המשקאות הכי שווים לקיץ 2020

בסימן חזרה לפשטות ולשקיפות, הקיץ נשתה בעיקר ג'ין ובירה. על המדפים כבר ממתינים מותגים חדשים שיעזרו להקל על החום, הלחות והייאוש

קיץ סגול ופרחוני (צילום: יח"צ)
קיץ סגול ופרחוני (צילום: יח"צ)
5 ביולי 2020

ג'ין

Hendricks Midsummer Solstice

אהבתם את המלפפון? קבלו את האח הסקסי הנדריקס מידסאמר, מהדורה מוגבלת שנושאת את שם היום הארוך ביותר בשנה. המאסטר דיסטילרית לזלי גרייסי הוסיפה לתבלינים הקבועים תמציות פרחים, שמעניקות למשקה ארומה פרחונית־הדרית קלילה ומעניינת. בתוספת טוניק צונן ופלח תפוז תקבלו דרינק קיצי קליל בכלום מאמץ, והבקבוק הסגול לגמרי מדבר אל הפאשניסטה שבנו. מחיר: 180 ש"ח.

YU GIN

השם טפרברג מקושר אסוציאטיבית ליין וליקב הישראלי הוותיק. אמוץ טפרברג, דור שישי לשושלת, בחר להקים לפני שנתיים את חברת 'הבקבוק' ליבוא משקאות אלכוהוליים מכל העולם. Yu Gin מיוצר באזור קוניאק, והוא מחבר בין מסורת יפנית של שימוש ביוזו והשראה משפים וקונדיטורים צרפתים. היוזו מעניק למשקה הקלאסי קיק הדרי ברור ומובחן, שטעמו ממשיך לרחף בחלל הפה הרבה אחרי ששאר התבלינים נעלמו: ערער, ליקריץ', כוסברה ופלפל סצ'ואן. הבקבוק מרהיב בכל קנה מידה – זכוכית שקופה מעוטרת בקווים זורמים בהשראת אסתטיקת גינון יפני מסורתי. אפשר לשלב את היו ג'ין בקוקטיילים אך בעינינו הוא במיטבו נקי עם קוביית קרח. מחיר: 159 ש"ח למארז בקבוק + שייקר.

יו ג'ין מארז (צילום: יח"צ)
יו ג'ין מארז (צילום: יח"צ)

NAUD

עוד ג׳ין צרפתי המיוצר בקוניאק, שמגיע מעוטר במדליית כסף בתחרות ג׳ין מאסטרס 2018 ועיטורים גם מתחרות IWSC הבינלאומית. כאן פרופיל הטעמים אדמתי, מתקתק ועגול יותר ובעיקר מבושם מאוד. 12 מרכיבים בוטניים,העוברים השרייה של 10-7 ימים ואז מזוקקים בדודי נחושת מסורתיים. התוצאה היא ג׳ין עתיר ניחוחות של פרחים והדרים, וטעמי ערער, מנטה, הל וברגמוט. אפשר לערבב אותו בקוקטיילים, אבל המורכבות שלו תהפוך אותו לשותף אידיאלי למי טוניק איכותיים. מחיר: 139 ש"ח.

ג'ין NAUD (צילום: יח"צ)
ג'ין NAUD (צילום: יח"צ)

Bickens

תשכחו משיגועי קיץ כי לביקנס יש אופי בריטי מובהק לא פחות מוויליאם וקייט. הוא מיוצר במזקקת לנגלי הוותיקה כבלנד משני תזקיקים, שכל אחד מהם מבוסס על אותם עשרה מרכיבים בוטניים אך במתכון שונה. התוצאה יבשה במובן הטוב של המילה, פרופיל טעמים ששם את הערער במרכז ומקיף אותו בארומות הדרים מבושמות. בזכות האיפוק הביקנס מתאים לקוקטיילים (הכנו נגרוני שיצא מוש) וגם לעונות קרירות יותר. מחיר: 129 ש"ח לבקבוק בנפח 1 ליטר.

ג'ין ביקנס (צילום: יח"צ)
ג'ין ביקנס (צילום: יח"צ)

Mistral Rose

במדף בקבוקי הג'ין הוורוד האופנתי, המיסטרל בולט בגוון ורדרד עדין. הוא מיוצר בפרובאנס בכמות קטנה בזיקוק כפול – ערער, הל, פלפל ורוד ורכיבים בוטניים נוספים בדוד אחד, ובדוד אחר תימין, בזיליקום, אשכולית ורודה ועשבי תיבול עדינים נוספים. התוצאה קיצית, רעננה והדרית מצד אחד, ומצד שני היא מחוברת לחבל הארץ היפהפה בארומות ובטעמים. טרה ז'ולי. מחיר: 119 ש"ח

מיסטרל ג'ין (צילום: יח"צ)
מיסטרל ג'ין (צילום: יח"צ)

גורדונ'ס פינק

הטרנד הוורוד עדיין חי ובועט ומצטלם היטב באינסטגרם: יצרנית הג'ין הוותיקה גורדונ'ס משיקה לקיץ ג'ין ורוד שמבוסס על המתכון המקורי של המבשלה משנת 1880 בתוספת פירות אדומים. הטעם והצבע המתקתקים מנגישים את המשקה הקשוח לדור שלא גדל על ערער ואנג'ליקה. מחיר: 79 ש"ח.

