קלוי בטיב המילוי: הטוסטים הכי מנחמים וכיפיים בתל אביב

קראנצ'י, צ'יזי, יאמי. טוסט גבינה והאם כהלכתו (צילום: שאטרסטוק)
קראנצ'י, צ'יזי, יאמי. טוסט גבינה והאם כהלכתו (צילום: שאטרסטוק)

קראנצ'י, קריספי, צ'יזי, נימוח ובא בול בכל שעה של היום: לא עושים כאן בעיר מספיק כבוד לטוסט, מנת הדגל של ילדותנו ונעורינו ובעצם גם עכשיו, על מי אנחנו עובדים. יצאנו לחקור את הטוסטים הכי מנחמים בעיר, מהמושחת ביותר ועד לעממי ביותר, וחזרנו עם הממצאים הפריכים

16 במאי 2023

הטוסט. מה היינו עושים בלי הטוסט. מודבר במאכל חשוב ובסיסי בנוף הקולינרי, בין מאנץ׳ לארוחה קלה ומשביעה, והכנה טובה ומדויקת שלו היא בבחינת מלאכת מחשבת של ממש. זאת אולי לא מנה שאנשים יוצאים בשבילה מהבית או חולמים עליה לפני הלאנץ', אין סביבה באזז והיא לא טרנדית כמו ברוסקטה (הידועה בכינויה העממי "טוסט קמצנים"), אבל יש מעט מאוד מנות יותר מנחמות וכיפיות ממנו שבאות בול בבוקר, בערב ובצהרי היום ונעות על הקשת שבין העממי ביותר ועד לעילית המסעדות. מגיע לטוסט שיקדישו לו ספוט משלו, וזה בדיוק מה שנעשה עכשיו: יצאנו לתור אחר הטוסטים הכי כיפיים ונכונים בתל אביב.

הטוסט הכי מושחת בעיר // קלארו

כך נקרא הטוסט הזה בתפריט הבראנץ׳ של קלארו ומי אנחנו שנתווכח. מדובר בטוסט מהחלומות שבכל ביס ממנו קשה להאמין שהדבר הטוב הזה קיים. אולי זה נשמע מוגזם, אבל מדובר בלחם קסטן לבן קלוי בציפוי פתיתי קורנפלקס (!) שמעניקים לו פריכות-מתקתקות חלומית. בפנים הטוסט שינקין וגאודה שנמתחים עד כלות והופכים את הביס לחד פעמי באמת. 72 ש"ח. רח' הארבעה 23, מתחם שרונה, 03-601-7777

מושחת מאוד, תודה. הטוסט של קלארו  (צילום: אנטולי מיכאלו)
מושחת מאוד, תודה. הטוסט של קלארו  (צילום: אנטולי מיכאלו)

טוסט האם אנד צ'יז // מנזר

מדובר בקלאסיקה שלא נס ליחה כמו מנות רבות במנזר, שגם ליחו שלו לא נס. הטוסט האייקוני, כיאה למנזר, לא נמצא תמיד בתפריט למרות שדורות של שיכורים התחנכו עליו, אבל אם התמזל מזלכם אל תפספסו אותו. לחם טוב, משוח בנדיבות בחמאה, ועליו נוספות גאודה, מוצרלה עגבניה שהופכת ללוהטת ונקניק האם כמובן. כל המרכיבים משתלבים נפלא זה בזה לכדי חווית טוסט אידיאלית בהחלט. 50 ש"ח, גדרה 28, 03-517-3015

מוכן לקלוזאפ שלו. טוסט האם אנד צ'יז של המנזר (צילום ארכיון)
מוכן לקלוזאפ שלו. טוסט האם אנד צ'יז של המנזר (צילום ארכיון)

טוסט הבית // התחתית

רבים מרגישים שהתחתית הוא ביתם השני, על כן טוסט הבית שלהם בהחלט ראוי להיכנס לרשימת הטוסטים המנחמים ביותר בעיר. הטוסט הנ"ל מורכב מלחם לבן כמו שאנחנו אוהבים, על גביו רוטב שקשוקה פיקנטי קלות, גבינה בולגרית, גבינת מוצרלה וביצה קשה, כך שיש לכם אל כל אבות המזון בטוסט מנצח אחד. אם זה לא מספיק, בצד יש גם סלט ירוק רענן שישלים את הארוחה. 50 ש"ח, לינקולן 9, 03-561-8759.

