הבר "מלכי" בכיכר רבין משנה עורו לוורמוטריה, ומעלה באוב שם ישן

קח שיפוד ותהיה לי חמוד. "הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג
קח שיפוד ותהיה לי חמוד. "הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג

לא עוד "מלכי", מהיום תתרגלו (שוב) לבר שכונתי חדש עם אפיל ישן - "הכוסית", שאולי נקרא על שם הבר המיתולוגי שאיכלס את הלוקיישן בניינטיז, אבל לוקח את הסטייל שלו הישר מהטרנד הכי 2023 באוכל המקומי - מנות טאפאס לצד דרינקים על בסיס ורמוט

2 באוקטובר 2023

תל אביבים ותיקים אולי יזכרו בר הכוסית, שהיה בר שכונתי מיתולוגי בכיכר רבין בשנות התשעים ותחילת האלפיים. מאז עברו הרבה בירות בנהר, וב-14 השנים האחרונות בר ה״מלכי״ תפס את מקומו – עד שעכשיו החליטו אנשי קבוצת מלכי להחזיר עטרה ליושנה, או לפחות לשנות את שם העטרה למשהו ישן יותר, כי אנשי "הכוסית" המקוריים לא מעורבים. כך או כך, הכוסית 2.0 תהיה ורמוטריה מסקרנת שכדאי מאוד להכיר.

"ורמוטרי-מה?" אתם בטח שואלים, ולכן נסביר – לאחרונה פקדה את עירנו סצנה ספרדית חדשה ומדוברת ("ורמטוריה", "הלנה"), שמציעה מנות טאפאס טעימות לצד דרינקים קלילים שמבוססים, בין היתר, על ורמוט. גם הכוסית מציעה מנות טאפאס, לצד מנות גדולות יותר, ומבחר ורמוטים (40 לייבלים שונים) ודרינקים ראוי למדי. בשונה מורמוטריה ומהלנה, כאן שמים דגש גדול על השכונתיות, מתוך רצון לתפקד כבר שכונתי משודרג שמחובר לתושבי האזור. העיקר שאל תיבהלו מכל קופסאות השימורים, שעוברות בידי השף המנוסה. ״ככה נראות ורמוטריות בברצלונה, הן איזי גוינג, קז׳ואליות ולא מחייבות״. אומרת לנו מנהלת הכוסית ירדן גולדנברג. נגיד שאנחנו זוכרים משהו מפרימוורה. 

בלי פאניקה, הם עוברים בישול. "הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג
בלי פאניקה, הם עוברים בישול. "הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג

על התפריט אמון שף אביב כהן (אקס OCD, AKA 44), שהרכיב את התפריט אחרי שהתנסה והתאהב בעבר בבישול בשימורים, וגם בעקבות ביקור קולינרי מעמיק בברצלונה. התפריט מבוסס על מנות מסורתיות לצד טאץ׳ מקומי מובהק ומתוחכם, האוכל צבעוני וטרי, נעים וטעים ובעיקר – מתומחר סבבה לגמרי. בגזרת הפתיחים בתפריט תמצאו, למשל, שיפוד זית, תמנון, שיפקה ואנשובי (18 ש״ח), או שיפוד אבטיח, צפתית ופלפל חריף קלוי (12 ש״ח), או שרי, בצל פנינה, זית ושיפקה (12 ש״ח). חוץ מזה יש מגוון ברוסקטות שעומדות על 16 ש״ח, ומייצרות ביסים מדויקים וערבים לחיך, כמו ברוסקטה עם ריקוטה מותססת וליים, או ברוסקטה משוחה בחמאה, פלפל צ׳ומה וסרדין.

שאר המנות, שמכונות בתפריט כל השאר, והן באמת כל השאר – אבל בשילובים מעניינים ולא שגרתיים. למשל, מנה מופלאה של קונפי תמרים ואנשובי (32 ש״ח), מנה שאם כהן לא היה ממציא מישהו אחר היה חייב, או לוביה עם חמאת צ׳ילי מותסס וגבינת גרנה פדנו – מנה מהנה ומנחמת שעושה שימוש נבון ומקורי בלוביה. חוץ מזה, בניחוח הספרדי יש גם תמנון בקרם פרש וצלפים עם רוקט וסלרי (75 ש״ח), מולים בורמוט כורכום ועשבים (59 ש״ח), וגם נקניקיה בלחם עם איולי ועירית (46 ש״ח). לקינוח תמצאו עוגת גבינה באסקית, לפי הספר, שכיף לסיים איתה את הארוחה.

"הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג
"הכוסית". צילום: ירדן גולדנברג

הגזרה האלכוהולית שופעת ורמוטים מהארץ ומהעולם במחירים נוחים ומאפשרים (בין 25-60 ש"ח לכוס), ויש גם נגרוני (46 ש"ח), ושפריצים קלילים וצוננים שמבוססים על ורמוט ושאר ירקות (39-42 ש"ח). כמובן שלשמרנים מביננו יש גם היצע יין לא קטן (29-38 ש"ח לכוס, 110-226 ש"ח לבקבוק). לחיי התחלות חדשות! גם אם בשם ישן.
מלכי ישראל 5, א'-ה' ובשבת, החל מ-19:00. בהמשך צפוי גם בראנץ׳ בשישי.