בעלי הפרא יודעים איפה בתל אביב מרגיש כמו חו"ל. זאת העיר שלהם

עוד לפני שנהיו להם עיגולים שחורים מתחת לעיניים: אורי שטיינברג (מימין) ואביעד פלד (צילום: רן בירן)
עוד לפני שנהיו להם עיגולים שחורים מתחת לעיניים: אורי שטיינברג (מימין) ואביעד פלד (צילום: רן בירן)

"העיר שלי" - מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: אביעד פלד ואורי שטיינברג, שפים ובעלי מסעדת פרא, מגלים לנו איזה מסעדה הם אוהבים מאוד למרות התקלות ואיך למצוא שקט, או לחילופין, שולחן עמוס סלטים נהדרים

1. בסטה

יש לנו הערכה ואהבה גדולה לבעלי מלאכה שעוסקים באומנותם יום יום – מייצרים, מארחים ונותנים חוויה שלמה, גם אם היא מלאה ב"דפיקות בפינה" כמו צלחת סדוקה ושולחן מתנדנד. הבסטה היא מקום שאינו חף מתקלות, אך מלא יופי. מקום שבעינינו הוא מופלא. אנחנו אוהבים את אילון, אבירם וכל העוסקים במלאכה. השומר 4

בסטה (צילום: תמר דניאלי להב)
בסטה (צילום: תמר דניאלי להב)

2. עמיתה

מקום שממשיך את קו בעלי.ות מלאכה: מיכל בוטון ואנה שפירו עם החתימה האישית המאוד ברורה שלהן, שילוב של מאפה ואוכל שעובד חזק במבנה נורדי בדרום העיר. המאפים איכותיים והמקום כולו בולט בנוף. סלמה 10

מיכל בוטון (מימין) ואנה שפירו. עמיתה (צילום: אנטולי מיכאלו)
מיכל בוטון (מימין) ואנה שפירו. עמיתה (צילום: אנטולי מיכאלו)

3. הוטל מונטיפיורי

ערש הולדתנו והמקום שבו נפגשנו והתחברנו. להוטל יש תמיד פינה חמה בלב שלנו ואנחנו אוהבים אותו. מונטיפיורי 36

הוטל מונטיפיורי (צילום: אנטולי מיכאלו)
הוטל מונטיפיורי (צילום: אנטולי מיכאלו)

4. אבו נאסר חינאווי (הבחירה של אורי)

מסעדה ערבית מול הים ביפו שפועלת כמות שהיא כבר עשרות שנים. בעיני זהו המקום הכי טוב בעולם כי הוא מספק בדיוק את החוויה שאני רוצה: איך שאני מתיישב נוחתים על השולחן המון סלטים טעימים ופיתות טריות, שעושים את הבילוי נעים, מחבק ומספק. הכל קורה בקלות, החו"ל הכי קרוב שיש לי. קדם 130

5. ספרי הלפר (הבחירה של אביעד)

אני חולה ספרים מאז ומעולם וזוהי הבריחה האולטימטיבית שלי. בהלפר ספרים אני מוצא שקט, פותח ספר ומוצא אוצרות מטורפים. אני יכול לעבור בין המדפים ולהיעלם לשעות שלמות, הפעילות האהובה עלי מחוץ לעולם המסעדנות. אלנבי 87