קוניצ'יווה, ביצ'ז!

מנוקד, מפוספס, מאויר או חלק - הוואשי טייפ הוא הדבר הכי טוב שקרה לדירה שלכם, עם פוטנציאל להפוך להתמכרות היפנית הכי כיפית מאז האינסייד אאוט שיטאקי. הפקה שתעשה לכם חשק לקחת יום מחלה ולהתעטף בנייר אורז

וואשי טייפ. צילום: איליה מלניקוב
וואשי טייפ. צילום: איליה מלניקוב
21 במאי 2014

שנה וחצי לאחר שהחל להטריף את חובבי הארט בחו"ל נחת הוואשי טייפ בישראל, ובחצי השנה האחרונה הפכה תל אביב לממלכת וואשי בפני עצמה. לא פלא. מעברי הדירות התכופים לא מאפשרים לעירוני הממוצע להשקיע בטפטים, בחיפויים ובהדבקות יקרות, והפטנט היפני שהומצא על ידי חברת MT – סליל נייר שנדבק בקלות לכל משטח ועם הסרתו משאיר אותו בתול כשהיה – מאפשר אינספור אפשרויות שדרוג. הוואשי טייפ יחבק באהבה כל דבר זמני – דירה תל אביבית, חפצי נוי, כלים וארט – וכל שנותר לכם הוא להטיל את יהבכם על סליל (12־35 ש"ח ליחידה), ולהתחיל להתפרע.

וואשי טייפ. צילום: איליה מלניקוב

לירון לוי, מעצבת תעשייתית שמעבירה סדנאות יצירה בוואשי במתחם החללית בירקון 70, מנדבת כמה טיפים לוואשיסט המתחיל:

1. ערכו תחקיר – לפני שקונים את הסלילים חפשו ברשת היצע והשראות. האתר שאליו עולים לרגל המכורים הוא הפינטרסט, שמציג אינספור תמונות מעוררות קנאה לצד מדריכים מצולמים, טיפים והנחיות.

2. עשו טסטים – לפני שתתחייבו לקונספט מסוים בדקו את צבעי הוואשי על המשטח ובחנו את אופן ההדבקה, ומדדו את המשטח ואת אורך הוואשי הרצוי כדי לא לבזבז חומר יקר.

וואשי טייפ. צילום: איליה מלניקוב

3. אל תחששו להגזים או להשתמש בטקסטורות מנוגדות – יתרונו של החומר הוא בכך שהוא אינו חומר סופי ובכך שאפשר להסירו ולהדביקו כמה פעמים.

4. הוואשי עשוי מנייר אורז, כך שמאוד קל לחתוך אותו ביד, אבל עדיף לעשות זאת במספרי בד או במספרי ציפורניים. חשוב להעביר על המספריים בתום השימוש אצטון או חומר אלכוהולי כדי שהדבק החזק לא יישאר עליהם. אל תחתכו את הוואשי טייפ בפה – הוא לא טעים ולא בריא.

5. אל תחששו מקונספטים מוגזמים: תחליפי טפטים שלמים, עיטור כוסות וצנצנות, יצירת מסגרות לתמונות במקום מסמרים, כיתוב מוגזם על קירות או מחברות. התפרעו כאילו הייתם הריהאנה של הוואשי!

וואשי טייפ. צילום: איליה מלניקוב

6. הדגישו פינות נידחות בבית שבדרך כלל מנסים להסתיר: פינות החדר, שקעים, ידיות, כבלים, פאות הדלתות וכדומה.

7. שלבו את הוואשי גם בפריטים שיוצאים מהבית – תיקים, סיכות, מפתחות ועוד.

8. וואשי עם איורים מתאים לפריטים שדורשים מבט מקרוב – מחברות, ספרים, כוסות. לחלל גדול, לקירות ולרהיטים עדיף להשתמש בוואשי חלק ואחיד.

וואשי טייפ. צילום: איליה מלניקוב

צילומים: איליה מלינקוב

עיצוב: לירון לוי

וואשי טייפ באדיבות שינזי קאטו, אשתורי הפרחי 24 תל אביב ו־NOOK, מלכי ישראל 5 תל אביב; פרחים וקקטוסים – ZER4U, להשיג במרכז הזמנות 5444* ובאתר zer4u.co.il