מקום לחגוג את החיים מול השקיעה. העיר של אוליביה פחיירה נטר

אוליביה פחיירה נטר (צילום אסף קרלה)
אוליביה פחיירה נטר (צילום אסף קרלה)

השף-קונדיטורית המוכשרת עד צמרמורת של פאסטל וגרייס עסוקה ברגעים אלה בפסטיבל הכמהין של פאסטל (1.11-30.10), אבל רגע לפני זה סחטנו ממנה המלצות על בסיס להשראה, על הארוחה הטעימה של השנה, על המסעדה הראשונה שהתאהבה בה בעיר ועל חנות ספרים ללכת בה לאיבוד. בונוס: המלצה לאכול יותר מתוקים

>> אוליביה פחיירה נטר (כדאי שתעקבו) היא הקונדיטור-שפית של מסעדות פאסטל וגרייס בהובלת שף גל בן משה. היא עולה חדשה-ישנה מברזיל שעובדת בתחום כבר כעשר שנים, ומקורות ההשראה שלה אקלקטיים ביותר: הרקע הברזילאי, מתכונים של סבתא, הניסיון שצברה כשעבדה באוסטרליה, בשילוב טעמים וסגנונות מקומיים.

גרייס (צילום: אסף קרלה)
גרייס (צילום: אסף קרלה)

"השנתיים האחרונות היו מלאות בצער ובאי-ודאות, וסביב כל ההמולה וזעקות הכאב בכיכר החטופים – אני רואה את המסעדות כמפלט לאסקפיזם נחוץ", היא אומרת. "ישראל היא מדינה בעלת מאפיינים ייחודיים שלא דומים לשום מקום אחר, ולמדתי שלא משנה מה קורה, אנחנו תמיד נהיה פה ונמשיך לחיות ולחגוג את החיים שלנו, מבלי לשכוח לרגע את אלו שחסרים לנו, והם יהיו הבסיס ליצירת כוחות חדשים ולאופטימיות. בימים האלו, כשרוב אחינו ואחיותנו חזרו הביתה, וכמובן שלא נפסיק להיאבק עד שכולם יחזרו – מתעוררת אצלי תחושת אופטימיות מסויימת, ואני מקווה שמכאן יפתח נתיב חדש לאוויר לנשימה". בסוף השבוע הנוכחי (1.11-30.10) היא תכין לרגל ספיישל הכמהין של פאסטל קינוח בננות מקורמלות עם קרמל כמהין, קרמו שוקולד מריר וקציפת וניל.

פאסטל. צילום: אנטולי מיכאלו
פאסטל. צילום: אנטולי מיכאלו

1. צ'קולי

אחת מהמסעדות המרשימות והטעימות שהתארחתי בהן. איזור הטיילת החדשה עבר מהפכה של ממש, והפך להיות למוקד עניין לכל תל אביבי. המסעדה בעלת בר מדהים והאוכל תמיד טעים ומדויק. לשבת מול השקיעה, זו הדרך הכי טובה בעיניי לחגוג את החיים והרגעים הקטנים. מקום מטריף.
הרברט סמואל 3 תל אביב

צ'קולי (צילום: סי פיש)
צ'קולי (צילום: סי פיש)

2. מוזיאון תל אביב לאמנות

לדעתי, בניין עמיר באגף החדש של מוזיאון תל אביב לאמנות הוא אחד הסמלים האדריכליים המרהיבים ביותר שיש היום בעיר. כחלק מההכנות לקראת הרכבת תפריט קינוחים חדש במסעדת פאסטל, אני מתבססת על התערוכות השונות שהוצגו כאן במשך השנים, והן הבסיס להשראה שלי – החל מהתערוכה האייקונית של אמנית היפנית יאיוי קוסמה, דרך התערוכה האימפרסיוניסטית שהוצגה במוזיאון בתחילת השנה וכך גם עם תפריט הקינוחים הנוכחי של המסעדה, שמבוסס על תערוכת האוסף הישראלי של המוזיאון "דמיון חומרי". האמנות היא בסיס איתן להשראה, לצלחות המנות ולשילובי טעם ייחודיים וחדשים שאני משלבת בצלחת.
שד' שאול המלך 27 תל אביב

מוזיאון תל אביב לאמנות (צילום: עמית גרון)
מוזיאון תל אביב לאמנות (צילום: עמית גרון)

