דיטוקס, בייבי

גם השנה אחרי החגים כל העולם עושה ניקוי גוף המושתת על אורז מלא וירקות חיים. כך תעשו את זה בבית

29 בספטמבר 2013

פעם המעלות היו מתחילות לטפס וכולם היו מדברים על בגדי ים ועל קלישאות סטייל "הכיני גופך לקיץ". היום הטרמינולוגיה השתנתה: השמש מתחילה להיעלם וכל אחד מצייץ מלים כמו דיטוקס, ניקוי רעלים, ניקוי כבד, ניקוי אביב, ניקוי לאחר החגים ושאר מושגים שמקורם ברפואה הסינית או בקליניקה של איזו נטורופטית שלא ברור אם היא עושה קופה על כל לקוח או מצילת חיים. או גם וגם.

העיקרון של כל הניקויים למיניהם דומה: במשך תקופה של חמישה ימים עד שבועיים אוכלים מזונות שמנקים את הכבד ומסלקים רעלים שהצטברו בגוף במשך הזמן. בתהליך הזה נפטרים מכמה קילוגרמים מיותרים, מרגישים קלים יותר (כי אין עומס על מערכת העיכול), מצב הרוח מעולה, עור הפנים משתפר, ובעיקר – מחזירים את תחושת השליטה על מה שנכנס לגוף. התפריט די משמים וכולל תבשיל בסיסי של אורז מלא ושעועית מש מבושלים, אחרי שהושרו למשך 24 שעות. את התבשיל אפשר לתבל בפלפל לבן וכורכום ומעט מלח (בכלל, צריך להמעיט במלח כמה שאפשר), וחוץ מזה מותר לאכול מדי יום עד שני תפוחי עץ (או מיץ תפוחים טרי), קולרבי, ירקות עליים ירוקים כמו חסה, עלי סלק, עלי רוקט וכו’, עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, נענע), אצות ונבטים. במהלך הניקוי צריך לשתות המון מים (כדי לסלק את הרעלים החוצה) או תה צמחים לא ממותק. אלה שלוקחים את הניקוי ממש ברצינות מתחילים את היום עם מיץ לימון ושמן זית על בטן ריקה.

על הנייר זה נשמע נהדר. בפועל – ביום הראשון עלולים לסבול מכאבי ראש ובחילות כי הגוף בקריז למתוקים, למטוגנים ולאוכל מעובד, ביום השני מתחילים להרגיש טוב יותר, ומהיום השלישי יש מלחמה פסיכולוגית בין התחושה הטובה והנקייה בגוף לבין הבטן והשכל שמתים לאיזשהו פינוק קולינרי בתוך השיממון הזה, שמצריך התארגנויות מראש כמו השריה, בישול והנבטה של מש. הקושי האמיתי מגיע כשיוצאים לבית קפה או לארוחה עם חברים, וכשכולם יורדים על המבורגר אתם תקועים עם קערת האורז המלא שהבאתם מהבית, שגם אותה לא תמיד מתאים להוציא לשולחן.

[tmwinpost]

אז מה כן?

תפוח עץ – 82 אחוז ממנו זה מים, בקליפה נמצא נוגד חמצון בשם רוטין, המסייע לחיזוק נימי הדם ומקטין את הסיכון למחלות לב.

קולרבי – דל בקלוריות, מכיל ויטמין C, חומצה פולית, ברזל וסידן. אל תתעלמו מהעלים – הם מזינים לא פחות מהירק עצמו.

חסה – 95 אחוז ממנה זה מים, דלה בקלוריות ומקור טוב לחלבונים ולוויטמין A.

נבטים – מכילים חומצות אמינו, סיבים תזונתיים הגורמים לתחושת שובע ועשירים בחלבון.

אורז מלא – מכיל סיבים תזונתיים שעוזרים בעיכול וגם אבץ, סידן, ויטמינים מקבוצת B ומגנזיום.

שעועית מש – עשירה בחלבון, בברזל ובמינרלים.

פטרוזיליה – גם כאן נמצא נוגד החימצון רוטין. חוץ מזה הפטרוזיליה מסייעת להפרעות בעיכול, ללחץ דם גבוה ועשירה בברזל ובוויטמינים A ו־C.

רוקט – עשיר בברזל ובנוגדי חמצון, מסייע לעיכול ולחיזוק המערכת החיסונית.

דיטוקס עם מרתה סטיוארט