עכשיו באמת המציאו הכל: הצ'ייסריה, מקום שמגיש צ'ייסרים מיוחדים

שנעשה צ'ייסר? הצ'ייסריה (צילום Liya Geldman)
שנעשה צ'ייסר? הצ'ייסריה (צילום Liya Geldman)

זהו, הגענו לקצה של חיי הלילה: בר חדש שנפתח בנחלת בנימין מתמקד בצ'ייסרים יוצאי דופן, על בסיס תמציות, השריות ושילובי טעמים מיוחדים. כלומר, יש גם קוקטיילים ואוכל, אבל הצ'ייסר בפרונט ואנחנו פשוט שמחים שזה לא עוד בר יין

15 בפברואר 2023

סנובים, על הצ'ייסריה כבר שמעתם? אחרי גל ברי קוקטיילים וברי היין נפתח בעיר ספוט אלכוהול חדש, שעושה כבוד לדרינק שנלגם בשלוק אחד, ובקטנה. אבל אל תחשבו שמדברים איתכם פה על צ'ייסר קמפרי – בתפריט הפתיחה תמצאו שילובים כמו ג׳ין פטל וגרגרי פלפל ורוד, לימונצ׳לו עם לימון פרסי, וודקה ומנטה מרוקאית, רום בננה הל או ויסקי סקוטי עם משמש וג'ינג'ר. חטיבה אחרת מציעה השריות מחומרי גלם עונתיים, כגון וויסקי שיפון עם מנדרינה ומרווה, אגס עם וודקה קמומיל וברנדי חמוציות וקינמון.

ג'ין, פטל ופלפל ורוד (צילום Liya Geldman)
ג'ין, פטל ופלפל ורוד (צילום Liya Geldman)

הורדת צ'ייסרים אינה המצאה חדשה אבל בצ'ייסריה היא מקבלת טוויסט ונימוק. "קיבלנו השראה מהמסורות המזרח אירופאיות ששמות דגש על שימור טעמי הקיץ באלכוהול ושילבנו עם המסורת הישראלית של שתיית גזוז עם פירות וצמחים טריים. אנחנו בוחרים את המרכיבים בקפידה ומשתמשים בטכנולוגיות מודרניות כדי להגיע למיצוי הטעמים האופטימלי", מסביר ג׳ייקוב שטיינציג, שותף ומנהל הבר ואחראי על אוצרות המשקאות בקבוצה המונה חמישה חברים, שאיחדו כוחות כדי ליצור משהו חדש.

מכיוון שהתמציות וההשריות מתנהגות באופן שונה כצ'ייסר עצמאי וכבסיס למשקה, מאפשרים בצ'ייסריה ללקוחות ליהנות מכל העולמות. "יש השריות שמתנהגות טוב יותר כצ'ייסר ואחרות שעוברות טוב יותר בקוקטייל. אנחנו ממליצים לנסות השרייה בצורת צ'ייסר ואחר כך כקוקטייל ולהשוות", מסביר שטיינציג. דניל גולדמן, מהוגי הקונספט, מוסיף ש"קשה יותר להכין משקאות מתמציות. קוקטייל רגיל ניתן לתקן ולשפר במקום אבל משקה מתמציות הוא כמו ספר. ברגע שהוא נכתב – אי אפשר לשנות את הסיפור". המחיר מצחיק, 15 ש"ח לצ'ייסר ו־35 ש"ח לקוקטייל סאוור/הייבול. תמורת בירה תיפרדו כאן מ-20 ש"ח (מלכה, באדווייזר), וכוס יין תעלה 28 ש"ח.

הצ'ייסריה (צילום Liya Geldman)
הצ'ייסריה (צילום Liya Geldman)

לצד הצ'ייסרים מוגש תפריט נשנושים קטן ובו מנות סנדוויץ׳ ביס איטלקי עם פסטרמה בקר, הרינג או ארטישוק (28 ש"ח), זיתים, חמוצים תוצרת בית ואגוזים (12 ש"ח) וקומפוט לקינוח. ליין דיסקו ופאנקי וכרזות באווירה מקומית משדרים אווירת ישיבה בסלון של חברים. חברו לכך את מחירים שרחוקים מהנהוג בענף וקיבלתם אופציה לערב של ניסויים באלכוהול מבלי למכור כליה.
נחלת בנימין 20, ראשון-שבת 18:00 – 02:00