Weekend Markets – סדרת הירידים החדשה בעיר באה לחדש לכם

אם פעם היינו יוצאים לירידי עיצוב ואופנה בשביל לגלות דברים שאי אפשר למצוא בקניון, נדמה שהיום הפער ביניהם קטן מתמיד. האם Weekend Markets, סדרת הירידים החדשה בבית ציוני אמריקה, תציל את המצב?

וויקנד מרקטס. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס. צילום: יח"צ
18 בינואר 2017

יש לכם תוכניות לסוף השבוע? ומה לגבי זה שאחריו או זה שבעוד שבועיים? אם השבתם "כן" כדאי לכם לשקול מחדש. אם השבתם בשלילה – אל דאגה, יונתן טרוים ידאג שלא יהיה לכם משעמם. האיש שעומד מאחורי שוק האקססוריז, יריד Ready to Wear ויריד זוגות פוצח במיזם חדש ומאגד ארבעה ירידים חורפיים תחת מטרייה אחת העונה לשם Weekend Markets. הקונספט: מדי סוף שבוע יתקיים בבית ציוני אמריקה יריד שיוקדש לתאוות שופינג אחרת.

וויקנד מרקטס. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס. צילום: יח"צ

יריד Ready to Wear שהתקיים בסוף השבוע שעבר, למשל, מתמקד בביגוד. לעומת זאת, יריד פינות שמחר (חמישי) ייצא לדרך לראשונה, ירכז מבחר נאה של מוצרים מתחום עיצוב הבית בטווח מחירים רחב (50־1,200 ש"ח). באטרקציות המרכזיות: כלי הבית האורבניים של המותג בטון שיק, מוצרי הנייר והטקסטיל המודפסים של חמוטלת, הסלים הסרוגים של הדס שדה ופריטי העיצוב המינימליסטיים של Collective.

גם עבור יריד Ndndino (יענו, אן דן דינו) שיחול בסוף השבוע הבא מדובר בהופעת בכורה, אלא שכאן היריד יקרוץ בעיקר להורים אופנתיים שמקווים להפוך גם את דור ההמשך לכזה. הכיצד? בעזרת מותגי אופנה ולייף סטייל לילדים ותינוקות, בהם Shin Shin, Petit Wild ו־Tiny Outfitters (50־350 ש"ח). ולקינוח: יריד זוגות הוותיק, שיחתום את הסבב ויאפשר לרכוש נעלי מעצבים מקומיים במחירי סוף עונה.

וויקנד מרקטס, קיטה קידס. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס, קיטה קידס. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס, קיטה קידס. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס, קיטה קידס. צילום: יח"צ

ברוח החידושים והשינויים החליט טרוים לצמצם את היקף האירועים כך שכל יריד מציע 25 מותגים ומעצבים לכל היותר. לדבריו, האווירה הכללית שנוצרת המונית הרבה פחות ובוטיקית הרבה יותר. שינוי מבורך נוסף הוא ביטול דמי הכניסה, שהם אקט מעצבן למדי שעדיין רווח בקרב המקבילות.

מה פשר הרפורמה? טרוים, שועל ירידים ותיק שנמצא בביזנס יותר מעשור, הגיע בחודשים האחרונים לתובנה כי הפורמט הקיים של ירידי אופנה לא עושה לו את זה יותר. "הבעיה בירידים מהסוג הזה היא שמפאת גודלם, אין ברירה אלא להתגמש ולשלב מותגים רבים ככל האפשר, אחרת זה לא רווחי", מצביע טרוים על אחד הקשיים שניצב בפניהם בשנים האחרונות. "וכך במקום לזכות בחוויה אינטימית שמאפשרת היכרות עם מעצבים עצמאיים, יצירתים וחדשנים, נוצרת אווירה שמזכירה קניון".

נוסף על כך קשה להתעלם מהעובדה כי השוק רווי בטירוף. "בתחילת דרכי לא היו כמעט ירידים, מה גם שפייסבוק עוד היה בחיתוליו, האינסטגרם לא היה קיים ואף אחד עוד לא חשב לעשות קניות ברשת", הוא נזכר בתקופה שלפני עשור. כעשר שנים מאוחר יותר הדברים נראים אחרת לגמרי. "פעם אנשים הגיעו לירידים אשכרה בשביל לגלות מעצבים חדשים, היום הם נחשפים אליהם ברשתות החברתיות. אפשר לומר שבתקופה הנוכחית הירידים הם דרך להעביר את הזמן, מעין צורת בילוי, ומהמקום הזה נולד הצורך לרענן את הגישה".

וויקנד מרקטס, מורן אלחלל. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס, מורן אלחלל. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס. צילום: יח"צ
וויקנד מרקטס. צילום: יח"צ

טרוים אינו היחיד שקורא את המפה. אם בוחנים את התפתחות התחום בשנה־שנתיים האחרונות מגלים חידושים בדמות ירידים נישתיים (למשל יריד קלמר, שמוקדש אך ורק למוצרי נייר, כלי כתיבה ושאר עזרים מעוצבים לסטודנטים) ויוזמות מרעננות הקוראות לשלב תכנים תרבותיים: ביריד האופנה והעיצוב About Us, לדוגמה, מתבלים את שגרת השופינג במפגשים ובהרצאות בנושאי לייף סטייל. ביריד אופנת הגברים מוסך, לעומת זאת, מוצעות למכירה גם עבודות מקוריות של אמנים מקומיים. אפילו בוטיק המעצבים בדיזנגוף סנטר נותן במה מעת לעת לתכנים בעלי ערך מוסף. על כך מעידה התערוכה של צלם אופנת הרחוב (וחבר מערכת Time Out) אסף ליברפרוינד, המוצגת בצד דוכני המעצבים.

"זאת בהחלט מחשבה שעברה לי בראש", מודה טרוים ומעדיף להשאיר את הערך המוסף לאחרים. "באחד מירידי שוק האקססוריז הקדשנו קומה שלמה לסדנאות עיצוב נעליים. באחד מירידיReady to Wear היה ניסיון לשלב הקרנות של סרטי אופנה. למרבה הצער הניסיונות לא עוררו עניין ולא הצדיקו את המאמץ. בסופו של דבר אני חושב שזה בעיקר עושה טוב ליחסי הציבור אבל פחות לעסק עצמו".

Weekend Markets: יריד פינות, חמישי (19.1) 16:00־21:00, שישי (20.1) 10:00־16:00, שבת (21.1) 11:00־20:00; יריד Ndndino, חמישי־שבת (26.1־28.1); יריד זוגות, חמישי־שבת (2.2־4.2) באותן השעות, בית ציוני אמריקה, דניאל פריש 1 תל אביב, הכניסה חופשית