האקלים הכי טעים: 11 המסעדות הטבעוניות הכי טובות בתל אביב

אוכל טבעוני כיפי וסקסי. 416 (צילום: אנטולי מיכאלו)
אוכל טבעוני כיפי וסקסי. 416 (צילום: אנטולי מיכאלו)

לא חייבים להיות טבעוניים כדי ליהנות ממטבחים שנשענים על חומרי גלם טריים ומשובחים מן הצומח, ולא חייבים לחשוב שפתרתן את משבר האקלים כדי להינות במסעדות טבעונית. תל אביב מלאה בהן, הכל מפיצריה ודיינר ועד אחת המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון

3 בפברואר 2023

***עדכון 02.02.23

רגע לפני הקורונה הוכתרה תל אביב כמעצמת אוכל טבעוני, הרבה בגלל גל של מסעדות טבעוניות מוצלחות שהתנחשל בעיר אבל גם בגלל שאין מסעדה בלי אופציות כאלה, ואוכל הרחוב המקומי שלנו שאינו מגיע מהגריל גם הוא טבעוני ברובו ומסעיד כבר דורות של חומוסאים ופלאפליסטים מרוצים. בשנתיים האחרונות נדמה שהמגמה מעט נעצרה, אולי בגלל עליית מחירי חומרי הגלם ויוקר המחיה הכללי, ולא נרשמו חידושים מאוד מסעירים בנוף המסעדות הטבעוניות המקומית. זה לא משנה את העובדה שישנן בתל אביב לא מעט מסעדות מצוינות שנשענות על פרודוקטים מן הצומח בלבד, ולא היה פשוט לבחור את הטובות שבהן.

OPA

אופא היא מסעדה יחידה במינה ומרתקת בעשייתה, אפשר לומר אפילו מעבדת ניסויים מוצלחת במיוחד. פיין דינינג טבעוני, עונתי, של השפית המוערכת שיראל ברגר, שבה היא מגישה תפריט טעימות של 11 מנות – כולן על טהרת הצומח. בימי שישי מוגש במקום בראנץ' צהרים. ומעבר לטירוף היצירתי שהיא מציעה, זו פשוט מסעדה מאוד טעימה שמומלצת לביקור לכל חובב אוכל באשר הוא. ממש השבוע היא גם פרצה אל רשימת ה-50Best של המזה"ת כולו, ובצדק.
החלוצים 8, שני-שישי 19:00-23:00, שבת וראשון סגור

טירוף יצירתי וטבעוני נטו. OPA (צילום: אביב שקורי)
טירוף יצירתי וטבעוני נטו. OPA (צילום: אביב שקורי)

אנסטסיה

מחלוצי המסעדות הטבעוניות בעיר שכבר שנים ידועים כיצרנים מצטיינים של אוכל טבעוני טעים ובריא שמציע שפע מזין לטבעונים או לכאלה שפשוט דואגים לאורח חיים בריא. הסלט סובה שלהם הוא הלהיט לדעתנו שיספק לכם ארוחת צהרים משביעה וטעימה, אלינו הוא מגיע לפחות פעם בשבוע בוולט. בנוסף לכך תמצאו באנסטסיה מוצרי מעדנייה שמוכנים במקום כמו ממרחים, לחמים עוגות ועוגיות שיעשירו את המקרר הטבעוני שלכם.
פרישמן 54, ראשון-חמישי 08:30-22:00, שישי 09:00-16:00, שבת 10:00-16:00

צהריים להיט. סלט סובה של אנסטסיה (צילום: נועם רון)
צהריים להיט. סלט סובה של אנסטסיה (צילום: נועם רון)

416

הבר-מסעדה הטבעוני האהוב שנשרף באופן טראגי, נפתח כפופ אפ בקניון TLV וחזר לחיים, מציע תפריט אקלקטי המערב השפעות אמריקאיות וים תיכוניות, עם לא מעט תחליפי בשר למיניהם. צורת ההגשה פשוטה, נטולת יומרות, עם הקפדה על איכות וטריות המרכיבים. ב־416 תמצאו גם קוקטיילים טבעוניים מעולים בהם משתמשים במותגי אלכוהול שעברו תחקיר מקיף ונמצאו שלא מנצלים בעלי חיים, ואת שאר מרכיבי הקוקטיילים מייצרים במקום.
החשמונאים 94 (קניון TLV), ראשון-שבת 12:00-23:00