אין כמו בבית. הטוסט של התחתית (צילום: אסף בריט)
אין כמו בבית. הטוסט של התחתית (צילום: אסף בריט)

טוסט אווז מוצרלה // we like you too

וריאציה כיפית מאוד על שילוב הנקניק-גבינה הקלאסי של מחוזות הטוסט. ראשית, מדובר בלחם קסטן שחור הפעם, אך אל דאגה זה לא הופך את החוויה לבריאותנית ומושחתת פחות. בהתחייבות. הטוסט מגיע טרי וחמים, ממולא בנקניק אווז משובח, גבינת מוצרלה בנדיבות, תרד למען הירוק ומעט כמהין שמשפיע על מכלול הטעמים והופך את הטוסט לממכר ברמות. מוגזם ונהדר. 38 ש"ח, שדרות בן ציון 34/אריה עקיבא 2/שדרות בן גוריון 37. 03-528-7570

לא הגזמתם בכלל. טוסט אווז-מוצרלה של "we like you too" (צילום: Wolt)
לא הגזמתם בכלל. טוסט אווז-מוצרלה של "we like you too" (צילום: Wolt)

פניני קורנביף סיצילאני // אורו

האיטלקים קוראים לזה פניני, האמריקאים קוראים לזה טוסט, אנחנו (אמורים) לקרוא לזה קלי – אבל העיקר שזה מוצנם, פריך ונימוח. הפניני מבית אורו הוא יצירה חלומית באמת, ג׳בטונה קלויה שעליה איולי בזיליקום, חרדל מתוצרת ביתית עגבניות תמר חצי מיובשות, עלי רוקט, בצל ירוק ובעיקר קורנביף עסיסי ומשובח. טוסט נהדר, עם מרכיבים מקוריים, שהופכים אותו לעשיר וטוב במיוחד. 49 ש"ח, לבונטין 12, 03-760-5060

תשמע, פאניני, יצאת טוסט. אורו (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של אורו)
תשמע, פאניני, יצאת טוסט. אורו (צילום: מתוך עמוד האינסטגרם של אורו)

טוסט גבינות // בריקס

בר היין של כיכר גבעון כבר הוכיח לנו שהוא לא רק בר יין סטנדרטי עם פלטת גבינות ונקניקים, והנה מצאנו בו את אחד הטוסטים הנכונים בעירנו, כזה שישמיד כל הנגאובר באשר הוא וירפד אתכם לטובת צריכה מוגברת של אלכוהול. ובכן, טוסט הגבינות של בריקס מורכב מתערובת גבינות מובחרות שהופכות מותכות ונמתחות, וכן מבצל מקורמל מושקה בשרי שהופך את הביס למתוחכם וענוג. 36 ש"ח, גבעון 10, 050-885-5796

נמתח ונמתח ונמתח. טוסט גבינות של בריקס (צילום: אורי עוזיהו)
נמתח ונמתח ונמתח. טוסט גבינות של בריקס (צילום: אורי עוזיהו)

טוסט קפיטריה // אבולעפיה

למי מאיתנו אין זיכרון של טוסט גבנ״צ שקנינו באחת מהפסקות בית הספר? לחם לבן עם שומשום שהטוסטר נתן בו את אותיותיו וסימו עליו פסים שחומים לאורך, או פיתה מצופה שומשומין שהופכת דקיקה וקריספית בטוסטר, לא משנה איך נראה זכרון הילדות שלכם, באבולעפיה תמצאו בדיוק כזה. והוא גם במחיר נוח שמאפשר לכם לאכול אותו באופן יומיומי. הוא מורכב מפיתה עם שומשום, הוא אפוי בטאבון שמקנה לו טעם מעושן קלות, ובתוך הפיתה גבינה צהובה, רוטב פיצה של פעם וזיתים ירוקים. טוסט קום איל פו. 20 ש"ח, https://abulafiatlv.co.il/

כמו אקס ארור, תמיד חוזרים אליו ב-2 בלילה. אבולעפיה. צילום: מתוך וולט
כמו אקס ארור, תמיד חוזרים אליו ב-2 בלילה. אבולעפיה. צילום: מתוך וולט