תימני אחד נכנס לבר: הסאלוף מהתקווה פותח חמארה בנחלת בנימין

סאלוף, ג'חנון ושאר פחמימות שתימנים אוהבים - חמארה על טוהרת המטבח התימני נפתחה בפלורנטין

הסאלוף. צילום: אנטולי מיכאלו
הסאלוף. צילום: אנטולי מיכאלו
5 בפברואר 2015

זהו סיפור חוצה יבשות ושווקים ובמרכזו אורי לוין. לוין הוא בן לתפוצה הפולנית ואחד ממקימי החמארה דלידה, שהתאהב בווייב של מאפיית הסאלוף התימנית משוק התקווה. פיתת הסאלוף הרכה שבתה את לבו, וכך גם מאפה הקובנה החמים והמתקתק, הג'חנון, המלאווח המתפצפץ וכל הפחמימות שיש למטבח התימני להציע. לוין נלכד רגשית באווירה ההוללת של בר הסאלוף שבשוק התקווה, וזה מילא אותו תאווה. לוין החליט ללכת עם האמת שלו עד הסוף ויצר שיתוף פעולה עם בעלי מאפיית הסאלוף כדי לפתוח את הסאלוף ובניו – חמארה, אוכל וכל מיני משקאות אלכוהוליים בסיטונות וליחידים – ברחוב נחלת בנימין סמוך לשוק לוינסקי.

החמארה התימנית החדשה נוטה לצביון ההפסטרי: הקירות מגולחים עד לבנים, המשטחים בתכלת, שרפרפי עץ בהירים ניצבים לצד השולחנות, וברזי בירה וכוסיות לשוטים של ערק מעטרים את היכל התהילה. בניגוד לסניף האם של הסאלוף בשוק התקווה – שלא יגיש לכם שום מאכל בשרי ממניעים צמחוניים – בסאלוף של לוינסקי יתווספו מאזטים קטנים לתפריט וייתכן שחלק מהם יהיו בשריים.

מסקנות אופרטיביות לשכנים הפלורנטינאים: אם לא תבואו לתקווה, התקווה תבוא אליכם.

סאלוף ובניו, נחלת בנימין 80, 5221344־03, ראשון־חמישי