זוכה "מאסטר שף" רוצה לבשל לכם ארוחות מיוחדות בחיק הטבע

הלל גרדי במצפה הימים (צילום: טיים אאוט)
הלל גרדי במצפה הימים (צילום: טיים אאוט)

הלל גרדי, רועה הצאן שהפך לכוכב ריאליטי, לא רואה את עצמו כרגע נכנס למטבח של מסעדה. בינתיים, דווקא במלון מצפה הימים שבגליל הוא מתחיל להכין ארוחות מיוחדות - ובמקביל לבשל גם ארוחות בחיק הטבע בחווה בה הוא מתגורר, קרוב לעיזים שלו

16 בנובמבר 2022

דיו הריאליטי טרם יבשה על תום העונה האחרונה של מאסטר שף (על עונת ה-VIP נדלג, ברשותכם), והזוכה הלל גרדי כבר עושה את טבילת האש בעולם האמיתי. הלוקיישן: מלון מצפה הימים מקבוצת מלונות exclusive של ישרוטל, קרוב לירקות האורגניים שגדלים בחוות המלון. גרדי הסתמן כבר מתחילת העונה כאנטיתזה לבשלן ביתי – קהל היעד של מאסטר שף. הוא הביא לאולפן אש ועשן, עשבים ותבלינים שליקט והיכרות עם החי והצומח המקומיים שספג בהיותו רועה צאן ומטפל באמצעות עיזים.

בהינתן כל זאת, החיבור בינו לבין הריזורט היוקרתי כבר אינו נשמע מופרך: המטבח של מצפה הימים נשען כמעט אך ורק על תוצרת החווה החקלאית הצמודה, מירקות ופירות עונתיים ועד מחלבה המייצרת גבינות וקונדיטוריה צמודה. שף המלון, רונן ולדמן, מסייע לגרדי שמגיש בארוחות המיוחדות ארבע מנות: לחם טאבון עם סלסת עגבניות מגי, ציטרה ופטה מהחווה שרופה בטאבון, מנה אישית בטעם וניחוח של טבע; קובנייה מוסר ים על יוגורט, זרעי עגבניה וקרקר סומק, פרשנות לקובנייה של נוף עתמאנה שהוא הגיש בתכנית; סלט ניצנים מנבטי חמנייה, צנונית וברוקולי, עם ירקות שורש וגרגירי רימון, גרעיני דלעת מיץ תפוזים ועלי זעתר; וקונפי לברק בטאבון עם קרעי פיתה, שום קונפי וזעתר מיובש לכבוד עונת המסיק.

מהריאליטי למציאות. הלל גרדי (צילום: טיים אאוט)
מהריאליטי למציאות. הלל גרדי (צילום: טיים אאוט)

"היה מעניין להוציא את המנות לעולם האמיתי וכיף לקבל פידבק כל כך חם", אמר גרדי לאחר הארוחה הראשונה בסדרה שהתקיימה שלשום (שני, 14.11). "ברגעים כאלה אפשר להבין את מי שבוחר בבישול כמקצוע". האורחים, מצידם, צובאים על המנות שבמזנון, המוגשות בתוספת לארוחת הערב הרגילה במלון. הפחות ביישנים שבהם ניגשים לגרדי, שעומד מאחורי עגלה גדולה במרכז האולם ומכין קובנייה, ומבקשים סלפי. השף הצעיר מתמסר בחיוך נבוך ונהנה מתשומת הלב, אך בארבע עיניים הוא מודה שאינו מתכוון להמיר את המרחבים הפתוחים והתקשורת עם העיזים במטבח של מסעדה. במקביל לארוחות במלון, הוא החל לערוך ארוחות בטבע בחוות עין כמונים, בה הוא מתגורר. "אחרי הטירוף של מאסטר שף חיפשתי מקום לחזור בו למרעה. לפני שהחווה של שי זלצר נסגרה עבדתי שם, ולכן היה לי טבעי להתייעץ עם בני המשפחה. הם המליצו על עין כמונים ומאז אני כאן".

לאפה שיצאה הרגע מהמדורה – תקראו לזה סנדוויץ רועים. הלל גרדי מבשל בטבע (צילום: טיים אאוט)
לאפה שיצאה הרגע מהמדורה – תקראו לזה סנדוויץ רועים. הלל גרדי מבשל בטבע (צילום: טיים אאוט)

הארוחה בטבע משקפת את החיבור החזק בין גרדי לאדמה. הוא מצביע על עצים ושיחים, מסביר על תכונותיהם של גרגרים ועשבים, מציע לטעום כשמותר, קוטף ומלקט. למנה ראשונה הוא מכין סנדוויץ' רועים, מעין לאפה מגולגלת במילוי גבינת פילרדון מתוצרת עין כמונים. הגלילים נכנסים לרשת שהוא מניח מעל מדורה, והטעם נפלא. עוד בתפריט (אין תפריט כמובן, הכל תלוי באדמה ובעונה) סלטים רעננים, מדפונה מבשר עז וירקות שורש שבושלו בבור באדמה מספר שעות, ורמוט מתובל בצמחים מהטבע וקינוח תפוחים בטאבון וגלידה ביתית. הארוחות מתקיימות בקבוצה של 25 איש לכל היותר, ועבור עירוניים עד העצם כמונו זו החוויה הקרובה ביותר לטבע שאפשר לבקש.

הארוחות במצפה הימים מתקיימות בתאריכים 23.11, 28.11, 11.12, 13.12, ו-18.12. מחיר מ החל מ-1463 ש"ח, על בסיס אירוח חצי פנסיון. ארוחה ללא לינה אפשרית בתיאום מראש בלבד במחיר 220 ש"ח, מחיר הארוחה בטבע טרם נקבע. להזמנות באתר