גורדונ'ס פינק (צילום: יח"צ)
גורדונ'ס פינק (צילום: יח"צ)

 

בירה

Jem's Summer Ale

גרסת הקיץ הישראלי של הברומאסטר ג'רמי וולפלד צבועה בארומת הדרים מרעננת. לסאמר אייל יש 5 אחוזי אלכוהול שבאים טוב בחום ובלחות ומרירות קלה מאוזנת בטעמי צוף או דבש שנשארים בפה אחרי שהבירה מחליקה בגרון. מחיר: מ־13 ש"ח לבקבוק 1/3 ליטר ואפשר גם בבקבוק ליטר שניתן לריפיל במחיר מוזל, לטובת האקולוגיה והחיסכון. להשיג בסניף הקרוב אליכם (כנראה רמת החייל וגבעתיים) ובמשלוח דרך האתר.

Jems Summer Ale (צילום: דרור כץ)
Jems Summer Ale (צילום: דרור כץ)

Luma

לא בכל יום ברומאסטרית ישראלית משיקה בירה שתימכר בכל העולם. בירת לומה החדשה של קרלסברג היא סוג של גאווה לאומית: הברומאסטרית ענת מאיר פיתחה בירת לאגר קיצית וקלילה עם שלושה סוגי כשות ובישול בשיטת Dry  Hopping (הכשות מוכנסת בשלב מאוחר של התסיסה), שמאפיינת מבשלות בוטיק. לומה מכילה 5.2 אחוז אלכוהול, היא אינה מסוננת ויש לה כוס תואמת שעוצבה במיוחד לשדרוג חוויית השתייה. שימו בצידנית וקחו לים. מחיר: כ־30 ש"ח לשישייה.

LUMA (צילום: סטודיו פירמה)
LUMA (צילום: סטודיו פירמה)

Saison Melon

במבשלת שפירא השיקו לקיץ בירה זהובה קלילה ומרווה עם 4.4 אחוזי אלכוהול וטעם עדין של פרי ברקע. "רצינו לקחת את סגנון סיזון, שבאופן מסורתי מופיע כבירת אייל בהירה וקלילה שבושלה בחוות בבלגיה וצרפת, ולמזג אותו עם הול-מלון, זן כשות מגרמניה בעל ארומות מלון עדינות שמחמיאות לאופי המתובל של הסיזון", מסביר הבעלים דני שפירא. מחיר: 12-13 ש"ח. להשיג בחנות האונליין של המבשלה

סיזון מלון (צילום: אודי קצמן)
סיזון מלון (צילום: אודי קצמן)

SOL

במקום קורונה – הבירה, לא המגפה – שפחות כיף להחזיק ביד, קבלו את המחליפה SOL: בירת לאגר בהירה מבית היינקן. למותג המקסיקני יש 4.5 אחוז אלכוהול, טעם קליל שמתאים לקיץ ובעיקר קונוטציה חיובית של שמש וחוף כחול באיסלה מוחרס. מחיר:  30-35 ש"ח לשישייה

 

בירה סול (צילום: יח"צ) 

ועוד חדשות

טעימות וקוקטיילים

חברת DrinkTLV מפיקת שבוע הקוקטיילים השיקה לרגל המצב את מזיגה חופשית, מיזם אלכוהול לשימוש בבית המציע שני סוגי מוצרים: ערכות טעימת ויסקי, ג'ין וטקילה למתחילים, חובבים או מביני עניין בצורת 5 בקבוקוני טעימה (50 מ"ל כל אחד) + גלויה מקצועית המסבירה על המזקקות, הבקבוקים והכוונה לביצוע הטעימות; וערכות להכנת קוקטיילים + כוסות והוראות הרכבה. מ־89 ש"ח פלאס הטבה בלעדית שהשגנו לכם: קוד קופון TimeOut שמקנה 15 אחוז הנחה על כל הערכות עד 15.7. להשיג באתר

מזיגה חופשית בבית (צילום: יח"צ)
מזיגה חופשית בבית (צילום: יח"צ)

קוקטיילים מקצועיים

המיקסולוג בן זנזורי (הולי) מכין מרגריטת ג'ינג'ר, סיידקאר ועוד קוקטיילים מבוקבקים שמגיעים במארז מעוצב (300 מ"ל לשתי כוסות, 800 מ"ל לחמש כוסות) כולל פרוסות פרי מיובש ותערובת תבלינים לעיטור שפת הכוס. מחיר: 50/125 ש"ח, וניתן לצרף כוס קוקטייל בעלות של 15 ש"ח. הזמנות בווטזאפ 050-7917196 ובאינסטה bz_cocktails

Pet Nat מיקב דלתון

בטיימינג מושלם לשבועות משיקים ביקב דלתון את ה־Pét-Nat – יין מבעבע טבעי שעובר תסיסה אלכוהולית בתוך הבקבוק. יש לו ארומת תפוחים ואשכוליות כי בכל זאת חג חקלאי, ובועות חמודות שמעקצצות בפה. הפט נט (קיצור של Pétillant Naturel, "תסיסה טבעית" בצרפתית) הולם כל הזדמנות שמבקשת יין קליל והוא מחמיא במיוחד לגבינות טובות ודגים נאים. 78 ש"ח.

פט נט מבעבע טבעי (צילום יחצ)
פט נט מבעבע טבעי (צילום יחצ)