המוזיקאי והיוצר האגדי חוגג 40 שנה לאלבום המופת "אוהב להיות בבית" בהופעה חגיגית עם אורחים, ולא שוכח את החברים שכבר אינם. תפסנו אותו לשאלון ״העיר שלי״ והוא סיפר על הסרט שפתח לו את הלב והגעגוע לעלי מוהר ("חסר כל כך בנופה של העיר")
לא באמת צריך להציג את מיקי גבריאלוב, נכון? מי שחתום על לחנים על נכסי צאן ברזל כמו ״עוף גוזל״, ״אני ואתה ו״סע לאט״ הוא מהמוזיקאים, המלחינים והזמרים החשובים והמשפיעים בישראל. בימים אלו הוא חוגג 40 שנה ל"אוהב להיות בבית", אלבומו המשותף הרביעי עם אריק איינשטיין המנוח, במופע חגיגי מיוחד. תפסנו אותו כדי לסחוט המלצות על פינות תרבותיות מלאות השראה בקריית המלאכה ובסינמטק, וגם: מה כואב לו במיוחד כשהוא עובר בשדרות רוטשילד ומה אמר לו אביגדור (זה מהצריף מחוף מציצים, אלא מי).
>>> סושי, פחמימות מפריז ומדרכות החרדה. העיר של שירה גבריאלוב
1. קריית המלאכה
מתחם קריית המלאכה, שבו יש גלריות לאמנות מכל הסוגים, כמו הסטודיו של אשתי, הציירת מיכל גבריאלוב ליטואר, ועוד הרבה אמנים. יש במקום גם אולפני הקלטה לאמנים, לזמרים ולזמרות וללהקות. בקיצור, זה מקום ששווה לבקר בו, כי הוא מלא בתרבות איכותית ובהשראה.

2. סינמטק תל אביב
מקום מלא בסרטים מיוחדים ובהשראה, וכמובן – הגלידרייה של ״דלי קרים״ מעבר לכביש.

3. שכונת שפירא
כאן נמצא הבית בו נולדתי, ברחוב מקור חיים 49. זה המקום בו חלומות ילדות על עולמות רחוקים ומופלאים על גיטרות ומוזיקה שמילאו את ראשי. מדי פעם אני מבקר שם ולאחרונה גיליתי שבאזור הזה כבר רוצים לבנות משהו חדש.

4. פלורנטין
אני אוהב להסתובב באזור פלורנטין, בין בתי הקפה ובתי העסק הקטנים שמזכירים לי את העבר שלי ואת בית הקולנוע ״ארגמן״ עם הגג הפתוח שם היינו רואים סרטים על הביטלס. אבל בעיקר אצל הבורקס הטורקי בפינה רחוב זבולון.

5. זומרפלד
חנות הגיטרות זומרפלד בכיכר המושבות שהייתה פעם. שם הייתי מסתכל על הגיטרות נפעם ולבסוף קניתי את גיטרת הבס הראשונה שלי, הופנר.

הפיל הלבן של העיר: בית דיזנגוף
בית דיזנגוף בשדרות רוטשילד 16 שאפשר היה לשפר ולשפץ. במקום הזה הוכרזה מגילת העצמאות והוא היה מוזיאון חשוב, והיום הוא עומד בודד ועזוב. עד היום השיפוץ לא הסתיים, ומי יודע אם יסתיים אי פעם. יש אנשים בדור הצעיר שלא יודעים מי היה דיזנגוף ומה הבניין הזה מסמל.

השאלון
איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון (הצגה, מופע, סרט, תערוכה או הרצאה) סידר לך את הראש או פתח לך את הלב?
הסרט הביוגרפי "מאיר שלו – הדבר היה ככה", סרט שלמדתי להכיר דרכו יותר את האדם מאיר שלו ז"ל.

איזו יצירה (סרט, סדרה, ספר או שיר) נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
צמד הספרים "המלכה" ו"היועץ" של תמר עילם גינדין ומעיין אשכולי. למדתי להביט דרכם על סיפור אחשוורוש הרבה יותר משיעורי חגים בבית ספר: ספר קריא שמצליח להיות מותח למרות שאתה חושב שאתה מכיר את העלילה.

לאיזה ארגון או מטרה את.ה ממליצ.ה לתרום או להתנדב בזמן הזה?
לסייע לחיילים הלומי קרב, לסייע בעוטף עזה ולטפל בפצעי המלחמה הקשה שעברה עלינו.
מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו או לה כרגע?
מבחינת המתים – כל מי שקבור בבית הקברות טרומפלדור. וגם עלי מוהר הוא האיש הכי תל אביבי שהכרתי. הוא עומד מאחורי המילים של "שכשנבוא", והוא חסר כל כך, גם במילותיו וגם בנופה של העיר. בימים אלו אני מציין 40 שנה לאלבום "אוהב להיות בבית" בהופעה מיוחדת שתתקיים ב-25 ביולי בשעה 21:30, ב-Up Town פארק עתידים. הקהל מוזמן לא להישאר בבית.

מה יהיה?
כמו שאמר אביגדור צברי (ההוא ״בדשא אצל אביגדור״): "יהיה, יהיה, לבניה".
