כל הילדים רצים אוכלים: טיפים לריצת מרתון מוצלחת

נרשמתם למרתון? ברכותינו! הנה הטיפים שיאפשרו לכם לחזור למשרד בראשון ולגרום לכולם לקנא בלב

מרתון תל אביב 2017. צילום: Shutterstock
מרתון תל אביב 2017. צילום: Shutterstock
26 בפברואר 2015

תזונה: פחמימות!

ריצה היא פעילות אירובית, וככזו הגוף שורף בה פחמימות ושומנים, ובעיקר פחמימות. לכן חשוב להקפיד על תזונה נכונה לפני הריצה, כלומר לאכול פחמימות מורכבות –  לחם, פסטה, אורז, תפוחי אדמה, קוסקוס, פתיתים, תירס, סויה, פול, עדשים, אפונה, חומוס, גרנולה, שיבולת שועל. סמוך למועד הריצה יש לאכול פחמימה פשוטה, כמו פרוסת לחם בריבה, בדבש, בטחינה או פרי. זכרו: אל תנסו מאכלים חדשים לפני המרוץ. זה לא הזמן לבחון איפה מתפנים באמצע אלנבי.

בבוקר המרוץ: חימום

ביום המרוץ יש לבצע חימום כללי וחימום ספציפי: חימום כללי – ריצה קלה הלוך ושוב במשך 5־10 דקות, להעלאת דופק; חימום ספציפי – מתיחות לשרירי הרגליים (הארבע ראשי, דו־ראשי ירכי ושרירי התאומים) – 30־45 שניות לכל מתיחה

בתום המרוץ: שחרור

אחרי הריצה יש לבצע תרגילי גמישות בצורה אינטנסיבית, לשחרור הגוף מהמתח שיוצרת ריצה ארוכה. לתרגילי השחרור תהיה השפעה על תפקודכם ביום שלמחרת.

הטיפים באדיבות שירן בוגנים, Shiranaway, מאמנת כושר וקבוצות ריצה