לאכול כמעט בזול: 3 דילים מומלצים במסעדות שלא כדאי לפספס

שצ'ופק (צילום אפיק גבאי)
שצ'ופק (צילום אפיק גבאי)

לצד הזינוק המתמשך במחירי המסעדות והברים והעובדה שלאכול בחוץ בתל אביב על בסיס קבוע זו התאבדות כלכלית, פה ושם אפשר לפגוש איזה דיל טוב, נדיב ומפתיע שמזכיר לנו שאפשר כנראה גם אחרת. ויש לנו שלוש דוגמאות עדכניות

10 בפברואר 2025

להזמין אוכל הביתה זה כבר יקר מדי. לאכול במסעדות ממש טובות על בסיס קבוע זו התאבדות כלכלית. מה נשאר לפודיז תפרנים? לבשל בבית, לחפש מסעדות זולות וטובות בנווה שאנן, ולרחרח ללא הרף אחר עסקיות שבאמת משתלמות, שעות שמחות במיוחד או דילים מפתיעים במסעדות מהדרגים היותר עליונים. בחרנו להמליץ היום על שלושה דילים עדכניים ונדיבים שעוררו בנו התרגשות, כי נדיבות היא באמת המצרך הכי נדיר במטבחי עירנו. לא טוב לכם? תחזרו ביום אחר.

>> המון אוכל למחשבה: דירוג כל המסעדות של אייל שני בתל אביב
>> ציר הרגע: 10 קערות הראמן הכי טובות בתל אביב

בגבוה // האפריטיבו של תריסר

למה כדאי: תריסר, אם החמצתם, היא המסעדה המאוד ייחודית של שף ענר בן רפאל פורמן בשוק הנמל, ואם בדרך כלל היא קצת מחוץ להישג ידכם, אז באפריטיבו המדובר שלה היא מציעה דיל מרהיב של חמש מנות קטנות (אך לא זערוריות) ב-52 ש"ח, בנוסף ל-15 אחוז הנחה על תפריט הערב והאלכוהול.
מה טעים: כל מה שהאיש הזה מבשל. נראה אתכם מתאפקים לא להזמין חצי תפריט.
אווירה: חלומית ומצועפת מבט אל מול הים.
>> תריסר, שוק הנמל, האנגר 12

מחמם את האווירה. אפריטיבו חורף, תריסר (צילום חיים יוסף)
מחמם את האווירה. אפריטיבו חורף, תריסר (צילום חיים יוסף)

ביומולדת // ה-30 של שצ'ופק

למה כדאי: מסעדת הדגים האהובה בצפון בן יהודה חוגגת את סיום העשור השלישי שלה, עניין מרגש במיוחד בעיר שבה מסעדות בנות 5 מוגדרות כ"וותיקות". תמיד טעים ופשוט ולא נורא יקר שם, אבל לכבוד חגיגות יום ההולדת ה-30 יוצג שם לאורך פברואר תפריט של ראשונות, קינוחים וכוסות יין ב-30 ש"ח. וזה ממש כדאי.
מה טעים: ב-30 ש"ח, כן? ארטישוק על הגריל, ראשי קלמרי, דגיגים מטוגנים ואולי הכי חשוב: קרם בוואריהההההה
אווירה: תגידו מזל טוב.
>> שצ'ופק, בן יהודה 256

שצ'ופק (צילום: אנטולי מיכאלו)
שצ'ופק (צילום: אנטולי מיכאלו)

בשמחה // הפי האוור בשוק הפשפשים

למה כדאי: מדי יום שלישי ב-18:30 בערב, מרימה עיריית תל אביב-יפו את שוק הפשפשים עם הופעות חיות בפרויקט "השעות השמחות של יפו", והברים והמסעדות באזור מגיבים בהתאם עם שלל מבצעים משתלמים על התפריט ועד 50 אחוז הנחה על הדרינקים.
מה טעים: אנחנו אוהבים את השאפה בר (25 אחוז הנחה) ואת קפטן הוק (20 אחוז הנחה), אבל המבחר באזור מסחרר ויש משהו לכולם.
אווירה: לא יזיק לכולנו קצת מההפי הזה.
>> שוק הפשפשים, מדי שלישי בערב

הפי הפי האוור האוור. שוק הפשפשים (צילום: דימה חבר)
הפי הפי האוור האוור. שוק הפשפשים (צילום: דימה חבר)