אוכלים עם העיניים: המנה #הכי_יפה_בעיר

אם גם אתם אוכלים עם העיניים, בוודאי תבינו את חשיבותה של הקטגורייה הכי טעימה בסקר #הכי_יפה_בעיר שלנו. מי עשתה את זה הכי טוב? אתם החלטתם

המתמודדות בקטגורית המנה הכי יפה בתל אביב
המתמודדות בקטגורית המנה הכי יפה בתל אביב
5 ביולי 2018

זה לא סוד ולא בושה לומר שאנחנו אוכלים עם העיניים. אספנו ארבע מנות שעושות את מלאכת האכילה לקשה במיוחד (פשוט חבל להרוס את כל היופי הזה), ונתנו לכם לבחור מי מהשפים האחראיים עליהן עשה את זה הכי טוב.

הזוכה בתואר #הכי_יפה_בעיר: סשימי טונה, משייה

המנה הזוכה: הסשימי של משייה. צילום: אנטולי מיכאלו
המנה הזוכה: הסשימי של משייה. צילום: אנטולי מיכאלו

לא מובן מאליו לזכות בתואר המנה הכי יפה בתל אביב, ואתם הצבעתם פה אחד למנת הסשימי של מסעדת משייה. המסעדה, הקרויה על שם התבלין האהוב על השף יוסי שטרית, ממוקמת במלון מנדלה ויפה לא פחות מהמנה המנצחת. המנה מורכבת מכיפת סשימי טונה, לימון, יוגורט, טבעות כרשה ופרחים משתנים, העוטפת סלט חיטה עם זיתי טאסוס, פילה תפוז ופפריקה מעושנת. מדובר באחת המנות המורכבות במקום והיא מבוססת על מתכון ישן של סבא של השף.

טרטר בקר, קיטשן מרקט

טרטר בקר בקיטשן מרקט. צילום: יח"צ
טרטר בקר בקיטשן מרקט. צילום: יח"צ

מעשה ידיו של השף יוסי שטרית, טרטר הבקר היפהפה הזה מורכב מפילה בקר מתובל עם איולי חזרת, גרעיני דלעת מסוכרים, איולי מוחמץ והכל מוגש בפידור של עשבי תיבול יבשים. מפתה ועם זאת קלה לאכילה, המנה הזו נחשבת כפייבוריטית במסעדה ומתאימה לחך הישראלי שאוהב את החריפות המיוחדת בה.

טרטר שרימפס, מלגו ומלבר

טרטר שרימס במלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי
טרטר שרימס במלגו ומלבר. צילום: אפיק גבאי

המנה המושלמת הזו של שף מוטי טיטמן מציגה את הדיוק של היד שלו שכל כך שובה אותנו. קוביות שרימפס עם אבוקדו, בצל סגול, עגבניה וקרם חלפיניו חריף. טירוף.

צ'ראשי, דיינינגס

צ'ראשי בדיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו
צ'ראשי בדיינינגס. צילום: אנטולי מיכאלו

המטבח היפני בדיינינגס, בו מצלחת כמו שצריך השף דורון לוי, יוצר פרשנות עכשווית למנות מסורתיות עם חומרי גלם מקומיים. מנת הצ'ראשי היא צלחת של אורז סושי עם דגים טריים – סלמון, אקאמי טונה, צלופח, שרימפס ואיקורה עם ווסאבי (מומלץ להוסיף מעט סויה). מיצוי מושלם של האסתטיקה היפנית והאהבה שלנו למגוון משוגע של טעמים. אריגאטו!