כוח התפוח

מתכננים לנטוש את אפל ולעבור לאנדרויד? הנה הדברים שאתם צריכים לקחת בחשבון

האם האנדרויד הביס את האייפון?
האם האנדרויד הביס את האייפון?
29 באוגוסט 2013

רציתם מסך יותר גדול, לשלם פחות או לברוח מהגן הסגור של אפל והחלטתם לעבור לאחד מעשרות מכשירי האנדרואיד שיש בשוק? אז דבר ראשון מזל טוב – מדובר בהחלטה לא קלה לצאת מארון ה־iOs , החברה לא תמיד מקבלת את זה בהבנה וחלק ממש מזדעזעים כשאתם מוציאים את הגלקסי שלכם בציבור – אבל אם עשיתם את המהלך הזה כנראה שחשבתם על כל ההשלכות והחלטתם ללכת עם האמת שלכם. אם אתם עדיין מתנדנדים, הנה כמה דברים שתתגעגעו אליהם הכי הרבה ביום שתעברו לאנדרואיד ותתנו לאייפון להתחיל להעלות אבק על המדף:

משחקים

הדבר הכי בולט במעבר מאייפון לאנדרואיד זה היצע המשחקים הדל שיש לאנדרואיד. משחקים עולים כסף, ומשתמשי אנדרואיד, לטוב ולרע, לא אוהבים ולא רגילים לשלם על האפליקציות שלהם, כך שהרבה חברות משחקים פשוט מוותרות על גירסת אנדרואיד.

Vine

זה לא באמת ויין עצמה, למרות שרשת הסרטונים מבית טוויטר היא דבר כיפי, זה יותר ויין כמשל. כשאתה עובר לאנדרואיד אתה לא יכול להרגיש שאתה שומע את המוזיקה של המסיבה מבחוץ אבל לא פותחים לך את הדלת. זה היה ככה עם אינסטגרם (שהגיע לאנדרואיד אחרי נצח), זה קורה עכשיו עם ויין וזה כנראה יקרה גם עם הדבר המגניב הבא. פשוט צריך לקבל את זה באהבה.

סרטוני ויין נבחרים (הצפייה על אחריותכם בלבד):

הכל נראה פחות טוב

אין מה לעשות, אחד היתרונות של מדיניות היד החזקה של אפל היא שהרבה יותר קל לאנשים שעושים את האפליקציות לדעת בדיוק איך זה ייראה, בעוד שכשמתכננים לאנדרואיד צריך לקחת בחשבון עשרות רזולוציות שונות, לעשות איזשהו ממוצע ביניהם ולקוות לטוב. אז גם כשזה מגיע לאפליקציות שיש לשתי מערכות ההפעלה, אצל אפל זה פשוט נראה יותר טוב.

כפתור מיוט

אתה לא יודע כמה אתה מתגעגע למשהו עד שהוא הולך, וכפתור המיוט באייפון הוא דוגמה טובה לזה. באנדרואיד יש כל מיני סוגים של סליידרים לעוצמת הסאונד ששולטים בחוזק הצלצול או בעוצמת המדיה, וזה בדרך כלל עובד – אבל יש משהו שלא נותן לך את תחושת הביטחון של כפתור פיזי שאומר "אני לא מתכוון לצלצל באמצע ההספד על האימא של החבר הכי טוב שלך".

אחידות

מעבר ללוק של האפליקציות האחרות, יש משהו מאוד לא קונסיסטנטי בחוויית השימוש באנדרואיד, והדוגמה הכי טובה לזה הוא כפתור ה־Back הידוע לשמצה. עקרונית מדובר ביתרון גדול לאנדרואיד – כפתור פיזי שתמיד לוקח אותך אחורה ומבטל לך פעולות לא רצויות – אבל הבעיה היא שכל פעם שאתה באפליקציה אחרת ולוחץ עליו, אתה מגלה שהמפתחים מצאו לו ייעוד חדש ומפתיע, ושהלחצן הזה לא בדיוק צפוי.