המלאך גבריאל: ארוחות בלופט משגע

מילד שלא התקרב למטבח, דרך סקרנות אינסופית ועד אירוח מלא טעם של ארוחות צמחוניות בלבד. תכירו את גבריאל פליישמן, אחד האנשים שהכי כיף להתארח אצלו בבית

גבריאל. צילום: חגי הירשפלד
גבריאל. צילום: חגי הירשפלד

בשונה מהסיפורים על ילדים שגדלו בין הסירים של אמא וגילו דרכה את האהבה למטבח, גבריאל פליישמן הכין את המג'דרה של סבתא שלו רק בגיל 25. אחרי שעבד אצל אורנה ואלה ובאוזריה, במקביל לסדנאות אוכל שהוא מעביר לפי עקרונות האיורוודה (תורת רפואה הודית), החליט פליישמן לפתוח את המטבח שלו לארוחות יוצאות דופן. עקרונות האיורוודה מלווים אותו גם בבישול, דבר שבא לידי ביטוי בשימוש בתבלינים שעוזרים בעיכול, בחומרי גלם עונתיים ועוד. את הארוחה מגיש פליישמן בלופט בשכונת מונטיפיורי כשברקע נערכת הופעה חיה של ערן זמיר, המתמחה בסגנון אלקטרו אוריינטלי.

ארוחה אצל גבריאל. צילום: דיה טולקציר
ארוחה אצל גבריאל. צילום: דיה טולקציר

תפריט לדוגמא: עלי גפן בתנור עם רוטב יוגורט וסומאק; לחם גרוזיני; טחינת זהב עם תבלינים סודיים; גזרים צלויים בגי (חמאה מזוקקת) ומלח ים; חורשט סבזי עם שעועית אדומה, מנגולד וצנובר ולקינוח: כנאפה בעבודת יד.

[tobutton text="%22%u05DC%u05E2%u05DE%u05D5%u05D3%20%u05D4%u05D0%u05D9%u05E8%u05D5%u05D7%20%u05E9%u05DC%20%u05D2%u05D1%u05E8%u05D9%u05D0%u05DC%22" link="%22https%3A//www.eatwith.com/list/host/1395/%22" theme="orange1" target="_blank" ]

[tmwdfpad]