יחזרו לספוט המקורי או לא, זה עדיין יהיה טעים. 416 (צילום יח"צ)
יחזרו לספוט המקורי או לא, זה עדיין יהיה טעים. 416 (צילום יח"צ)

AJA

AJA היא מסעדה חברתית שמתהדרת באג'נדה טבעונית-הוליסטית, ומנסה להטמיע ערכי קיימות לא רק באוכל. החלל מעוצב בסגנון פשפשי, מנוקד בעציצים וצמחים ירוקים. היא התחילה את דרכה כבית קפה, וכיום מציעה נשנושי בוקר רק בסופי שבוע, כאשר בשעות הערב תמצאו במקום תפריט שמומלץ להזמין את כולו כתפריט טעימות, הוא מתחלף כל יום בהתאם להיצע השוק והוא מכיל מנות יצירתיות, יפיפיות, ייחודיות, ומעניינות. מסעדת כמעט-פיין דינינג במסווה של בית קפה שכונתי. זה מדליק.
פלורנטין 34, שני-חמישי 16:00-23:00, שישי 10:00-17:00 & 20:30-23:00, שבת 10:00-17:00, ראשון סגור

קיש טבעוני, כמובן (או אולי: קיש. טבעוני, כמובן?) . אג'ה (צילום: קסם הורן)
קיש טבעוני, כמובן (או אולי: קיש. טבעוני, כמובן?) . אג'ה (צילום: קסם הורן)

באנה

באנה עברה לא מעט שינויים מאז פתיחתה אי שם בשנת 2017. החלפות בעלים, תפריטים, אבל איכשהו תמיד נשארה מקום שמעניין להגיע אליו. מסעדה טבעונית, בתפריט מבוסס צמחים, עונתי, ומקורי. עם השנים היא הצליחה לדייק את עצמה ולתת מענה מספיק טעים ומיוחד כך שגם לא טבעוניים ייהנו מהעושר הצבעוני שהיא מציעה.
נחמני 36, ראשון-שבת 11:00-23:00

גם הקרניבורים מתעלפים. תבשיל שעועית לימה, של באנה. צילום: נמרוד סונדרס
גם הקרניבורים מתעלפים. תבשיל שעועית לימה, של באנה. צילום: נמרוד סונדרס

אלגריה

אלגריה התחילה את דרכה כמעדנייה טבעונית בצפון אבן גבירול, והפכה עם השנים למסעדה עממית ביתית ומתוקה שמציעה מנות מיוחדות כמו כריך פועלים במילוי קבבוני ים מטופו קדיתא עם אצות, ומעורב מפטריות ובצל מטוגן על אורז מלא, טחינה גולמית ואיולי חרדל-טימין. קינוחים העומדים בקטגוריות גם נכללים בתפריט, וכמובן שמוצרי המעדנייה נשארו גם כן. והיא גם אחת מהמדורגות הכי גבוה בוולט – וואלה, עם סיבה טובה.
אבן גבירול 165, ראשון-חמישי 10:00-22:30, שישי 09:00-17:00, שבת סגור

מעורב במשהו מצוין. מעורב אלגרה. צילום: מתוך עמוד הוולט של אלגריה
מעורב במשהו מצוין. מעורב אלגרה. צילום: מתוך עמוד הוולט של אלגריה

J17

J17 היא מסעדת אוכל עממי מנחם וטבעוני, אשר עומדת בימים אלו בסכנת סגירה, על אף היותה אהובה ביותר בתחום. תפריט המסעדה מציע מנות כמו תבשיל לימה איטלקי, תבשיל אפונה וארטישוק, ראגו, תבשיל במיה, ועוד, כשכל אלו מסודרים בסירים בדלפק ומעלים ניחוחות של בית. בימי שישי מוגש גם בראנץ' טבעוני עשיר ומגוון. לכל אלו שעדיין לא ביקרו במקום, או דווקא נזכרו בכמה שתבשיל האפונה ארטישוק טעים, זה הזמן לבוא.
ירמיהו 17, ראשון-חמישי 11:00-23:00, שישי 09:30-16:00, שבת סגור

