Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

שוק רוטשילד אלנבי: הצצה ראשונה לשוק האוכל המקורה

אחרי שיפוץ שארך כשנה וחצי ייפתח בשבוע הבא שוק האוכל המקורה בפינת הרחובות אלנבי ושד' רוטשילד. בתפריט: ראמנייה, רוטיסרי, מסעדה תאילנדית, חנויות יין ותבלינים, חלל פופ אפ ושלל דוכנים

Asada. צילום: יח"צ
Asada. צילום: יח"צ

בסוף השבוע הבא ייפתחו, אחרי שיפוץ שארך כשנה וחצי, דלתות שוק רוטשילד אלנבי, שוק האוכל המקורה בפינת אלנבי ושדרות רוטשילד, בקומת הכניסה של מגדל מאייר היוקרתי. מלאכת השיפוץ ותמהיל השוק נשמרו עד כה בסודיות, וכידוע, ככל שמסתירים מאיתנו יותר, אנחנו רוצים לדעת יותר – וכך נולד לו הבאזז. אחרי כמה שווקים מקורים שהוקמו בתל אביב בשנים האחרונות (שוק האיכרים בנמל, שרונה מרקט ושוק צפון ברמת החייל) – גם מרכז העיר מקבל שוק משלו ובו כ־35 בתי עסק: דוכנים, מסעדות, בתי קפה וחנויות לממכר חומרי גלם.

מאחורי הקלעים של שוק רוטשילד אלנבי עומדים קובי טרייביטש (המייסד של רשת "טיב טעם", שאותה מכר לפני כעשור), שלומי גבאי ואריק אברמוביץ', המגיעים מתחום הקמעונאות. השלושה החליטו להפוך את פסאז' תמר הוותיק למתחם קולינרי, שאותו תכנן המעצב ירון טל.

Rak Thai מטבח רחוב תאילנדי. צילום: יח"צ
Rak Thai מטבח רחוב תאילנדי. צילום: יח"צ

יפני, תאילנדי, סיני

בשוק תהיה נוכחות יפה לאוכל אסייתי, עם מסעדה תאילנדית בשםראק תאי("אהבה תאילנדית"), ראמן בר בשםMen TenTen– משחק מילים משעשע ביפנית שמשלב את המילה אטריות. מי שיוביל את המטבח של הראמנייה הוא הראמן שף היפני Makoto Okazaki, שינחת השבוע בתל אביב כדי להכין את המרק שהוא מבשל כבר שנים בטוקיו. להבדיל מראמניות אחרות בעיר, כאן מבטיחים הבעלים שהראמן "לא יותאם לחך הישראלי, אלא הישראלי יתאים את עצמו אליו". בשלב הראשון יוגשו כאן שלושה סוגי ראמן, בהם ראמן חזיר. נוסף על כך, במרכז השוק יהיה דוכןדים סאםקטן שניצב מול סושי בר (Asada– "קציר" ביפנית).

איטלקי, מקסיקני, רוטיסרי

בתחום המטבחים הבינלאומיים תמצאו בשוק סניף שלOlivery, מסעדה איטלקית עם טאבון פיצות במרכזה. בצד שקרוב לאלנבי יקבלו את פניכםאבו אלנבי: חומוס, שווארמה, שיפודים ושקשוקה, מסעדת פלאו שמתמחה בבשרים שומניים ומסעדת פאסט פוד מקסיקנית בשםמקסיקו סיטי. בצד אלו ניצב דוכן של דלישס, שבו תמצאו המבורגרים, צ'יפס ומנות קטנות, ובמהלך החודש ייפתחרק רוטיסרישיצטרף לגל העוף הצלוי ששוטף את העיר. עוד ברוח הטרנד – יהיה פה דוכן גדול שלפיש אנד צ'יפס, לידו ניצב דוכןפירות ושייקיםלהרגעת הצרבת מהמטוגנים.

קפה, מאפים, דגים ויין

על פינת רוטשילד ואלנבי, כפי שאפשר לראות כבר עכשיו מבעד לזגוגית העצומה, יפעל בית קפה גדול (Coffee House 36) לפי כל כללי הטקס: סנדוויצ'ים, סלטים, מאפים, משקאות חמים ונוף לא רועש על השדרה. צמוד אליו יפעל בר קטן שיגישאלכוהול וקוקטייליםהחל משעות אחר הצהריים. בהמשך השוק, באזור הקרוב יותר לרחוב יבנה, תמצאו סניף חדש של רשת המאפיותLa Farinaעם לחמים ומאפים טריים. בתחום המתוקים תמצאו דוכן קטן שלהמלבייהעם מלבי בתוספות שונות, דוכןקרפים מתוקיםוסניף "נייד" (מכונית קטנה ומעוצבת) של גלידתג'לטרייה.

beer box. צילום: יח"צ
beer box. צילום: יח"צ

בתחום הקמעונאי נרשם שיחוק: חנות יין בשםאדמונד אלנביעם יותר מ־2,000 בקבוקים שונים למכירה (לטענת הבעלים), כולל חדר קטן עם סיגרים ועשרות סוגי וויסקי. מולה תמצאוחנות תבליניםגדולה עם מגוון גדול של ממרחים, רטבים וכל הגודיז שבדרך כלל מוצאים על מדפי העץ שמעטרים חנויות מהסוג הזה. במרכז השוק, בצדמאסטר פיש– חנות דגים טריים שלה גם בר אכילה במקום – נמצא חלל הפופ אפ. הרעיון הוא שמדי כמה שבועות יתארח בו שף שיקים מסעדה לכמה ימים או שבועות ואז יעביר את המקום לשף הבא.

בתחילת השבוע הבא תחל הרצה פנימית למוזמנים בלבד. לקראת סוף השבוע ייפתחו הדלתות לקהל הרחב.

שוק רוטשילד אלנבי, שד' רוטשילד 36 פינת אלנבי 38 תל אביב, כל יום 7:00־2:00

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup