי משהו בקולינריה קורה כאן בדבר הזה שנקרא אוכל ישראלי ואני רוצה להיות חלק מזה ולהראות מה זה האוכל הישראלי החדש בעיניים שלי. זה שילוב שהוא יותר מאוכל מזרחי עם אריסה שמצלחתים אותו יפה או דג כבוש עם קרם פרש ממזרח אירופה. אני רוצה לעשות חיבור גלובלי של מנות מכל העולם עם הפרשנות שלי ושימוש בחומרי גלם מקומיים".

השוק התל אביבי לא מפחיד אתכם?
"אנחנו מכונות, אנחנו עושים את זה כל הזמן", אומר גוזלן "יש לנו את הספוטניק, את הוודו, הקמנו את הדרמה. אנחנו באים ממקום בוגר ופותחים בר קז'ואל לא מחייב"
"בניגוד לפרויקטים אחרים שהייתי לחוץ בהם, פה חשוב לי ליהנות ולהיות מבסוט, שכולם יבואו עם חיוך ולארח אנשים בכיף" אומר גלילי.

המקום פתוח כעת להרצה וייפתח רשמית בעוד שבועיים.

הולי. (צילום: שלומי יוסף)
הולי. (צילום: שלומי יוסף)

הולי בר, הר סיני 1. א'-ה' 18:00-00:00 מטבח, בר 18:00-אחרון הלקוחות, שישי 13:00-19:00, שבת 19:00-אחרון הלקוחות.

ניתן ליצור קשר דרך האינסטגרם Holybar או בעמוד הפייסבוק.