חיות כיס: 9 כיסונים מומלצים בתל אביב שמתאימים לכל מזג אוויר

הבוקר הסגרירי הזכיר לנו עד כמה אנחנו אוהבים כל אוכל שמגיע בצורת כיסון, ומכיוון שבערך לכל מטבח בעולם יש גרסה משלו לכופתאות בצק ממולאות, בתל אביב יש מגוון ענק של כיסונים נהדרים לטרוף בימים מלאי מתח. אלו 9 כיסונים שונים שאתם תרצו לטרוף בסיטונאות
אין טובים ככיסונים במזג אוויר הפכפך כמו של היום. הגשם של הבוקר שטף את הרחובות והאירועים שוטפים לנו את הלב, ובימים מתוחים ומרגשים כאלו נשמח ממש רק לאכול הר כיסונים ולקוות לטוב. לשם כך אספנו עבורכם 9 כיסונים מכל הסוגים המינים שאתם חייבים לטעום בעיר. כמעט לכל מטבח בעולם יש גרסה משו לכופתאות בצק ממולאות, ובתל אביב אפשר לדגום המון מהם. אלו הכיסונים התל אביבים שאתם ממש חייבים לטרוף.
>> הישראלי שמכר לפלורידה אוכל ים תיכוני יוצא לכבוש את ניו יורק
1. חינקלי | סלומה
הכיסון הגיאורגי המפורסם עם אותה צורה מפתה שקשה לעמוד בפניה: הוא מתאפיין בקיפול מסובב מלמעלה, ובצק חיטה עבה יחסית שמבושל במים וממולא במגוון מילויים כמו גבינה, בשר או שמנת חמוצה. בסלומה, הגיאורגית הדי חדשה והמאוד מקסימה של רחוב בן יהודה, מגישים גרסה מפוארת ועשויה היטב, כאשר לצד הקלאסי עם הגבינה, הפלפל השחור והבצל מטוגן יש גם אחד מסקרן עם פסטו וטרגון, או כאלו הממולאים במרק עצמות צח מסורתי. בשבילנו שניים מכל סוג בבקשה.
42-56 ש״ח, בן יהודה 32, תל אביב
2. דים סאם | הונג באו
האו צ׳אנג צ׳ה פתח בשרונה מרקט מקדש כיסונים מרגש. הוא הגיע ארצה לפני 25 שנים מסין, ואחרי שלל עיסוקים התפנה לפתוח מקום קטן שמוקדש כולו לכיסונים שמכין בעצמו בעבודת יד. יש שם מספר סוגים וטעמים, אבל אנחנו לא יכולים להישאר אדישים לשומאי – סוג של דים סאם ממולא ומגולגל אך פתוח קלות מלמעלה, כדי שנוכל להציץ ולרצות לזלול באופן מיידי. יש במילוי שרימפס שאהבנו במיוחד, אבל גם הבקר והעוף לא פרייארים. בקיצור, אם אוהבי כיסונים אתם, כדאי לרוץ.
22-28 ש״ח לשתי יחידות, שרונה מרקט, אלוף קלמן מגן 3, תל אביב
3. דושפרה מטוגן | חנן מרגילן
אי אפשר לדבר על כיסונים מבלי להזכיר את המלכה האם, הלוא היא מסעדת חנן מרגילן שלימדה את כולנו את סודו של הכיסון, ובכלל של אוכל בוכרי עשיר ומופלא. בגלל שאת המנטו כולם כבר מכירים ומוקירים (ובצדק), תנו לנו לספר לכם על הדושפרה המטוגנים. כיסונים ממזריים של כופתאות בצק קטנות, מגולגלות ומהודקות היטב. הן ממולאות בבשר בקר מתובל, שום וכוסברה ומטוגנות בשמן עמוק לכדי ביס קראנצ׳י ורועש במיוחד. יאמי רציני.