3. סטודיו גורשה

מסעדת שף פאן אפריקאית מיוחדת זו בשבילי חוויה חדשה. בסטודיו גורשה אכלתי את הארוחה הכי טעימה השנה: קוקטיילים מיוחדים, פתיחים מושלמים וכל מנה ששילבה קרמבל של אינג'רה פריכה הייתה ממכרת. ממליצה בחום.
סלמה 13 יפו

סטודיו גורשה (צילום מתוך האינסטגרם studio_gursha)
סטודיו גורשה (צילום מתוך האינסטגרם studio_gursha)

4. בית תאילנדי

אוכל טוב שתמיד יושב בול. בבית תאילנדי התאהבתי כבר כשעליתי לארץ בשנת 2009, ומאז זו המסעדה האהובה עליי. פלטת טעם אינסופית, ביצוע חסר פשרות ואחידות.
בוגרשוב 8 תל אביב

בית תאילנדי | צילום: דניאל לילה
בית תאילנדי | צילום: דניאל לילה

5. ספרי הלפר

חנות ספרי יד שניה עם מבחר גדול, גם באנגלית, של ספרים חדשים וישנים. מקום נהדר לחובבי קריאה, ואפשר בקלות ללכת שם לאיבוד במובן הכי טוב של המילה.
אלנבי 87 תל אביב

 

מקום לא אהוב בעיר:

כל מקום שאין בו צל. לרוע מזלי לא קיבלתי אף טיפה של מלאנין בגנים שלי והשמש הישראלית שורפת אותי בשניות. אני לא מבינה איך כל העיר תמיד בשיפוצים ואף אחד לא חושב להוסיף מקורות צל ברחובות, בכיכרות, בפארקים ואפילו בתחנות אוטובוס.

כמה מ"ר של צל יש פה? הצללה בכיכר גבעון (צילום באדיבות דוברות עיריית תל אביב-יפו)
כמה מ"ר של צל יש פה? הצללה בכיכר גבעון (צילום באדיבות דוברות עיריית תל אביב-יפו)

השאלון:

איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב?
יריד תוצרת שהיה בבית חנה בספטמבר. התאספו הרבה אנשים מוכשרים, מורים ותלמידים, שעושים אומנות בכל מיני מדיומים, מחרס לציורים לקעקועים. חשוב לי לציין במיוחד את המקעקע והמעצב גברי יעבץ, שיש לו סטייל יחודי ומיוחד, ואני מתה על הפרינטים המהממים שלו. כל כך מעורר השראה ללמוד ממנו טכניקות מיוחדות (טיפ – לפעמים הוא מעביר שם סדנאות לינולאום). פותח את הלב לגלות אנשים סביבנו שיודעים לבטא את עצמם ואת הרגשות שלהם בדרכים שונות ויפות שמובילות לשיתוף פעולה מעשיר ביום יום שלנו.

איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
אני קצת תולעת ספרים ואוהבת לקרוא הכל מהכל, אבל בתקופת האחרונה נוטה יותר לז'אנר של פנטזיה רומנטית, כסוג של אסקפיזם שעדיין מאגד את ההתמודדויות שלנו בעולם היום. אחת מהסדרות שהכי אהבתי זה "חצר של ורדים וקוצים", מאת שרה ג'יי מאס. בספרים יש בנייה מעולה של עולם אחר עם הרבה הקבלות למציאות שלנו, שמציגות התמודדות רגשית עם מלחמות, רומנטיקה וחיפוש אחר הגשמה עצמית.

לאיזה ארגון או מטרה את ממליצה לתרום או להתנדב בזמן הזה?
לעמותת "לחיות בכבוד"
, שמספקת ארוחות חמות לניצולי שואה וקשישים שנמצאים במצוקת מזון.

מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
כל החיילים והחיילות שעוצרים את חייהם ואת הקריירות ועוזבים את המשפחות בשביל לשמור ולהגן עלינו. אתם אלופים כל אחד ואחת מכם/ן.

מה יהיה?
יהיה מה שנעשה שיהיה. אנחנו בתקופה שבה חשוב לפעול ולא רק להמתין ולצפות שיהיה טוב. אנחנו צריכים להקפיד להיות יותר אדיבים וסובלניים אחד עם השני ביום יום שלנו, ולקבל החלטות ובחירות נכונות. והכי חשוב לאכול יותר מתוקים 🙂