הוא הבעלים של המלונות הכי סקסיים בעיר. לכאן הוא אוהב לצאת

ליאון אביגד. צילום: אור דנון
ליאון אביגד. צילום: אור דנון

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: ליאון אביגד מבעלי מלונות בראון שמארחים בימים אלה את "המסעדה הבאה" של רשת 13. הוא יודע איפה כדאי לאכול בעיר הזו

1. הבראנץ' של קלארו

החלל המגניב, השפע, הטעמים הנהדרים וכל הווייב כולו של אחד הבראנצ'ים הכי שווים בתל אביב: עשיר ונדיב באווירה בוהמיינית אבל מוקפדת. גילוי נאות: רן שמואלי הוא חבר אהוב, מארח נדיב ואיש עם שמחת חיים שמספיקה לעשרה אנשים. כיף איתו ואצלו.

אם זה מתחת לרדאר, משהו ברדאר שלכם לא בסדר. קלארו (צילום: ארז חרודי)
אם זה מתחת לרדאר, משהו ברדאר שלכם לא בסדר. קלארו (צילום: ארז חרודי)

2. הבר של דלידה

זה החלל האפלולי (מת על זה!), זה הפלייליסט המושלם שתמיד מתנגן ברקע, זה הצוות הקשוב והנעים מאחורי הבר, זה הקהל היפה של תל אביב. המקום תמיד מרגיש לי סקסי.

דלידה בר. סקס איז אין די אייר. צילום: אנטולי מיכאלו
דלידה בר. סקס איז אין די אייר. צילום: אנטולי מיכאלו

3. סנטה קתרינה ב'הר סיני'

היד של השף תומר אגאי גאונית, והמקום כולו הכי היפסטרי ואפסקייל שיש.

סנטה קתרינה. צילום: דניאל לילה
סנטה קתרינה. צילום: דניאל לילה

4. שילה

מכירים את המסעדות האלה שאי אפשר ליפול בהן? שלא משנה מה מזג האוויר, באיזה יום, באיזו עונה, באיזו שנה תזמינו בהן שולחן – זה תמיד הימור בטוח, תמיד מדויק, איכותי ומוקפד, תמיד הכי טוב שיש? אז שילה.

טורטליני ריקוטה ושרימפס (צילום: איליה מלניקוב)
טורטליני ריקוטה ושרימפס (צילום: איליה מלניקוב)

5. בראון ברוט

מהבראון הראשון בקלישר שפתחנו ב-2010, הבניין החום שהפכנו מבנק למלון בוטיק אייקוני ועד לבראון ברוט, המלון שפתחנו ממש עכשיו בבניין בית גאון הצופה לגן צ'ארלס קלור ולים, אין דבר שיותר מרגש אותי בתהליך הזה של הקמת מלונות אורבניים מהתחדשות עירונית. לזהות בניין שימי הזוהר שלו כבר נשכחו, לשמר או לשפץ אותו ולזרוק עליו את אבק הכוכבים שלנו. באוהאוס, ברוטליזם – היכולת לקחת סגנון אדריכלות ישן ולהפיח בו חיים חדשים ומכבדים ולהשפיע גם על כל הסביבה – זה מגניב. בתוך מתחם בראון ברוט גם קמות מדי שבוע מסעדות הזוכים באודישנים של "המסעדה הבאה", ריאליטי האוכל של רשת. המקום רוחש עשייה וממשיך את מסורת שיתופי הפעולה הקולינריים שלנו עם שפים מעולים כמו תומר אגאי, אוראל קמחי, מאיר אדוני ואייל שני. את כל הידע שצברנו בתל אביב אנחנו מעתיקים עכשיו לאתונה, שם אנחנו מחיים במקביל לבניינים בהם הקמנו מלונות גם את כל אזור ככר אומוניה המתחדשת. בואו לבקר.

דברה בראון. צילום: Max Kovalsky
דברה בראון. צילום: Max Kovalsky