חג השמן לא עוצר באדום: 4 המבורגרים חדשים לחנוכה

אם לנגוס בסופגניה ממולאת, מצופה ומזוגגת כבר לא מגרד את סף הגירוי שלכם, אולי כדאי לכם לנסות את ההמבורגרים הפופולאריים בעיר בגרסת החג המוגזמת

סוסו אנד סאנס. צילום: רן בירן
סוסו אנד סאנס. צילום: רן בירן
26 בנובמבר 2018

רשתות ההמבורגרים נערכות לצירוף של חופשה מבית הספר ומזג האוויר ההפכפך, עם פסטיבלים של המבורגרים מיוחדים. עשינו בשבילכם שעורי בית וטעמנו את המהדורות המיוחדות של ההמבורגרים.

סוסו אנד סאנס

בשושו בשושו סוסו ובניו התחילו למכור מנת ספיישל המבורגר של ביונד מיט. קציצת הפלא הטבעונית מארצות הברית, העשויה חלבון אפונה, נמכרה קודם רק במסעדת זכאים, ועכשיו מצאנו אותה בשני סניפי סוסו. הלחמנייה הדוגמנית עם דוגמת האיקס הפוטוגנית על הראש, מתאבזרת בקציצה, שיש לה ריח בשרי חשוד, טעמים שמנוניים של בשר, ורדרדות בשרית, אבל מרקם מעט יותר פתותי משל בשר טחון. טבעונים יכולים להטעות עם זה חברים קרניבורים ולשקר להם במצח נחושה שזה בשר, להנציח את החברים מאמינים ולהעלות לסטורי. בסוסו יציעו לכם במנה גבינה טבעונית, אבל אפשר להמיר אותה גם בגבינה רגילה, ורוטב טבעוני, וכמובן עגבנייה, חסה ובצל. התוצאה היא המבורגר לג'יט גם לטורפים. עתה נדרשת גם מהדורת דיאבולו לעניין הזה. לעומת ניצחון הקציצה, המחיר מדאיג, 65 ₪ לפני צ'יפס. למרות חסם המחיר אתם תהיו סקרנים מכדי להתאפק ובטוח תזמינו.

סוסו אנד סאנס, דיזנגוף 166, החשמונאים 96, תל אביב

עוד כתבות שיעניינו אותך:
הצביעו: ההמבורגריה הכי טובה של 2018
הגיע בווטסאפ: ההמבורגר הסודי שמשגע את העיר
ענף המסעדנות קורס והשפים התל אביבים יוצאים למלחמה

אגאדיר

כשהים בתל אביב צלחת, גולשי הגלים על המסך של אגאדיר בר בנחלת בנימין גולשים שעות נוספות. אתם הולכים לבלות איתם את החורף, שכן המנה הזאת מתפריט החורף לא תגיע אליכם בשליחות הביתה.
השף דוחול ספאדי בנה עבור אגאדיר את המנה הנקראת המבורגר דיאנה ועשויה קציצת מעולה שמורכבת מבשר בקר וטלה (250 גרם). על הקציצה השמנמנה מונחת פרוסה גדולה ועבה של גבינת עיזים עוקצנית שנמסה לאיטה. רכיבים נוספים בתוך הלחמנייה הגדולה והרכה של אגאדיר; רוקט מרענן, שמוסיף נשיכת מרירות עדינה, שמתכתבת עם איולי הלימונים הכבושים המריר, שכבר הופך את המנה הזאת למורכבת ומתוחכמת ואפילו קצת מאתגרת, כיאה למנת פודיז. עגבניות שרי ובצל סגול סוגרים את ההגשה לכדי מראה קלאסי והופכים את רגע סגירת הלחמנייה על הקציצה למאתגר. תאלצו להחליט האם להפוך את הקציצה על הירקות או את הירקות על הקציצה, בכל מקרה זה חייב להיות מהיר והחלטי, אחרת יתפרק.
המנה של דיאנא בורגר יקרה גם יחסית לז'אנר (79 ₪), אבל זהו אחד ההמבורגרים המוצלחים בעיר נכון לעכשיו.

אגאדיר, כל הסניפים

דיאנה, אגאדיר. צילום: איתן וקסמן
דיאנה, אגאדיר. צילום: איתן וקסמן

מוזס

מוזס מצידם השיקו מנת המבורגר משועשעת במהדורה מוגבלת לחנוכה. קוראים לזה סופגניית אסאדו. בפועל תקבלו לחמנייה מתקתקה ואוורירית שמזכירה בריוש אבל לא סובלת מטיגונים מעיקים של סופגנייה, מלאה בבשר מפורק מז'אנר הכריכים של המוסד לסנדביצ'ים מיוחדים. הבשר עצמו גם הוא מתקתק (בגלל רוטב הברביקיו ותוספת ריבת בצל) וטעים. היינו מוותרים על פרורי השקדים שפוזרו על הלחמנייה-סופגנייה. נכון שהם הופכים את המראה לדומה יותר לסופגנייה ונראים כמו אבקת סוכר, שביחד עם טיפת הקטשופ, המזכירה ריבה, עושים עבודת הסוואה מעולה, אבל העוד קצת מתוק של השקדים הולך עם עניין המתוק רחוק מידי. המנה תימכר רק בחנוכה, וכל הכבוד למוזס שלא מתפרע במחיר, 46 ₪ לשתי יחידות.

מוזס, כל הסניפים

הגראז'

בסניף התל אביבי של רשת הגראז' השיקו תפריטי חנוכה מיוחדים עם טופינגס הזויים כמו קרם ברולה או כדורי פולנטה מטוגנים. אנחנו הצלחנו להשיג לקראת החג מנה שהוגשה בעבר וחזרה עכשיו לטובת התקופה הקרה. קציצת אל קפונה מבשר בקר, גבינות איטלקיות ובזיליקום. השילוב של עשב התבלין והגבינה גרם לסועדים להעניק לקציצה את הציון עשר (!). כדי לוודא שהתענוג הזה אכן יגמר בצנתור הוסיפו להמבורגר כדורי הום מייד מק אנד צ'יז מטוגנים ותועפות בייקון טלה. המחיר אמנם מבהיל 85 ₪ אבל לפחות כולל גם צ'יפס או הום פרייז ושליש גולדסטאר או יין.

הגראז', ראול וולנברג 24, רמת החייל, תל אביב, 03-6499600