בצרות לא מוצדקות, בואו לבקר ולתמוך. בופה הבראנץ של J17 (צילום גיל אבירם)
בצרות לא מוצדקות, בואו לבקר ולתמוך. בופה הבראנץ של J17 (צילום גיל אבירם)

משק ברזילי

משק ברזילי היא מסעדה ותיקה ואהובה הפועלת במקביל למעדנייה הדוגלת במקומיות. מסעדת farm to table צמחונית טבעונית אורגנית שנמצאת כעת בשיפוצים ותחזור אלינו בסוף החודש יפה וחדשה. בינתיים תוכלו לאכול את רוב המנות של המסעדה במעדנייה המציעה אוכל טרי, שניתן לאכול במקום או לקחת הביתה. המעדנייה מתפקדת גם כבית קפה בשעות היום שמציע עסקיות משתלמות במיוחד ללאנץ'.
אחד העם 6, המסעדה: שני-חמישי 11:30-23:00, שישי-שבת 12:00-23:00, מעדניה: ראשון-שבת 09:00-22:00

תכף חוזרת. ניה סאל במשק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)
תכף חוזרת. ניה סאל במשק ברזילי (צילום: שי בן אפרים)

דוסה בר

הדוסה בר מבית אלגריה של מיקי סלע ומאיה אלוני, מציע את עושר הטעמים של המטבח ההודי. ההתמחות הראשית היא הדוסה כמובן, שהיא מעין קרפ מלוח ופריך העשוי מבלילה מותססת של אורז ואורדאל (מש שחור מקולף) שבנוסף לטעמה העמוק היא אינה מכילה גלוטן. מנות הדוסה מגיעות במספר וריאציות, טעמים וצבעים ומעבר לאלו, תראו שאתם לא מפספסים את הלביבות הטבעוניות המעולות.
בן יהודה 188, ראשון-חמישי 12:00-22:00, שבת 19:00-22:30, שישי סגור

הדוסות זה אחלה, אבל אל תפספסו את הלביבות. דוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
הדוסות זה אחלה, אבל אל תפספסו את הלביבות. דוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)

החתול הירוק

פיצריית החתול הירוק נפתחה בשנת 2014 וכבר משמשת מוסד מדובר ומוקד עליה לרגל, זאת בזכות מתכון מיוחד לממרח קשיו ומוצרלה סויה, שזיכה אותם באהבת נצח של הסצנה הטבעונית. הפיצה הדקה, שנאפית בתנור אבן על פי הזמנה, טעימה גם ללא כל קשר לטבעונות, והפכה לחביבת האזור ההיפסטרי בגן החשמל. התוספות כוללות בין היתר: ארטישוק, פפרוני טבעוני, טונה טבעונית, פרמז'ן שקדים ורוקט.
לבונטין 7, שבת-חמישי 18:00-00:00, סגור בשישי

חביבת הבלוק הכי היפסטרי בעיר. החתול הירוק (צילום: רועי שפרניק)
חביבת הבלוק הכי היפסטרי בעיר. החתול הירוק (צילום: רועי שפרניק)

ריינבו

ריינבו הוא דיינר טבעוני כהלכתו, שידוע לטבעונים כמוסד זלילה מושחת ומהנה. תמצאו בו המבורגר פורטובלו, ביונד מיט, רידיפיין, וכן את הסנסשיונאל בורגר. מדובר במגוון קציצות שמנסות לדמות את הנגיסה בבשר בקר עסיסי, או לפחות לייצר נגיסה מענגת לא פחות. דומה או לא, על זה אפשר להתווכח, אך לא נתווכח על הטעם הנהדר ואווירת המקום שמספקים חוויית בורגר מצוינת. נציין לטובה גם את הלחמנייה הנימוחה שמהווה בסיס מעולה לקציצה. נראה שבקצב הזה אנחנו לא רחוקים מהיום שבו הבורגר הטבעוני ינצח.
אבן גבירול 88 / קינג ג'ורג' 77, ראשון-חמישי 12:00-23:00, שבת 17:00-23:00, סגור בשישי

את הליגה הטבעונית הוא כבר ניצח. ההמבורגר של ריינבו (צילום: מאור אלקיים)
את הליגה הטבעונית הוא כבר ניצח. ההמבורגר של ריינבו (צילום: מאור אלקיים)