קבלו את "הספוילר": אתר טלוויזיה חדש מבית "טיים אאוט"

כולם רוצים להתאחד עם המסך. מתך הסרט "וידיאודרום" (צילום מסך)
כולם רוצים להתאחד עם המסך. מתך הסרט "וידיאודרום" (צילום מסך)

אנחנו מופצצים בתוכן ויזואלי 24/7 וזקוקים יותר מתמיד למחסה. אנחנו מקימים את "הספוילר" מתוך התחושה שהצפת התוכן בכל הפלטפורמות דורשת היערכות חדשה מיוחדת, ובעיקר מתוך הרבה יותר אהבה לטלוויזיה מכפי שנחשב בריא

החיים הם מסך ארוך ורוגע. השלב הבא באבולוציה של ההומו-סאפיינס הוא ההומו-טנטוריום, האדם הממוסך, שחייו נמדדים בזמן מסך ועיניו אינן ניתקות מן המשטח השחור הנוצץ, הידיים מלטפות אותו, ממזמזות אותו, מכירות בו כל זיז ושריטה באופן אינטימי כאילו היה אקסטנשן של הגוף. ולמה כאילו? החיים שלנו טמונים ומוצפנים בתוך המסך שבכיס שלנו ומתוך המסכים שסביבנו משודרות אלינו ללא הרף גרסאות של החיים שלנו. המסך הוא האובייקט והסובייקט. הדבר האמיתי והסימולקרה שלו. זה יכול להיות מאוד מבלבל. בשביל זה אנחנו כאן.

אנחנו מופצצים בתוכן ויזואלי 24/7 וזקוקים יותר מתמיד למחסה. הילדים בטיקטוק ובטוויץ' ובסוויץ' עם יוטיוברים וסטרימרים ואנחנו בקושי מבינים מה הם רואים שם. יש לנו נטפליקס ויש VOD ויש קופסה שחורה מלאה בערוצים ויש טורנטים ויש אתרי סטרימינג וסדרות וסרטים, עוד מעט יגיעו גם דיסני, אפל ו-HBO לקחת לנו את הכסף ואנחנו נצעק "שאט אפ אנד טייק מיי מאני" כמו פריי ב"פיוצ'ראמה". אם זוהי מתקפה מסיבית על התודעה, חסרת תקדים בתולדות המין האנושי, אז אין לנו סיכוי. אנחנו אוהבים סיכויים נמוכים.

"הספוילר". תראו תראו
"הספוילר". תראו תראו

אנחנו מקימים את "הספוילר" מתוך "המסך", מדור המסכים של "טיים אאוט", ומתוך התחושה שהצפת התוכן בכל הפלטפורמות דורשת היערכות חדשה ומיוחדת, מקלט מהפגזת המדיה, פילטר שיסנן את התוכן הרעיל והמיותר שנשפך מן המסכים, רפסודה באוקיינוס של רעש לבן. זה נשמע אולי הרבה לבקש מאתר אינטרנט צנוע, אבל זה הרי תפקידה הבסיסי של עיתונות תרבות: לאצור את המיטב, להמליץ על הראוי, לתקוף את הבזוי, למיין, לקטלג ולתעד. אנחנו מאוד בקטע.

"הספוילר" יהיה התשובה הפשוטה לשאלה הלא פשוטה "מה רואים היום?"; יהיו כאן יותר רשימות, יותר המלצות, יותר ביקורות, יותר ריקאפים, יותר כותבים, ובעיקר הרבה יותר אהבה לטלוויזיה מכפי שנחשב בריא. האתר הזה יתמלא בתוכן במהירות בימים ובשבועות הקרובים. העיסוק בטלוויזיה בישראל נעשה רדוד וברנז'אי יותר בעשור האחרון וגם את זה ננסה לשנות.

רק התחלנו. "הספוילר"
רק התחלנו. "הספוילר"

בתחילת שנות ה-2000 חשבנו שצריך מגזינים צבעוניים ועבים כדי לכסות את כל מה שאנשים שאוהבים טלוויזיה אוהבים. 20 שנה קדימה ולא רק שאף אחד לא צריך "מדריך טלוויזיה", גם הרעיון של ערימת נייר שמאגדת טקסט ומידע מתחיל להיראות כמו אחד המוזרים שהיו לנו. אבל כולם עדיין רוצים שיגידו להם איך לבזבז את הזמן שלהם מול המסך. יש דברים שלא משתנים. תראו תראו.