55 ש״ח ל-20 יחידות. מסילת ישרים 13, תל אביב
4. מנטו | דה פקטו
ואם כבר בבוכרה עסקינן, זה הזמן לספר לכם על מנטו חלומיים שמגיש השף חי צארום במסעדת דה פקטו. מדובר במנטו מבצק רבוך הממולאים בבשר טלה בבישול ארוך, מה שנקרא סיסקה. המנטו עדינים ודקיקים, שקופים כמעט אך מיטיבים לתת בית ממשי לבשר ולהיות טעימים במיוחד. הם נחים על רוטב יוגורט חמצמץ לאיזון הטעמים, ונגיעת זעתר להשלמת המלאכה.
84 ש״ח, נס ציונה 7, תל אביב
5. מרק דאמפלינגס | הסינית בנווה שאנן
הסינית בנווה שאנן היא גן עדן לבצק ממולא, בפרט כיסונים וגם באו (לחמניות מסורתיות). ללא ספק המעדן המועדף עלינו שם הוא מרק הדמפלינגס. בתוך מרק צח שמבוסס על ציר בקר עמוק טעמים, שוחים להם בשמחה כופתאות קטנטנות ממולאות בעוף או בחזיר. הכופתאות בעבודת יד, ענוגות ונעימות לחיך, ושהייתן במרק אך מוסיפה לתענוג הגדול ממילא כאשר נוצר משחק כיפי בין המרק המהביל לבצק הגמיש. קיצר, דחוף.
45-50 ש״ח, נווה שאנן 26, תל אביב
6. ורניקי | שו
המסעדה האוקראינית הנהדרת והאותנטית של רחוב קרליבך מביאה טעמים וניחוחות סובייטים ביתיים. זה כל כך בלבה של המסעדה, ושל אנה העומדת בראשה, כך שגם מי שלא מגיע מחבר העמים לשעבר יוכל להתענג על תחושת הביתיות המזוקקת. אמרתם ביתיות, אמרתם ורניקי. כאן עושים אותו לפי הספר – בצק חיטה ממולא ומהודק לכדי חצי סהר, במילוי כרוב, תפוחי אדמה, בשר או דובדבנים חמוצים, למי שממש רוצה ללכת עד הסוף. וזה אתם. להוסיף שמנת חמוצה וליהנות מכל הטוב הזה.
62–69 ש״ח למנה של שש יחידות. קרליבך 2, תל אביב
7. סמוסה | גורקה קיטשן
אם יש לנו מקום חם בלב לכיסונים, אז קל וחומר לכיסונים מטוגנים. הסמוסות של גורקה קיטשן נהדרות, ממולאות לפי מיטב המסורת ההודית בתפוחי אדמה, קשיו, אפונה וירוקים. מה שאהבנו בהן במיוחד הוא שהן מטוגנות בטיגון עדין, שלא מכביד עליהן, ולכן נותרות קלילות ומהנות עד שכמעט נמסות בפה מרוב הפריכות. גם המחיר פאן לא פחות מהביס המנצח.
30 ש״ח לשתי יחידות, ראש פינה 16, תל אביב
8. וונטון | גברת קוטייאו
מתי נקש מכין בגברת קוטייאו כיסוני וונטון בגרסה תאילנדית לא מתחנפת, מה שאומר חריףףףף. הם דקיקים, מאודים ועשויים היטב, ובתוך כיסון אחד קטן מתחבא עולם ומלואו. ראשית, הם ממולאים בשייטל קצוץ דק וריבת צ׳ילי שמקנה להם את הפיקנטיות המדוברת. נוספים להם אויסטר סוס, שום מטוגן, בצל ירוק ושומשום לכדי ביס מנצח שמהונדס היטב ובא לנו אותו תמיד בפה.
52 ש״ח לארבע יחידות, יום טוב 2, תל אביב
9. שישברק | מנאל
בתוך תבשיל יוגורט, שום ולימון, שישברקים קטנים ועגלגלים ספונים להנאתכם. באמת שלא צריך יותר מזה, עם הרוטב הנספג בכיסונים ממולאי בשר הטלה, והטעמים המתפזרים בריקוד בתוך הפה. כיסונים מזרח תיכוניים שראויים בעצמם להסכם שלום גורף.
70 ש"ח ל-15 יחידות, שרונה מרקט, אלוף קלמן מגן 3, תל אביב