הסודות של גבעתיים נחשפים. וזה טעים. כי זאת העיר של שחר דבח

שחר דבח (צילום גלעד ארצי)
שחר דבח (צילום גלעד ארצי)

"העיר שלי", מדור שבו בוחרות דמויות עירוניות מוכרות את המקומות האהובים עליהן. והפעם: שחר דבח הוא השף שמאחורי "אלה ותמר - המעבדה לחיים טובים" בגבעתיים, והוא בחר עבורנו את המקומות שהוא אוהב בגבעתיים ומתברר שיש בה כל מה שצריך (בלי אף מילה על הסביח של עובד, כן?)

30 ביולי 2023

1. השניצל של תמיר

במילה אחת – מוסד. בשתי מילים – שניצל מעולה. בשלוש מילים – רוצו לאכול שניצל. התפריט די רגיל כמו בשאר המקומות, אבל פיתה עם כמות מטורפת של שניצל, סלטים ופינוקים בהחלט עושה לי את זה, בכל פעם מחדש. תפוצות ישראל 4, גבעתיים

2. טיפהמרה

כשף ומיקסולוג מולקולרי, אני אוהב את החידושים ואת הפרטים הקטנים בכל מנה ובכל קוקטייל. ובבר הקוקטיילים המיוחד בגבעתיים זה בא בדיוק מושלם עם המון רגש וטעם. כצנלסון 112, גבעתיים

3. תחנת לחם

תמיד כשיש לי הרצאה קולינרית בגבעתיים, אני מוצא את ה-15 דקות האלו ונוסע לתחנת לחם. יש להם קפה מעולה ועוגה לפנים. בגדול – לא צריך יותר מזה. ויצמן 15, גבעתיים

4. פאצה פיצה

יש מלא פיצות, יש באיטליה, רחובות, אשקלון ואפילו בסן דייגו. ויש את הפיצה המעולה של פאצה, שנמצאת כמה דקות נסיעה מכם. אז תתניעי את הרכב וצאו. אחד המקומות האהובים עלי בגבעתיים. כצנלסון 52, גבעתיים

5. קצביית "אטליז גבעתיים"

קצבייה ותיקה מאוד, יש האומרים שזה ממש כמו בית מרקחת של בשר. כשף שמתמחה במטבח מולקולרי אני מאוד מתחבר לכל הקטע של הניקיון, הסדר והטריות. אווירה משפחתית, נעימה וחמימה. לפעמים אני אפילו מתקשר כשעה לפני ומוציאים לי את הדברים החוצה. סירקין 15, גבעתיים